Procedura face parte din pachetul de măsuri adoptat la nivel local, pentru identificarea de programe, proiecte, care se pot finanţa în domeniul lucrărilor de reabilitare, consolidare, renovare si eficientizare energetica a cladirilor rezidentiale multifamiliale, a blocurilor de locuinte, situate pe raza Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti, pentru ca beneficiarii, cetatenii, să poată beneficia de fondurile necesare realiz...
Procedura face parte din pachetul de măsuri adoptat la nivel local, pentru identificarea de programe, proiecte, care se pot finanţa în domeniul lucrărilor de reabilitare, consolidare, renovare si eficientizare energetica a cladirilor rezidentiale multifamiliale, a blocurilor de locuinte, situate pe raza Sectorului 5 al Municipiului Bucureşti, pentru ca beneficiarii, cetatenii, să poată beneficia de fondurile necesare realizării obiectivului principal “locuinta eficienta energetic, renovata, consolidata, daca este cazul", din fonduri externe nerambursabile.
Obiectul achiziţiei constă în semnarea unui Acord-Cadru, cu o durată de 4 ani (48 de luni) de la data intrării în vigoare a Acordului-Cadru, care să stabilească termenii, condiţiile precum şi cadrul legal, financiar, tehnic şi administrativ pentru atribuirea Contractelor subsecvente, în vederea asigurării de către Ofertanţi, în condiţii de siguranţă, operativitate şi eficienţă financiară, a execuţiei Lucrărilor si a proiectarii acestora.
Activitătile derulate la nivelul contractului subsecvent vor consta in proiectare si executie de lucrări, gândite ca proiect în contextul reabilitarii, consolidarii, renovarii si eficientizarii energetice si termice a clădirilor rezidenţiale multifamiliale, a blocurilor de locuinte de la nivelul subdiviziunii administrativ teritoriale, in functie de necesitatile autoritatii contractante şi de proiectele de investitii aprobate la nivelul autoritatii.
Încheierea unui contract subsecvent în derularea acordului se va realiza ori de câte ori apare la nivelul autorităţii contractante necesitatea care constituie contextul realizării prezentei achiziţii, pentru care autoritatea este în măsura sa asigure finanţarea conform prevederilor legale.
Acord cadru se va încheia cu mai mulţi operatori. Numărul maxim preconizat de participanţi la acordul-cadru este de 3 de operatori economici.
Dacă numărul de oferte admisbile este mai mic decât numărul preconizat, autoritatea contractantă va încheia acordul cadru cu acel/acei operatori economici care au depus oferte admisbile.
Atribuirea contractelor subsecvente se va face fara reluarea competiţiei între semnatarii acordului cadru.
De fiecare data cand intentioneaza sa atribuie un contract de achizitie publica subsecvent Acordului, Promitentul-Achizitor va consulta, in scris, Promitentul-Prestator si/sau Executant clasat pe primul loc in urma desfasurarii procedurii de atribuire a Acordului-cadru solicitandu-i acestuia, daca este necesar, completarea ofertei.
In situatia in care Promitentul – Prestator si/sau Executant clasat pe primul loc in urma desfasurarii procedurii de atribuire a Acordului-cadru nu are capacitatea de a raspunde solicitarilor Promitentului-achizitor, va fi consultat in scris Promitentul Prestator si/sau Executant clasat pe locul 2 in urma desfasurarii procedurii de atribuire a Acordului-cadru.
In situatia in care nici Promitentul Prestator si/sau Executant clasat pe locul 2 in urma desfasurarii procedurii de atribuire a Acordului-cadru nu are capacitatea de a raspunde solicitarilor Promitentului-achizitor, va fi consultat in scris Promitentul Prestator si/sau Executant clasat pe locul 3 in urma desfasurarii procedurii de atribuire a Acordului-cadru.
In cazul extrem in care si Promitentul Prestator si/sau Executant clasat pe locul 3 in urma desfasurarii procedurii de atribuire a Acordului-cadru nu are capacitatea de a raspunde solicitarilor, se va organiza o procedura de achizitie distincta cu respectarea normelor legislative in vigoare.