Oferta refuzata: BULION DEMI-FRASER
(Demi-Fraser Broth Base)
Compozitie:
Triptoza 10,00 g
Extract de carne 5,00 g
Extract de drojdie 5,00 g
Clorura de sodiu 20,00 g
Fosfat disodic 9,60 g
Fosfat monopotasic 1,35 g
Esculina 1,00 g
Acid nalidixic 0,01 ...
Oferta refuzata: BULION DEMI-FRASER
(Demi-Fraser Broth Base)
Compozitie:
Triptoza 10,00 g
Extract de carne 5,00 g
Extract de drojdie 5,00 g
Clorura de sodiu 20,00 g
Fosfat disodic 9,60 g
Fosfat monopotasic 1,35 g
Esculina 1,00 g
Acid nalidixic 0,01 g
Acriflavina HCl 12,50 mg
Clorura de litiu 3,00 g
pH=7,2±0,2
Prezentare:
Flacon cu 500g mediu atomizat.
Mod de preparare:
Se suspenda 55g mediu deshidratat in 800ml apa distilata. Amestecul se incalzeste la fierbere pana la dizolvarea completa a ingredientelor. Se completeaza volumul lichidului la 1000ml. Se verifica pH-ul si se ajusteaza folosind solutie NaOH 10% sau HCl 10%. Se sterilizeaza prin autoclavare la 121ºC timp de 15 min.
Principiu si interpretare:
Este un mediu utilizat pentru detectia rapida a speciilor Listeria din produse alimentare.
Selectivitatea mediului este data de clorura de litiu, acidul nalidixic si acriflavina. Concentratia mare de clorura de sodiu inhiba dezvoltarea enterococilor.
Rezultate:
Germeni (ATCC) Dezvoltare
Listeria monocitogenes(19117) abundenta
Staphylococcus aureus (25923) inhibata
Recomandãri de pãstrare:
Flacoanele cu produs deshidratat se pã