BULION SELENIT I +II 1.Compozitie: Bulion selenit solutie I contine: selenit acid de sodiu (p.a.) 20 g/l pH = 5,4-6,2. Bulion selenit solutie II contine: peptona pancreatica 32 g/l fosfat disodic (p.a.) 4 g/l fosfat monosodic (p.a.) 2,5 g/l lactoza (p.a.) 6,1g/l dizolvate în apa la pH = 7,0 ± 0,2. 2.Prezentare : Cutie cu 1 fl x 200 ml sau 5 fl x 50 ml. 3.Mod de utilizare: În momentul folosirii se repartizeaza în tuburi câte...
BULION SELENIT I +II 1.Compozitie: Bulion selenit solutie I contine: selenit acid de sodiu (p.a.) 20 g/l pH = 5,4-6,2. Bulion selenit solutie II contine: peptona pancreatica 32 g/l fosfat disodic (p.a.) 4 g/l fosfat monosodic (p.a.) 2,5 g/l lactoza (p.a.) 6,1g/l dizolvate în apa la pH = 7,0 ± 0,2. 2.Prezentare : Cutie cu 1 fl x 200 ml sau 5 fl x 50 ml. 3.Mod de utilizare: În momentul folosirii se repartizeaza în tuburi câte 8 ml solutie II si 2 ml solutie I (în cazul când livrarea se face în flacoane de 800 ml si 200 ml, ambalate separat). Se controleaza pH-ul. Mediul obtinut sa fie limpede, galben – deschis. Însamântarea se face cu pipeta sau cu ansa din materiile fecale, urina sau din alimente. În cazul probelor recoltate în mediul Cary-Blair, însamântarea se face cu spatula recoltorului, respectând proportia de aproximativ o parte proba la 10 parti mediu omogenizând foarte bine în prealabil continutul recoltorului. Eprubetele cu mediul însamântat se incubeaza 12-18 ore la 370C , dupa care se fac dispersii pe medii selective. In eprubetele cu bulion selenit în care se dezvolta germenii din grupul Salmonella se constata atât tulburare cât si o posibila aparitie a unei culori roz (roz-caramiziu) datorita reducerii selenitului acid de sodiu în prezenta lactozei, la seleniu metalic. 4.Principiu si interpretare: Este un mediu selectiv de îmbogatire folosit pentru izolarea salmonelelor. 5.Recomandari de pastrare: Flacoanele cu mediu se pastreaza la temperaturi sub 30 °C. 6.Valabi