Brânză telemea nesărată :
Aspect exterior:
Bucăţi întregi, cu suprafaţa curată, pe care pot apare seminţe de negrilică, se admit urme de sedilă. Nu se admit bucăţi cu suprafaţă mucegăită, înmuiată, mucilaginoasă (mizguită), înroşită, îngălbenită sau cu urme de impurităţi.
Aspect în secţiune (la tăiere transversală):
Pastă curată, uniformă, poate prezenta seminţe de negrilică.
Nu se admite pastă neomogenă, cu impurităţi, r...
Brânză telemea nesărată :
Aspect exterior:
Bucăţi întregi, cu suprafaţa curată, pe care pot apare seminţe de negrilică, se admit urme de sedilă. Nu se admit bucăţi cu suprafaţă mucegăită, înmuiată, mucilaginoasă (mizguită), înroşită, îngălbenită sau cu urme de impurităţi.
Aspect în secţiune (la tăiere transversală):
Pastă curată, uniformă, poate prezenta seminţe de negrilică.
Nu se admite pastă neomogenă, cu impurităţi, roşcată, galbenă sau cu mucegai şi nici aspect buretos.
Consistenţă:
Masa compactă, legată, de consistenţă uniformă, se rupe uşor fără a se sfărâma.
Consistenţă fină, moale, uşor elastică, asemănătoare caşului proaspăt.
Nu se admite consistenţă cretoasă, nu se admite consistenţă cauciucoasă.
Culoare:
Albă până la albă cu nuanţă gălbuie, uniformă în toată masa.
Miros şi gust:
Plăcut specific brânzei telemea proaspete din lapte de vacă, dulceag-acrişor, slab sărat.