BULION CU ACETAMIDA (Acetamide Broth) 1.Compozitie: g/l Acetamida 10,00 Fosfat bipotasic 1,39 Fosfat monopotasic 0,73 Clorura de sodiu 5,00 Sulfat de magneziu 0,50 Rosu fenol 0,012 pH = 7,0 ??0,2 2.Prezentare : Flacon cu 500 g mediu atomizat. 3.Mod de utilizare:Se suspenda 7,63 g mediu deshidratat (flacon B) in 800ml apa distilata.Se adauga apoi 10 g Acetamide (flacon A). Amestecul se incalzeste la fierbere pana la dizolvar...
BULION CU ACETAMIDA (Acetamide Broth) 1.Compozitie: g/l Acetamida 10,00 Fosfat bipotasic 1,39 Fosfat monopotasic 0,73 Clorura de sodiu 5,00 Sulfat de magneziu 0,50 Rosu fenol 0,012 pH = 7,0 ??0,2 2.Prezentare : Flacon cu 500 g mediu atomizat. 3.Mod de utilizare:Se suspenda 7,63 g mediu deshidratat (flacon B) in 800ml apa distilata.Se adauga apoi 10 g Acetamide (flacon A). Amestecul se incalzeste la fierbere pana la dizolvarea completa a ingredientelor. Se completeaza volumul lichidului la 1000 ml. Se verifica pH-ul si se ajusteaza folosind solutie NaOH 10% sau HCl 10%. 4.Principiu si interpretare:Este un mediu recomandat de Standardele internationale pentru controlul apei. Microorganismele care se dezvolta pe acest mediu metabolizeaza acetamida prin procesul de dezaminare (activitate acilamidazica). Aceasta activitate este specifica germenilor Pseudomonas aeruginosa , Pseudomonas acidovorans Grup III si Alcaligenes odorans. Prin dezaminarea acetamidei ia nastere ammoniac, ce conduce la cresterea pH-ului si modificarea culorii mediului de la oranj la rosu purpuriu. 5.Recomandari de pastrare: Flacoanele cu mediu deshidratat se pastreaza la temperaturi de 15 - 25 °C. 6.Valabilitate:5 ani, in limita termenului inscris pe eticheta si in conditii corespunzatoare de pastrare.