Realizarea obiectivului de investiţii "Renovarea energetică a Spitalului ORL şi Fizioterapie" în legătură cu care se solicită executarea lucrărilor (inlcusiv realizarea serviciilor de elaborare a Proiectului tehnic) a fost selectat pentru finanţare prin Planul naţional de redresare şi rezilienţă PNRR, în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, PNRR/2022/C5/B.2.2/1, componenta 5 — Valul renovării, axa 2 — Schema ...
Realizarea obiectivului de investiţii "Renovarea energetică a Spitalului ORL şi Fizioterapie" în legătură cu care se solicită executarea lucrărilor (inlcusiv realizarea serviciilor de elaborare a Proiectului tehnic) a fost selectat pentru finanţare prin Planul naţional de redresare şi rezilienţă PNRR, în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.1/1, PNRR/2022/C5/B.2.2/1, componenta 5 — Valul renovării, axa 2 — Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri publice, aprobat prin Ordin MDLPA nr. 441/2022, pentru care apoi a fost încheiat Contractul de finanţare nr. 7706/19.01.2023 între Ministerul Dezvoltării Publice si Administraţiei şi UAT Judeţul Harghita.
Termenul final de implementare al proiectului este de 01.02.2026, existând totodată termene impuse de finanţator pe parcursul implementării, care sunt obligatorii a fi respectate.
Imobilul Spital ORL şi Fizioterapie se află pe Lista monumentelor istorice, având codul HR-II-m-B-12727, iar Ministerul Culturii prin Direcţia Judeţeană pentru Cultură Harghita a emis două Comunicări pentru Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii (DALI), urmând ca avizarea să se realizeze la faza elaborării DTAC, cu respectarea celor înscrise în comunicări. În vederea facilitării procesului de avizare proiectantul va susţine documentaţiile supuse avizării în şedinţa Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice cu sediul în municipiul Braşov.
În conformitate cu Declaraţia privind respectarea aplicării principiului DNSH în implementarea proiectului (model G), anexă la Ghidul specific privind regulile şi condţiile aplicabile finanţării din fondurile europene aferente Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă în cadrul apelurilor de proiecte, proiectantul este obligat să trateze corespunzător şi în concordanţă cu obiectivele de mediu menţionate în Declaraţie, modalităţile şi sarcinile pentru execuţia lucrărilor. Totodată, executantul lucrărilor (contractantul) este obligat să respecte măsurile descrise în proiectul de autorizare a construcţiilor, respectiv de execuţie în ceea ce priveşte respectarea principiilor DNSH. MDLPA va condiţiona plăţile efectuate către beneficiari de prezentarea următoarelor documente în faza de execuţie:
Situaţie de lucrări cu defalcarea următoare (unde este cazul):
- . Cantitate de materiale desfiinţate ...... mc/mp
- Cantitate de materiale reutilizate .......mc/mp
- Cantitate de materiale reciclate ....... mc/mp
- Cantitate de deşeuri ...... mc/mp
Certificare de către firma de gestiune deşeuri cu cantitatea de deşeuri preluate, din care se specifică cantitatea de deşeuri incinerate
Declaraţii de performanţă pentru produsele pentru construcţii, întocmite de producători, sau declaraţii de conformitate (dacă sunt utilizate produse pentru construcţii care fac obiectul unei specificaţii tehnice nearmonizate) sau agrement tehnic în construcţii (dacă sunt utilizate produse pentru construcţii pentru care nu există specificaţii tehnice armonizate sau specificaţii tehnice nearmonizate)
Fişă cu date de securitate ale produselor (conform Regulament UE 2015/830)
Fişe tehnice ale echipamentelor folosite la sistemele tehnice ale clădirii – dovada consumului redus de energie, respectiv posibilitatea utilizării energiei regenerabile, declaraţiile de conformitate
Fişe tehnice ale utilajelor utilizate – măsuri de reducerea poluării