Forma: bucăţi paralelipipedice cu bază pătrată, cu suprafaţă curată,nu se admit bucăţi cu suprafeţe mucegăite, înmuiate , îngălbenite sau urme de impurităţi.
Culoare : albă, uşor gălbuie, uniformă în toată masa.
Aspect în secţiune: pastă curată uniformă, fără impurităţi , fără mucegai, fără aspect buretos, se admit goluri de presare şi ochiuri de fermentare.
Consistenţă: masă compactă, semitare, legată, de consistenţă unifo...
Forma: bucăţi paralelipipedice cu bază pătrată, cu suprafaţă curată,nu se admit bucăţi cu suprafeţe mucegăite, înmuiate , îngălbenite sau urme de impurităţi.
Culoare : albă, uşor gălbuie, uniformă în toată masa.
Aspect în secţiune: pastă curată uniformă, fără impurităţi , fără mucegai, fără aspect buretos, se admit goluri de presare şi ochiuri de fermentare.
Consistenţă: masă compactă, semitare, legată, de consistenţă uniformă, se taie uşor fără a se sfărâma , nu se admite consistenţă cretoasă , gumată.
Miros şi gust: plăcut, specific brânzei telemea proaspătă din lapte de vacă cu aromă bine exprimată, uşor acrişor, uşor sărat, fără nuanţe străine de aromă - amar, de iod, de furaj, de fermentaţie străină, de chimicale, metale , etc.
Saramură acidificată: aspect - lichidul de saramură să nu se întindă , fără corpuri străine, fără sfărâmături de brânză in suspensie.
Culoare: alb-lăptoasă, uşor gălbuie.
Gust: plăcut de fermentaţie lactică, uşor sărat, nu se admite gust de iod, amar, mucegai. Ambalare : saci şi cutii plastic de 15 kg. Ambalajul folosit să fie avizat de Ministerul sănătăţii. Elemente de identificare imprimate pe ambalaj: masă netă fără saramură, termen de valabilitate cu data ambalării şi data expirării.