Retele de canalizare - Reţeaua de canale colectoare (rest de executat) are o lungime totală de 7.659m, diametru de 250mm şi va fi executată din ţeavă de PVC, SN4. Conform expertizei, se pot folosi conductele de canalizare procurate de beneficiar, conductele înainte de montaj se vor proba la presiunea de 2 atm (în special cele ce au fost expuse la soare).Subtraversarea drumului judeţean DJ659 se va executa numai prin foraj o...
Retele de canalizare - Reţeaua de canale colectoare (rest de executat) are o lungime totală de 7.659m, diametru de 250mm şi va fi executată din ţeavă de PVC, SN4. Conform expertizei, se pot folosi conductele de canalizare procurate de beneficiar, conductele înainte de montaj se vor proba la presiunea de 2 atm (în special cele ce au fost expuse la soare).Subtraversarea drumului judeţean DJ659 se va executa numai prin foraj orizontal, iar conducta de canalizare se va introduce în conductă metalică de protecţie. Generatoarea conductei metalice va fi la minim 1,50m adâncime de axul drumului. După pozarea conductelor de canalizare şi executarea căminelor de vizitare, terenul se va aduce la starea iniţială. Pozarea conductelor va fi la minim 1,30 m adâncime, sub limita de îngheţ, cu o pantă care să asigure viteza de autocurăţare optimă (minim 0,7 m/s) pe întreaga reţea. De asemenea, se va evita atingerea vitezei maxime de 3m/s a apei uzate, pentru a elimina eroziunea canalelor din cauza frecării nisipurilor sau a altor substanţe cu duritate ridicată antrenate de apa uzată. Pozarea conductelor în săpătură se va face obligatoriu pe un strat de nisip de 10 cm grosime. De asemenea, se prevede nisip atât lateral, cât şi peste conductă (15 cm).
Statii de pompare ape uzate - Avand în vedere structura reliefului din zona retelei de canalizare, s-a stabilit necesitatea a 5 statii de pompare a apelor menajere care pompeaza apele uzate în colectorul cel mai apropiat, de unde curgerea apelor uzate este gravitationala. Statiile de pompare vor fi complet echipate potrivit destinatiilor sale, fiind dotate cu:
- 2 electropompe pentru apa uzata (o pompa activa si una de rezerva);
- vane, clapeti, tevi refulare, sistem de ventilatie, senzori de nivel, sistem iluminare interior;
- capac de acoperire carosabil;
- panou electric si de automatizare.
Electropompele din statiile de pompare canalizare vor fi dimensionate la debitul orar maxim pe care trebuie sa-l vehiculeze, iar bazinul de stocare al statiei va fi dimensionat astfel încat sa fie asigurat un volum util pentru 15 minute. Pompele vor avea urmatoarea constructie: carcasa pompei, rotorul pompei si carcasa motorului din fonta; arborele pompei din otel inox. Pompele vor fi rezistente la abraziune. Etansarea va fi alcatuita din doua etansari mecanice (nu se accepta lubrifierea etansarii cu lichidul pompat). Au fost prevăzute două staţii de epurare: - pentru sistemul Mozăceni cu capacitatea de epurare medie de 140mc/zi şi maximă de 180mc/zi, - pentru sistemul Babaroaga cu capacitatea de epurare medie de 126mc/zi şi maximă de 160mc/zi.
Reţeaua de canalizare se va executa din PVC, SN4, DN250mm, L=7659m. Staţiile de pompare ape uzate vor fi tip cheson cu Di=1,20m, Hi=4,5m; Di=1,20m, Hi=5,0m şi cu Di=1,520m, Hi=5,0m.
Echipamentele în staţiile de epurare vor fi după tehnologie DFR. Se vor trasa, cu teodolitul sau staţia totală, axele construcţiilor, zona de decopertat, axul traseelor conductelor.