BRÂNZA TELEMEA MATURATA - 400 kg : Brânza telemea maturata (sarata) din lapte de vaca. Nu se admit bucati cu suprafata înmuiata, mucilaginoasa (mizguita), înrosita, îngalbenita sau cu urme de impuritati; Nu se admite pasta neomogena, cu impuritati, roscata, galbena sau cu mucegai si nici aspect buretos; Pasta curata, uniforma. Consistenta: Masa compacta, legata, de consistenta uniforma, se rupe usor fara a se sfarâma; Nu se...
BRÂNZA TELEMEA MATURATA - 400 kg : Brânza telemea maturata (sarata) din lapte de vaca. Nu se admit bucati cu suprafata înmuiata, mucilaginoasa (mizguita), înrosita, îngalbenita sau cu urme de impuritati; Nu se admite pasta neomogena, cu impuritati, roscata, galbena sau cu mucegai si nici aspect buretos; Pasta curata, uniforma. Consistenta: Masa compacta, legata, de consistenta uniforma, se rupe usor fara a se sfarâma; Nu se admite consistenta cretoasa, nu se admite consistenta cauciucoasa; Se admite consistenta usor sfarâmicioasa. Culoare: Alba pâna la alba cu nuanta galbuie, uniforma in toata masa. Miros si gust: Placut specific brânzei maturate de lapte de vaca, acrisor, usor sarat; Nu se admit gusturi si mirosuri straine, de amar, de iod, de furaj, de fermentatie straina (de ex: butirica), de chimicale, metalic etc.----- BRÂNZA TELEMEA NESARATA - 126 kg : Brânza telemea maturata (nesarata) din lapte de vaca. Nu se admit bucati cu suprafata înmuiata, mucilaginoasa (mizguita), înrosita, îngalbenita sau cu urme de impuritati; Nu se admite pasta neomogena, cu impuritati, roscata, galbena sau cu mucegai si nici aspect buretos; Pasta curata, uniforma. Consistenta: Masa compacta, legata, de consistenta uniforma, se rupe usor fara a se sfarâma; Nu se admite consistenta cretoasa, nu se admite consistenta cauciucoasa; Se admite consistenta usor sfarâmicioasa. Culoare: Alba pâna la alba cu nuanta galbuie, uniforma in toata masa. Miros si gust: Placut specific brânzei maturate de lapte de vaca, acrisor, usor sarat; Nu se admit gusturi si mirosuri straine, de amar, de iod, de furaj, de fermentatie straina (de ex: butirica), de chimicale, metalic etc.------- MERE - 90 kg : Calitatea I, întregi, sanatoase, curate, fara umiditate exterioara, anormala, fara miros si/sau gust strain. Pulpa trebuie sa fie lipsita de orice fel de deteriorari. Calibrul merelor trebuie sa fie de minim 50 mm.---- OUA DE GAINA PENTRU CONSUM - 3600 buc : Categoria de greutate: ouale sa aiba peste 53 gr, respectiv de la categoria M în sus. Categoria de calitate: Clasa A – oua proaspete, intacte, cu coaja curata, care nu pot fi spalate; albusul cu consistenta ferma si gelatinoasa; galbenusul cu pozitie centrala. Categoria dupa modul de furajare si conditiile de viata a gainilor ouatoare: Clasa de la 0 la 2. Termenul de valabilitate: minim 20 de zile de la livrare LIVRARE IN 2 TRANSE.