În vederea organizării unei proceduri de achiziţie publică a serviciului de proiectare pentru Actualizarea conform Ordinului MAI 129/2016 a documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu - Clădirea de călători din Staţia CF Bistriţa Nord, se solicită o consultare de piaţă pentru stabilirea activităţilor desfăşurate, personalului relevant, costurile, durata de prestare a serviciilor şi riscurile identi...
În vederea organizării unei proceduri de achiziţie publică a serviciului de proiectare pentru Actualizarea conform Ordinului MAI 129/2016 a documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu - Clădirea de călători din Staţia CF Bistriţa Nord, se solicită o consultare de piaţă pentru stabilirea activităţilor desfăşurate, personalului relevant, costurile, durata de prestare a serviciilor şi riscurile identificate pentru fiecare din următoarele etape:
A. Elaborarea documentaţiei pentru obţinerea Avizului de securitate la incendiu, inclusiv avizarea acesteia în CTE SRCF Cluj şi CTE CNCF "CFR" SA
B. Elaborarea documentaţiei tehnico-economice de achiziţie a execuţiei lucrări, inclusiv asigurarea asistenţei tehnice pe perioada achiziţiei
C. Asigurarea asistenţei tehnice pe perioada execuţiei lucrărilor proiectate
D. Elaborarea documentaţiei în vederea obţinerii Autorizaţiei de securitate la incendiu după efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor.
Menţionăm următoarele :
Clădirea de călători din staţia CF Bistriţa Nord a fost modernizată în perioada 2010-2014 cu finanţare asigurată din fonduri externe. Lucrările au fost recepţionate la terminare în august 2014 şi final în martie 2017. După recepţia la terminarea lucrărilor, s-a depus în repetate rânduri documentaţia pentru obţinerea Autorizaţiei de securitate la incendiu, însă ISU Bistriţa le-a respins. Motivul: imobilul a fost pus în funcţiune fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, iar termenul de 6 luni de la data încheierii procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor pentru depunerea documentelor era depăşit. Astfel, în prezent, clădirea de călători funcţionează fără Autorizaţie de securitate la incendiu.
Aria construită: Corp A+B = 482 +1037 =1 519 mp
Aria desfăşurată: Corp A+B = 1315 +2575 =3890 mp
Categoria de importanţă conform HG 766/1997 – C (importanţă normală).
Gradul de rezistenţă la foc conform P.118: II , risc de incendiu mic.
Funcţiuni: hol principal cu case de bilete şi anexe, spaţii tehnice specifice, zona de aşteptare pentru călători; birouri administrative, zona de comert, grupuri sanitare; centrala termică, grup electrogen, adapost de protectie civila.
Construcţia se află în zonele de siguranţă şi de protecţie ale infrastructurii feroviare şi se încadrează în clasa de risc 1A în conformitate “Lista produselor, lucrărilor şi serviciilor feroviare critice şi încadrarea în clasa de risc a acestora" şi OMT 290/2000.
Deoarece documentaţia privind securitatea la incendiu a fost elaborată anterior modificărilor legislative apărute în cursul anului 2016 în domeniu, în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu este necesară actualizarea documentaţiei conform legislaţiei actuale.
Achizitorul va asigura tuturor ofertanţilor posibilitatea vizionării amplasamentului şi posibilitatea de consultare a documentaţiei ce necesita actualizare cu programare prealabilă la adresele de e mail: cornel.filip@cfr.ro, claudia.moldovan@cfr.ro .
Serviciul care face obiectul prezentei consultari poate fi prestat doar de persoane fizice sau juridice care fac dovada existenţei acestei prestaţii în domeniul de activitate înscris la Registrul Comerţului şi au personal atestat propriu sau sub contract si trebuie să fie atestate si agreate de către AFER conform OMT 290/2000 pentru: “Servicii de proiectare, expertizare, consultanţă în domeniul infrastructurii feroviare şi cu metroul".
Contravaloarea tuturor taxelor aferente avizelor obţinute de proiectant în numele achizitorului va fi suportată de către achizitor.