Principalii indicatori ai investitiei : Suprafata utila plan parter = 446,96 mp; Suprafata utila plan etaj 1 = 378,66 mp; Suprafata construita propusa totala = 551,00 mp; Suprafata desfasurata propusa totala = 1.021,00 mp; Suprafata utila propusa totala = 825,62 mp;
Conform deviz general Corp B, avem urmatoarele cheltuieli in lei fara TVA:
Chelt. Amenajare teren (cap 1.2): 0,00;
Chelt. Amenajare protectie...
Principalii indicatori ai investitiei : Suprafata utila plan parter = 446,96 mp; Suprafata utila plan etaj 1 = 378,66 mp; Suprafata construita propusa totala = 551,00 mp; Suprafata desfasurata propusa totala = 1.021,00 mp; Suprafata utila propusa totala = 825,62 mp;
Conform deviz general Corp B, avem urmatoarele cheltuieli in lei fara TVA:
Chelt. Amenajare teren (cap 1.2): 0,00;
Chelt. Amenajare protectie mediu (cap 1.3): 0,00;
Chelt. Asig utilitati (cap 2.1): 0,00;
Chelt cu investitia de baza/lucrari (cap 4): 2.121.718,97;
Organizare de santier - lucrari c-tii (cap 5.1.1): 12.000,00;
Organizare de santier – chelt. conexe (cap 5.1.2): 0,00;
Continuare pentru descrierea contractului:
Lucrari de instalatii termice se refera la: centrala termica va asigura agentul termic pentru incalzirea a 800 mp spatii cu o inaltime de 3,25 m; Necesar termic: 91 kW; 1.Elemente si instalatii pentru producere agent termic: Se pastreaza cazanul existent si retelele termice intre cladiri. Pentru producerea agentului termic a fost prevazut un sistem alternativ cu 2 pompe de caldura aer-apa cu urmatoarle caracteristici: pompa de caldura cu capacitatea minim 30 kW, reversibila; compresor rotativ; supapa de presiune electronica; schimbator de caldura bobina cu aripioare d=7,00 mm; domeniu de temperatura iesire apa 5~55 grd. C; domeniu de temperatura ambient 15~43 grd. C; sistem de automatizare inclus; agentul termic de la cazan va debita impreuna cu pompele de caldura intr-un puffer cu capacitatea de 2000 L; de la puffer agentul termic va fi distribuit in reteaua de alimentare cu agent termic. 2.Elementele sistemului de siguranta: vas de expansiune pentru puffer de 300 dmc; 3. Elementele sistemului de automatizare: conform normativ I.13 – 2015 si normativ I.6 – 98.
Lucrari de instalatii electrice se refera la: tablourile de distribuite principale se alimenteaza din tabloul general. Distributia in interiorul constructiei la consumatori se face pe toate traseele interioare, protejat in tub de protectie PVC incastrat in elementele de constructie. Se propune un nou racord la reteaua electrica de 400V/230V – 50 Hz a localitatii. Echiparea cladiriii cu un kit fotovoltaic on grid cu capacitatea de 10 kW (22 panouri monocristaline, invertor, controler, tablou si alte accesorii). Se completeaza iluminatul de siguranta. Se echipeaza cu: iluminat de securitate, iluminat impotriva panicii, iluminat pentru interventie, iluminat pentru continuarea lucrului, iluminat local, iluminat pentru marcarea hidrantilor interiori de incendiu. Instalatie electrica pentru circuitele de priza: nu se intervien; se vor crea circuite noi pentru alimentarea utilajelor propuse dar si circuite de prize pentru alimentarea ventiloconvectoarelor si a recuperatoarelor de caldura. Instalatie de protectie: pentru toate circuitele au fost prevazute elemente de protectie cu protectie diferentiala; alimentarea tuturor aparatelor electrice se face prin intermediul prizelor cu contact de protectie. Se va monta un sistem de paratrasnet cu element de amorsare pe un catarg de 3 m.
Lucrari de instalatii sanitare/ stingere se refera la: reteaua interioara de distributie apa la consumatori – se prelungesc coloanele existente la nivel inferior; reteaua interioara de canalizare a apelor uzate menajer – se prelungesc coloanele existente la nivel inferior; se propune realizarea unui nou bransament la reteaua de alimentare cu apa a localitatii; revizuirea instalatiilor sanitare, a obiectelor sanitare si montarea de baterii cu fotocelula dupa caz. Pentru alimentarea cu apa calda se vor folosi boilere electrice de 100 L. Solutia pentru canalizare in interiorul constructiei este cu conducte din polipropilena ignifugata, special destinate instalatiilor de canalizare pentru constructii. Instalatia de stingere cu hidranti interiori existenta se va revizui si inlocui cu instalatie de stingere cu hidranti interiori in sistem apa/apa. Hidranti interiori: scoala are un volum de 4150mc. Cladirea va fi echipata cu instalatie de stingere cu hidranti interiori alimentata din reteaua local printr-un bransament nou, dimensionat sa acopere si nevoia de apa pentru stingere cu hidrant interior. Hidrantii interiori vor fi marcati cu iluminat de securitate. Hidrantul exterior exista de Dn 80 functional.
Lucrari de instalatii de detectie, semnalizare si alarmare in caza de incendiu se refera la: un ansamblu complex compus din declansatoare manuale de alarma, detectoare automate amplasate in partea superioara a spatiilor in fiecare compartimentare, conectate la un echipament de control si semnalizare (centrala de semnalizare) care permite monitorizarea dispozitivelor de semnalizare. Structura elementelor proiectate contine: echipament de control si semnalizare (centrala de semnalizare) 1buc, detector de fum cu soclu 59 buc, declansator manual 8 buc, sirena acustica si optica 2 buc, sirena de exterior 2 buc;
Informatii suplimentare:
1.Numarul zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor/candidaturilor este 9.
2.Autoritatea Contractanta va raspunde la toate solicitarile de clarificari in a 5- a zi inainte de data limita de depune a ofertelor, astfel incat informatiile sa fie clare si precise, pentru operatorii economici, in masura in care solicitarile au fost depuse in termenul de la cap. I.3 Comunicare.