Pulpe de pui inferioare Calitatea I refrigerate/congelate, exclus pulpa superioara fara spate; fara corpuri straine, cum ar fi sange; intregi, proaspete, fara resturi de continut intestinal sau impuritati mecanice; suprafata umeda, dar nelipicioasa; fara oase rupte proeminente; fara contuzii severe; sa nu prezinta mirosuri straine; culoare: roz asemenea carnii proaspete; sa nu prezinte semna de alterare;
Ficat de pui bine c...
Pulpe de pui inferioare Calitatea I refrigerate/congelate, exclus pulpa superioara fara spate; fara corpuri straine, cum ar fi sange; intregi, proaspete, fara resturi de continut intestinal sau impuritati mecanice; suprafata umeda, dar nelipicioasa; fara oase rupte proeminente; fara contuzii severe; sa nu prezinta mirosuri straine; culoare: roz asemenea carnii proaspete; sa nu prezinte semna de alterare;
Ficat de pui bine curaţat de cheaguri sau sânge, nemurdăriţi de conţinut intestinal sau de alte impurităţi, intregi din punct de vedere anatomic, să aibe consistenţa normală, nemodificată, cu miros caracteristic. Nu trebuie să prezinte pete negre, semne de infestare cu paraziti. Consistenţa – fermă şi elastică, atat la suprafaţă cat şi în secţiune. Urmele ce se formează la atingerea cu degetul revin repede. Culoare – la suprafaţă , peliculă roşie de nuanţă caracteristică. Miros si gust – caracteristic , nu se admit mirosuri străine. Aspect: ficat de pui, curat, fără resturi de impurităţi mecanice, fără vezică biliară; suprafaţă netedă, nelipicioasă.
Ambalarea ficatului de pui refrigerat/congelat se va face în caserole de 0.5-1 kg.
Etichetarea produselor va fi conform Hotărârii Guvernului nr.106/2002, actualizata in 2018, ce reglementează modul de etichetare a alimentelor livrate consumatorilor:
A.Elemente de identificare a produsului: denumirea produsului sau a mărcii de fabrică;
Livrările se vor face în baza contractelor/comenzilor eşalonat, între orele 7,00-10,00.