Prin proiect, se urmăreşte asigurarea caii de circulaţie pentru pietoni prin amenajarea de trotuare având lăţimea de 1.50 m pe ambele părţi ale drumului. Se va amenaja un sistem de preluare ape pluviale compus din ţevi PVC si geigere amplasate la marginea părţii carosabile. De asemenea, pe strada Mierlei se va amenaja iluminatul public prin amplasarea de stâlpi cu lămpi de iluminat tip led.
La trotare se vor monta dale de b...
Prin proiect, se urmăreşte asigurarea caii de circulaţie pentru pietoni prin amenajarea de trotuare având lăţimea de 1.50 m pe ambele părţi ale drumului. Se va amenaja un sistem de preluare ape pluviale compus din ţevi PVC si geigere amplasate la marginea părţii carosabile. De asemenea, pe strada Mierlei se va amenaja iluminatul public prin amplasarea de stâlpi cu lămpi de iluminat tip led.
La trotare se vor monta dale de beton autoblocante aşezate pe un strat de nisip si balast.
Astfel:
- 6 cm dale autoblocante din BA 12.5 (EB 12.5 RUL 50/70);
- 3 cm - strat din nisip pilonat;
- 15 cm - strat din balast.
In dreptul acceselor auto la proprietăţi, dalele autoblocante vor avea 8 cm grosime. Se va asigura accesul pietonal având ~1.00 m lăţime, respectiv auto ~3.50 m lăţime, de la carosabil pana la poarta de acces. In dreptul acceselor, se va executa bordura coborâtă la nivelul carosabilului.
Carosabilul existent va fi reparat prin aşternerea unui strat de 4 cm de asfalt.
La marginea dintre carosabil si trotuar vor fi montate borduri de beton C30/37 având dimensiunile 20x25 cm, iar la limita dintre trotuar si zona verde vor fi montate borduri de beton 10x15 cm conform SR-EN 1340:2004.
Canalizare pluvială
Scurgerea apelor pluviale se va face prin intermediului sistemului de preluare ape pluviale compus din ţevi PVC si geigere amplasate in punctele de minim, dar nu mai puţin de 50 m distanta intre ele. Conductele de legătura intre cămine si conducta de preluare sunt de tipul PVC KG DN=125 mm.
Reţeaua de canalizare pluvială, se va executa din două conducte PVC KG DN=250 mm, montate îngropat la marginea părţii carosabile. Apele pluviale se vor evacua prin
intermediul unui separator de hidrocarburi către Str. Pădurii, cu următoarele caracteristici:
Qnom=30 l/s, Q by-pass = 300 l/s - SH1
Stâlpi iluminat
Vor fi amplasaţi 13 stâlpi de iluminat cu lămpi pe str. Mierlei.
Stâlpii se vor dispune în aliniamentul stradal pe proprietatea publică, fără a se bloca accesul auto sau pietonal către proprietăţile private. Stâlpii se vor dispune, în măsura posibilităţilor, la aproximativ 50 cm de limita de proprietate public-privat.
Stâlpii prefabricaţi vor avea o înălţime de 10 m, din care adâncimea minima de implantare in teren va fi de 1.5 m.
Stâlpii pentru LEA sunt elemente prefabricate liniare din beton armat centrifugat cu secţiunea circulara cu dimensiuni variabile in înălţime si cu miez gol. Vârful este închis etanş cu un capac de beton rezistent pe întreaga durata de viată a stâlpului. Stâlpii sunt prevăzuţi cu goluri la partea superioara pentru prinderea componentelor, închise etanş cu dopuri din material plastic, care se vor îndepărta in funcţie de necesitaţi. Stâlpii sunt prevăzuţi la vârf si la baza cu borne de legare la pământ.
Stâlpii se vor monta in fundaţii izolate-incastrate de beton simplu realizate la fata locului. Fundaţiile vor avea dimensiuni in plan de 1,00 m x 1,00 m si o adâncime de la fata terenului de 1,80m.
Pentru montarea stâlpilor se va asigura un gol in fundaţie de diametru mai mare cu aprox. 1-2 cm fata de diametrul de la baza stâlpilor, prin prevederea unui tub in momentul turnării betonului in groapa de fundaţie. După turnarea betonului si întărirea acestuia, tubul se va recupera, rămânând golul necesar implantării stâlpului de beton armat prefabricat.
Stâlpii de iluminat montaţi in fundaţiile realizate anterior se vor monolitiza utilizând un mortar fluid de marca minim M100.
Stâlpii de iluminat achiziţionaţi care se vor monta vor fi însoţiţi de fisele tehnice aferente.
Betonul utilizat pentru realizarea fundaţiilor este următorul:
- beton simplu fundaţii: C12/15, clasa de expunere: XC2, clasa de tasare: S5.
Pentru monolitizarea stâlpilor in fundaţiile realizate se va utiliza mortar fluid de rezistenta minim M100.
Valoarea estimata astfel este de 3.606.598 lei fara TVA. Valoarea estimata nu include si cheltuieli diverse si neprevazute.
Suma cuprinde cantitatile si tipurile de lucrari care doresc a fi achizitionate in cadrul contractului supus procedurii de achizitie in detalierea caietului de sarcini, parte integranta din documentatia de atribuire.
Pentru calcul valorii estimate s-au avut in vedere urmatoarele componente cuprinse in devizul general:
Capitolul 3 Cheltuieli pentru proiectare si asitenta tehnica
3.1.: Studii 5.500 lei fara TVA
3.5.6. Proiect tehnic si detalii de executie 60.000 lei fara TVA
3.8.1. Asistenta tehnica din partea proiectantului 5.000 lei fara TVA
Capitolul 4 Cheltuieli pentru investitia de baza
4.1. Constructii si instalatii 3.501.000 lei fara TVA
Capitoulul 5 Alte cheltuieli
5.1. Organizare de santier 17.505
5.2.4. Cota aferenta Casei Sociale a Constructorilor – C.S.C. 17.593 lei fara TVA
Valoarea estimata nu include cheltuielile diverse si neprevazute in valoare estimata de 2.000 lei fara TVA.
"Diverse şi neprevăzute" reprezintă cheltuieli incluse în structura devizului general al obiectivului de investiţii, potrivit prevederilor HG nr.907/2016, iar utilizarea sumelor aferente acestora se realizează, în funcţie de necesităţi, prin încheierea unui act adiţional la contractul iniţial. În acest context, actul adiţional va reprezenta expresia aplicării mecanice a clauzelor contractuale / unei modificări nesubstanţiale în conformitate cu dispoziţiile art. 221 din Legea nr.98/2016