Biscuiti BISCUIŢI – VRAC
1. Principalele caracteristici senzoriale: aspectul în exterior, aspectul în secţiune, culoare,aroma , gust ; iar principalele caracteristici fizico-chimice sunt : apa, zahăr total raportat la s.u, grăsimi, alcalinitate, cenuşă insolubila in HCl, sare, conţinut umplutură, indice de îmbibare, indice de peroxid, miliechivalenti la 1 kg, plumb, cupru, zinc şi arsen.
Valorile acestor caracteristici sun...
Biscuiti BISCUIŢI – VRAC
1. Principalele caracteristici senzoriale: aspectul în exterior, aspectul în secţiune, culoare,aroma , gust ; iar principalele caracteristici fizico-chimice sunt : apa, zahăr total raportat la s.u, grăsimi, alcalinitate, cenuşă insolubila in HCl, sare, conţinut umplutură, indice de îmbibare, indice de peroxid, miliechivalenti la 1 kg, plumb, cupru, zinc şi arsen.
Valorile acestor caracteristici sunt prezentate în următoarele tabelele de mai jos: CARACTERISTICA SENZORIALĂ VALOAREA
ASPECT EXTERIOR bucăţi, întregi, de diferite forme, cu suprafaţa semilucioasă sau mată
ASPECT ÎN SECŢIUNE miez uniform, stratificat, bine copt, cu perizitate fină, fără goluri
CULOARE gălbuie, brun-deschisă, brună, uniformă, fără arsuri, albicioasă
AROMĂ plăcută, specifică aromelor utilizate
GUST dulce, plăcut caracteristicilor sortului, corespunzător zaharurilor folosite, fără gust străin de amar, rânced
CALITATE SR 1227-1/1994 ; SR 1227-1/A1:1997 sau echivalent
CARACTERISTICI FIZICO-CHIMICE
APĂ,% MAX 8
ZAHĂR TOTAL RAPORTAT LA S.U , % 4-18
GRĂSIME RAPORTATĂ LA S.U , % 8-25
ALCALINITATE,GRADE MAX. 2
CENUSĂ INSOLUBILA IN HCL 10% ,% MAX 0,1
SARE , % MAX 0.8
CONTINUT DE UMPLUTURĂ, % MAX -
INDICE DE ÎMBIBARE, % 150
INDICE DE PEROXIDE, MILIECHIVALENTI LA 1 KG , MAX -
PLUMB , MG/KG MAX. 0.5
CUPRU ,MG/KG MAX. 5.0
ZINC, MG/KG MAX. 20.0
ARSEN, MG/KG MAX. 0.2