Programul de formare profesională va trebui să înceapă în maxim 5 zile lucrătoare de la semnarea contractului, în caz contrar autoritatea contractantă având dreptul să ceară în scris rezilierea contractului.
f) În termen de 5 zile de la începerea programului de formare profesională prestatorul va transmite Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală o copie după adresa de deschidere a cursului transmisă Secretariatului Tehn...
Programul de formare profesională va trebui să înceapă în maxim 5 zile lucrătoare de la semnarea contractului, în caz contrar autoritatea contractantă având dreptul să ceară în scris rezilierea contractului.
f) În termen de 5 zile de la începerea programului de formare profesională prestatorul va transmite Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală o copie după adresa de deschidere a cursului transmisă Secretariatului Tehnic Judeţean al Comisiei de autorizare a furnizorilor de formare profesională cu numărul de înregistrare şi orarul de desfăşurare al programului de formare profesională.
g) Baza materială a furnizorilor de programe de formare profesională poate fi deţinută în proprietate sau concesionată, închiriată, dobândită prin parteneriat ori alte forme, pe durata programului de formare profesională, fapt dovedit cu documente.
h) În situaţia în care instruirea se desfăşoară la agenţii economici, dovada existenţei spaţiilor de desfăşurare a pregătirii practice se face prin contract încheiat între furnizor şi agentul economic respectiv.
i) Prestatorul va elabora programa de curs ca parte a ofertei tehnice. Aceasta va cuprinde detalii referitoare la sesiuni, obiectivele de invatare specifice fiecarei sesiuni, tehnicile de invatare utilizate, durata fiecarei sesiuni. Vor fi mentionate materialele si echipamentele folosite, documentele distribuite participantilor, metodologia de examinare finala a participanţilor.
j) Prezenta cursantilor la pregatirea teoretica va fi urmărită de catre formatori cu ajutorul catalogului.
k) Pe perioada de desfasurare a programului de formare, prestatorul are obligatia de a asigura suport de curs si materiale de instruire pentru ocupaţiile care necesită astfel de mijloace de învăţare. Suportul de curs va cuprinde informatii despre subiectele teoretice si practice ale cursului, structurate si detaliate astfel incat sa reiasa atingerea obiectivelor. Suportul de curs cuprinde continuturile de baza mentionate in programa de pregatire autorizata/certificata A.N.C. (fostul C.N.F.P.A.) Informatiile din suporturile de curs sunt accesibile (se utilizeaza un limbaj accesibil, termenii noi sunt explicati, se ofera exemple, exista elemente de marcare si de sumarizare a continutului de retinut) si adaptate pentru grupul tinta.
l) Furnizorul trebuie să asigure pregătirea teoretică pe toată perioada cursului.
m) Programa de pregătire trebuie să conţină minim 60 de cursuri pentru fiecare cursant (50 de cursuri limba engleza generala si 10 cursuri limba engleza de specialitate ). Orele teorie se vor desfăşura în spaţii dotate corespunzător puse la dispoziţie de ofertant sau în cazul solicitării autorităţii contractante la sediul acesteia. De asemenea, prestatorul trebuie să asigure cursanţilor materiale de instruire şi rechizite (manuale, suporturi de curs, caiete, pixuri, etc. , daca este cazul)