APA PEPTONATA ALCALINA (Alkaline Peptone Water) Compozitie: g/l Peptona peptica din carne 10,00 Clorura de sodiu 10,00 pH = 8,5 ??0,2 Prezentare: Tub de sticla cu capac infiletat cu 7ml mediu “gata de utilizat” Mod de utilizare: Se verifica pH-ul si, daca este cazul, se ajusteaza la valoarea 8,5±0,2, folosind o solutie de NaOH 10%, sau o solutie de HCl 10%. Se repartizeaza mediul in tuburi. Se insamanteaza din produsul pato...
APA PEPTONATA ALCALINA (Alkaline Peptone Water) Compozitie: g/l Peptona peptica din carne 10,00 Clorura de sodiu 10,00 pH = 8,5 ??0,2 Prezentare: Tub de sticla cu capac infiletat cu 7ml mediu “gata de utilizat” Mod de utilizare: Se verifica pH-ul si, daca este cazul, se ajusteaza la valoarea 8,5±0,2, folosind o solutie de NaOH 10%, sau o solutie de HCl 10%. Se repartizeaza mediul in tuburi. Se insamanteaza din produsul patologic de cercetat. Principiu si interpretare: Apa peptonata alcalina se recomanda pentru imbogatirea speciilor Vibrio din alimente sau alte probe clinice. Dupa insamantarea mediului cu proba de cercetat (10g de proba pentru 90ml de mediu), acesta se incubeaza timp de 18-24h la 35-37ºC urmarindu-se turbiditatea. Subcultura rezultata se transfera pe placi cu medii selective, de pe care se examineaza usor coloniile speciei Vibrio cholerae. Rezultate: Germeni (ATCC) Dezvoltare Vibrio para haemolyticus(17802) abundenta Vibrio cholerae(15748) abundenta Recomandãri de pãstrare: Produsul “ready for use” se pastreaza la temperatura de 2-80C. Valabilitate: 6 luni, in limita termenului inscris pe eticheta si in conditii corespunzatoare de pastrare.