Compozitie: g/l Peptonã caseinã 5,00 Lactozã 4,00 Fosfat disodic 10,00 L-cistinã 0,01 Selenit acid de sodiu 4,00 pH = 7,0 ??0,2 Prezentare: Tuburi cu 7 ml mediu “gata de utilizare”. Principiu si interpretare: Mediul este utilizat ca mediu de îmbogãtire si izolare a salmonelelor din fecale, urinã si alte probe biologice. Peptona din cazeinã este sursa de azot, lactoza este carbohidratul fermentescibil iar fosfatul mentine pH...
Compozitie: g/l Peptonã caseinã 5,00 Lactozã 4,00 Fosfat disodic 10,00 L-cistinã 0,01 Selenit acid de sodiu 4,00 pH = 7,0 ??0,2 Prezentare: Tuburi cu 7 ml mediu “gata de utilizare”. Principiu si interpretare: Mediul este utilizat ca mediu de îmbogãtire si izolare a salmonelelor din fecale, urinã si alte probe biologice. Peptona din cazeinã este sursa de azot, lactoza este carbohidratul fermentescibil iar fosfatul mentine pH-ul mediului atunci când selenitul este redus ca urmare a cresterii bacteriene si se produc compusi alcalini. L-cistina favorizeazã dezvoltarea salmonelelor. Dupã însãmântarea mediului cu proba de cercetat, acesta se incubeazã timp de 6-12 h la 35 - 370C. Rezultate: Germeni (ATCC) Dezvoltare Culoare colonii Escherichia coli (25922) Foarte slabã roz Salmonella typhimurium (19433) abundentã incolore Salmonella choleraesuis (12011) abundentã incolore Salmonella Typhi (6539) abundentã incolore Recomandãri de pãstrare: Produsul turnat in tuburi la 2-80C, pe toata perioada de valabilitate. Valabilitate: 3 luni, în limita termenului înscris pe etichetã si în conditii corespunzãtoare de pãstrare