1. CONTEXTUL REALIZARII ACHIZITIEI DE LUCRARI
1.1 Informatii despre contextul care a determinat achizitia de lucrari
SOCIETATEA NATIONALA NUCLEARELECTRICA S.A. (“SNN") prin sucursala CNE Cernavoda, detine in proprietate o suprafata de teren relativ mare, pe care sunt construite locuinte si alte facilitati pentru personalul CNE Cernavoda (denumit zona rezidentiala Campus CNE).
In acest moment punctul de cons...
1. CONTEXTUL REALIZARII ACHIZITIEI DE LUCRARI
1.1 Informatii despre contextul care a determinat achizitia de lucrari
SOCIETATEA NATIONALA NUCLEARELECTRICA S.A. (“SNN") prin sucursala CNE Cernavoda, detine in proprietate o suprafata de teren relativ mare, pe care sunt construite locuinte si alte facilitati pentru personalul CNE Cernavoda (denumit zona rezidentiala Campus CNE).
In acest moment punctul de consum aferent zonei rezidentiale Campus – CNE inregistreaza un consum lunar de energie electrica mediu de circa 164303 kWh, intreaga cantitate de energie electrica necesara acestui punct de consum fiind asigurata din reteaua de distributie locala printr-un contract incheiat cu furnizorului de energie electrica.
1.2 Informatii despre beneficiile anticipate de catre Entitatea Contractanta
O parte din energia consumata in aceasta zona rezidentiala se poate compensa prin conversia energiei solare in energie electrica prin intermediul instalarii unui sistem de panouri fotovoltaice, care vor alcatui o centrala electrica fotovoltaica (CEF).
Astfel, se va realiza o reducere a cantitatii de energie achizitionate de la furnizorul de energie electrica in a carei structura energia produsa din combustibili fosili are in continuare o pondere destul de mare si se va asigura in acest mod consumul unui procent mai mare de energie fara emisii de CO2, direct la consumatorul final.
In vederea reducerii impactului sectorului energetic asupra mediului, in aprilie 2009, Parlamentul European a aprobat Directiva 2009/28/CE privind promovarea utilizarii energiei din surse regenerabile.
Directiva europeana amintita mai sus este transpusa la nivel national in legislaţia primara (legi, OUG şi HG) si cea secundara (ordine ANRE). Legea suverana in materie de promovare a E-SRE este Legea nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie.
2. DESCRIEREA SI OBIECTUL ACHIZITIEI
Servicii de proiectare solicitate pentru Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru definirea solutiei optime tehnico-economice de realizare sistem de conversie a energiei solare in energie electrica cu panouri fotovoltaice in zona rezidentiala Campus – Sucursala CNE Cernavoda.
2.1 Structura generală a servicii de proiectare solicitate
2.1.1. Actualizarea Studiului de Fezabilitate cod: 79-86100-SF-117 rev. 1 (Anexa A1), prin care Devizul General sa fie prezentat in conformitate cu Anexa A2 - Bugetul proiectului. Categoriile de cheltuieli eligibile, in functie de care se va elabora Devizul General, sunt prezentate in Anexa A3 - Categorii de cheltuieli indicative
Elaborare Analiza Cost Beneficiu in conformitate cu Regulamentului UE 2015/207 al Comisiei din 20 ianuarie 2013 – Anexa III – Metodologia de realizare a analizei cost-beneficiu art. 1.4 si in conformitate cu legislatia nationala, respectiv Hotararea Guvernului Romaniei nr. 907/2016 privind etapele de elaborare si continutul-cadru al documentatiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investitii finantate din fonduri publice care prevede ca ACB sa faca parte din documentatia tehnica-economica referitoare la investitiile finantate prin FM, analiza cost-beneficiu pentru proiect trebuie sa cuprinda urmatoarele elemente:
a) Prezentarea contextului;
b) Definirea obiectivelor;
c) Identificarea proiectului;
d) Rezultatele studiilor de fezabilitate, însotite de o analiza a cererii si a optiunilor;
e) Analiza financiara;
f) Analiza economica;
Evaluarea riscurilor.
2.1.2 Elaborarea unui audit electroenergetic in baza facturilor anterioare si/sau de tip proiectiv, pentru validarea curbei de consum de energie electrica pentru 12 luni, a dimensionarii sistemului fotovoltaic, inclusiv proiectie productie/consum propriu energie electrica.
Auditul electroenergetic va fi elaborat de o persoană fizică sau juridică atestată/autorizată în condiţiile legii care are dreptul să realizeze audit energetic la consumatori. Auditorii energetici persoane fizice îşi desfăşoară activitatea ca persoane fizice autorizate sau angajaţi ai unor persoane juridice, conform prevederilor Legii nr. 121/2014, privind eficienţa energetică, cu modificările şi completările ulterioare
Caietul de Sarcini atasat sta la baza actualizarii Studiului de Fezabilitate cod: 79-86100-SF-117 rev. 1 in vederea obtinerii de finantare nerambursabila necesara realizarii investitiei.
3. CANTITATE
Prestatorul va elabora si va emite etapizat, sub forma de livrabile pe suport hartie si electronic (pentru verificari partiale), urmatoarele documentatii ce sunt parte constituenta a Actualizarii Studiului de Fezabilitate pentru definirea solutiei optime tehnico- economice de realizare sistem de conversie a energiei solare in energie electrica cu panouri fotovoltaice in zona rezidentiala campusul CNE Cernavoda, actualizat:
3.1 Livrabil 1
• Studiul de Fezabilitate cod: 79-86100-SF-117 rev. 1
• Elaborare Analiza Cost Beneficiu.
3.2 Livrabil 2
• Elaborarea unui audit electroenergetic
Informatii suplimentare cu privire la alte cerinte ale SN NUCLEARELECTRICA S.A. sunt descrise in Caietul de Sarcini anexat.