Compozitie: g/l
Peptonã caseinã 5,00
Lactozã 4,00
Fosfat disodic 10,00
L-cistinã 0,01
Selenit acid de sodiu 4,00
pH = 7,0 ??0,2
Prezentare:
Tuburi cu 7 ml mediu “gata de utilizare”.
Principiu si interpretare:
Mediul este utilizat ca mediu de îmbogãtire si izolare a salmonelelor din fecale, urinã si alte probe biologice.
Peptona din cazeinã este sursa de azot, lactoza este carbohidra...
Compozitie: g/l
Peptonã caseinã 5,00
Lactozã 4,00
Fosfat disodic 10,00
L-cistinã 0,01
Selenit acid de sodiu 4,00
pH = 7,0 ??0,2
Prezentare:
Tuburi cu 7 ml mediu “gata de utilizare”.
Principiu si interpretare:
Mediul este utilizat ca mediu de îmbogãtire si izolare a salmonelelor din fecale, urinã si alte probe biologice.
Peptona din cazeinã este sursa de azot, lactoza este carbohidratul fermentescibil iar fosfatul mentine pH-ul mediului atunci când selenitul este redus ca urmare a cresterii bacteriene si se produc compusi alcalini.
L-cistina favorizeazã dezvoltarea salmonelelor.
Dupã însãmântarea mediului cu proba de cercetat, acesta se incubeazã timp de 6-12 h la 35 - 370C.
Rezultate:
Germeni (ATCC) Dezvoltare Culoare colonii
Escherichia coli (25922) Foarte slabã roz
Salmonella typhimurium (19433) abundentã incolore
Salmonella choleraesuis (12011) abundentã incolore
Salmonella Typhi (6539) abundentã incolore
Recomandãri de pãstrare:
Produsul turnat in tuburi la 2-80C, pe toata perioada de valabilitate.
Valabilitate:
3 luni, în limita termenului înscris pe etichetã si în conditii corespunzãtoare de pãstrare.