Feedback
I.D.: 46171372

Acord cadru furnizare produse agroalimentare aferente normelor de hrană

Data publicarii
08.05.20 Exista 94.796 licitatii active asemanatoare. Inregistrati-va pentru a avea acces la acestea.
Coduri CPV
15000000-8
Pretul estimativ:
2.489,90 RON - 2.489,90 RON
1.477,00 RON - 1.477,00 RON
13.221,75 RON - 13.221,75 RON
51.132,00 RON - 51.132,00 RON
1.050,00 RON - 1.050,00 RON
1.109,21 RON - 1.109,21 RON
791,37 RON - 791,37 RON
2.597,69 RON - 2.597,69 RON
8.259,71 RON - 8.259,71 RON
43.145,60 RON - 43.145,60 RON
10.701,84 RON - 10.701,84 RON
2.134,00 RON - 2.134,00 RON
41.998,50 RON - 41.998,50 RON
4.656,00 RON - 4.656,00 RON
1.065,53 RON - 1.065,53 RON
17.705,63 RON - 17.705,63 RON
24.265,80 RON - 24.265,80 RON
3.896,54 RON - 3.896,54 RON
7.851,42 RON - 7.851,42 RON
6.278,72 RON - 6.278,72 RON
23.088,00 RON - 23.088,00 RON
21.062,60 RON - 21.062,60 RON
51.193,60 RON - 51.193,60 RON
16.838,29 RON - 16.838,29 RON
32.023,90 RON - 32.023,90 RON
2.402,86 RON - 2.402,86 RON
6.581,35 RON - 6.581,35 RON
825,00 RON - 825,00 RON
5.540,00 RON - 5.540,00 RON
23.838,10 RON - 23.838,10 RON
14.602,29 RON - 14.602,29 RON
34.174,46 RON - 34.174,46 RON
709,89 RON - 709,89 RON
1.952,15 RON - 1.952,15 RON
19.443,75 RON - 19.443,75 RON
1.100,53 RON - 1.100,53 RON
7.004,70 RON - 7.004,70 RON
76.580,80 RON - 76.580,80 RON
21.290,92 RON - 21.290,92 RON
9.636,32 RON - 9.636,32 RON
110.106,00 RON - 110.106,00 RON
177.450,00 RON - 177.450,00 RON
38.961,00 RON - 38.961,00 RON
88.216,88 RON - 88.216,88 RON
34.152,35 RON - 34.152,35 RON
90.885,89 RON - 90.885,89 RON
19.863,74 RON - 19.863,74 RON
173.595,62 RON - 173.595,62 RON
24.507,20 RON - 24.507,20 RON
43.919,04 RON - 43.919,04 RON
1.679.599,62 RON - 1.679.599,62 RON
7.800,65 RON - 7.800,65 RON
4.907,70 RON - 4.907,70 RON
14.296,82 RON - 14.296,82 RON
8.461,94 RON - 8.461,94 RON
5.451,04 RON - 5.451,04 RON
1.344,21 RON - 1.344,21 RON
16.421,30 RON - 16.421,30 RON
3.791,58 RON - 3.791,58 RON
14.460,00 RON - 14.460,00 RON
65.220,00 RON - 65.220,00 RON
7.478,10 RON - 7.478,10 RON
18.144,27 RON - 18.144,27 RON
8.891,44 RON - 8.891,44 RON
4.438,34 RON - 4.438,34 RON
378,62 RON - 378,62 RON
15.540,00 RON - 15.540,00 RON
27.236,70 RON - 27.236,70 RON
129.750,00 RON - 129.750,00 RON
16.286,09 RON - 16.286,09 RON
 
 
Locul realizarii:
  • Descarca
  • Tipareste
  • Observatii
    Adaugati favorite, invitatii si note. Aceste functii sunt disponibile doar pentru utilizatorii logati in platforma. Logati-va sau inregistrati-va la o Testare Gratuita pentru a avea acces.
  • Trimite
Descriere:
68. Conserva peste, Conservă de peşte în ulei sau sos tomat calitatea I, diverse sortimente : sardină, hering, macrou Peşte din aceeaşi specie, nemărunţit, de maărime uniformă, fără capete, solzi, viscere, aripioare sau cheaguri de sânge. Consistenţă : fragedă, compactă, la tăiere să îşi păstreze integritatea. Culoarea specifică sortimentului ales Mirosul şi gustrul caracteristice sortimentului ales, suculent, f...
68. Conserva peste, Conservă de peşte în ulei sau sos tomat calitatea I, diverse sortimente : sardină, hering, macrou Peşte din aceeaşi specie, nemărunţit, de maărime uniformă, fără capete, solzi, viscere, aripioare sau cheaguri de sânge. Consistenţă : fragedă, compactă, la tăiere să îşi păstreze integritatea. Culoarea specifică sortimentului ales Mirosul şi gustrul caracteristice sortimentului ales, suculent, fără gst şi miros străin Aspectul uleiului de acoperire : limpede Proprietăţi fizico-chimice : - Conţinut de peşte min 75% pentru conservele în ulei - Conţinut de peşte min 65% pentru conservele în sos tomat. 70. Băuturi racoritoare instant, Băutură răcoritoare instant diverse arome. Pulbere solubilă, îndulcită, cu formă granulară, uniformă, fără corpuri străine. Gust şi miros specific aromei folosite, fără gust şi miros străin. 54. Salam de vară, Salamul de vară este prelucrat conform tehnologiilor specifice şi a tratamentului care să asigure dubla afumare şi fierberea produsului. La fabricare nu se va folosi carne separată mecanic. Aspect : Suprafaţă curată, nelipicioasă, cu înveliş continuu, fără pete sau mucegai. Membrană artificială necomestibilă, aderentă la compoziţie, nedeteriorată. Aspect pe secţiune: Compoziţie perfect legată, compactă, mozaicată, fără goluri de aer sau aglomerari de gelatină sau grăsime. La feliere îşi păstrează integritatea. Nu se admit bucăţi de flaxuri, corpuri straine, fragmente de os, aglomerări de condimente. Culoare roz inchis până la brun roşcat. Consistenţă: moale spre semitare, elastică. Culoare : Specifică produselor afumate şi membranelor utilizate. Gust şi miros: plăcut, specific componentelor şi condimentelor utilizate, fără gust sau miros străin (acru, mucegai, ranced etc), cu gust şi miros de fum moderat. Proprietati fizico-chimice: - Carne de porc min 70% - Apă max 50% - Substanţe grase max 40% - Sare max 3% - Substanţe porteice totale, %, min 15%; - Azot uşor hidroxidabil, mg NH3/100g, max 45; - Reacţia hidrogen sulfurat: negativă; - Reacţia Kreis: negativă.. 47. Pâine, Pâinefeliată diverse sortimente : albă, neagră, din grâu integral, de secară, cu seminţe. Consistenţă: miez în secţiune - masă cu pori fini, uniformi, fără aglomerări de făină, legat structurat de coajă, elastic astfel încât la strangere să ia rapid forma iniţială. Aroma: plăcută, caracteristică pâinii coapte, fără miros străin Gust: plăcut, caracteristic pâinii coapte fără gusturi şi mirosuri străine Aspect exterior: format alungit, suprafaţă cu crestături oblice, lucioasă, culoare galben-auriu, coaja rumenă. Pâine toast diverse sortimente : albă, neagră, din grâu integral, de secară, cu seminţe. Consistenţă: miez în secţiune - masă cu pori fini, uniformi, fără aglomerări de făină, legat structurat de coajă, elastic astfel încât la strangere să ia rapid forma iniţială. Aroma: plăcută, caracteristică pâinii coapte, fără miros străin Gust: plăcut, caracteristic pâinii coapte fără gusturi şi mirosuri străine Aspect exterior: Suprafaţă lucioasă, culoare galben-auriu, coaja rumenă, felia are forma pătrată. 6. Baton de cereale, Cereale crocante diverse sortimente şi arome sub formă de baton Gust şi miros plăcut, specific aromelor şi ingredientelor folosite, fără gust şi miros străin.. 63. Usturoi, Usturoi uscat, calitatea I Căpăţâni mari, uscate, întregi, sănătoase, curate. Fără căpăţâni afectate de mană, bacterioze, mucegai, larve, alte insecte. Să nu aibă urme de fisuri sau crăpături, fără defecte de formă sau coloraţie, fără tendinţe de încolţire, fără umiditate externă. Miros şi gust specific, fără miros şi gust străin, de mucegai, rânced sau de alterare.. 33. Griş, Produs din grâu, aspect granulos, culoare alb-gălbuie, uniformă în toată masa, miros caracteristic, fără miros de mucegai, încins sau alt miros străin, fără impurităţi sau corpuri străine, fără dăunători sau deprecieri cauzate de dăunători Proprietăţi fizico-chimice - Umiditate max 15% - Cenuşă raportată la substanţa uscată max 0,62%. 41. Morcovi, Morcovi cruzi, cu frunzele tăiate, calitatea I. Rădăcini netede cu aspect proaspăt, cu formă regulată, fără crăpături sau fisuri, neramnificaţi, nelemnificaţi, fără defecte de coloraţie, fără urme de încolţire, fără umiditate exterioară. Rădăcini curate, sănătoase, fără atacuri de boli sau insecte, fără urme de contact cu rozătoare, fără vătămări produse de frig, fără urme de pământ şi resturi vegetale; fără pete; Miros şi gust specific, fără miros si gust de mucegai, rânced sau de alterare.. 60. Ulei rafinat de floarea soarelui, Produs oleaginos, obţinut din seminţe de floarea soarelui, rafinat Aspect limpede, fără suspensii sau sedimente, fără impurităţi sau corpuri străine Culoare galbenă Miros şi gust plăcut, fără mirosuri sau gusturi străine Ambalat în recipiente sigilate, curate, închise etanş pentru a nu permite contactul cu aerul sau cauza pierderi prin scurgeri de produs.. 18. Cartofi proaspeţi, Cartofi proaspeţi, calitatea I, întregi. Aspect normal, caracteristic soiului, proaspeţi, sănătoşi, întregi, curaţi, acoperiţi bine de coajă, tari, neîncolţiţi, Fără urme de pământ şi resturi vegetale, fără urme de contact cu cu rozătoare, fără defecte externe sau interne care să afecteze calitatea (crăpături, deformări grave, pete sub coajă de culoare gri-albăstrui sau negre, lipsiţi de umezeală externă Fără miros sau gust străin). Culoare galbenă sau roşie Să aibă dimensiuni uniforme. 39. Măsline, Măsline de masă, calitatea I, negre sau verzi, întregi, cu sâmburi. Aspect : Măsline mari, în saramură, cu consistenţa dură, elastică, fructe sănătoase, cu pulpa rezistentă la apăsare ajunse la maturitate, nealterate. Miros şi gust specific tipului şi soiului, în funcţie de tratamentul la care au fost supuse, fără miros sau gust de rânced, de petrol sau fermentare sau de mucegai. Proprietăţi fizico-chimice : - sare max 4,5% - măsline defecte max 10% - resturi vegetale max 0,1% -max 250 buc/kg. 52. Rădăcinoase, Rădăcini uscate, netede, cu aspect proaspăt, Calitatea I Rădăcini cu formă regulată, sănătoase, nelemnificate, curate, ferme, fără ramnificaţii sau rădăcini secundare, fără început de formare a tulpinii florale, fără umiditate exterioară. Rădăcini fără fisuri sau crăpături, fără defecte de coloraţie, fără tendinţe de încolţire Culoare, gust şi miros caracteristic tipului si soiului, fără gust şi miros străin, de muceai, rânced sau de alterare.. 46. Ouă de găină, Ouă de găină pentru consum alimentar, cifra 0-ecologice, măsura M, ambalate în cofraje de carton de 30 ouă. Caracteristici calitative: - Masa, g/buc: peste 53 gr - Stare termică: 18⁰C - Coaja şi cuticula: curate, intacte, normale - Camera de aer: înălţimea nu depăşeste 6mm, imobilă; - Albuş : transparent, limpede, de o consistenţă gelatinoasă şi lipsit de corpuri străine de orice natură. - Gălbenuş: vizibil la fascicolul de lumină doar sub formă de umbră, fără contur precis; atunci când oul este întors gălbenuşul este uşor mobil şi revine în poziţia centrală - Pata germiativă: dezvoltare imperceptibilă - Miros şi gust: Caracteristic oului proaspăt, fără miros şi gust străin - Substanţe străine: nu se admit - Ouale trebuie să nu plutească într-o soluţie de clorură de sodium 6%; Caracteristici microbiologice: - Salmonella pe 25g absent; - Bacterii sulfitoreducatioare: absent. Produs certificat ecologic. 49. Paste făinoase, Paste fainoase simple, fara ou, diferite forme, calitate superioară Aspect : Suprafaţa netedă, fără striaţiuni, fără urme de făină ; mate, în ruptură aspect sticlos, se admit particule punctiforme de culoare slab brună până la roşcat ; întregi, să nu fie sparte sau sfărâmate. Consistenţă friabilă. După fierbere trebuie să fie elastice, să nu se lipească între ele, să nu formeze conglomerate, să-şi păstreze forma. Apa în care s-au fiert pastele făinoase poate fi slab opalescentă şi fără sediment. Culoare alb gălbuie, uniformă Caracteristic fără miros, gust străin şi/sau de mucegai. Miros şi gust plăcut după fierbere Proprietati fizico-chimice: - Creştere în volum la fierbere, minim 250%. - Apă max 13% - Substanţe proteice min 10%. 29. Făină de porumb, Produs grişat, de calitate superioară, corespunzătoare Produs curat, uscat, fără aglomerări, conţinut liber curgător, fără corpuri străine, impurităţi minerale, fără dăunători sau deprecieri cauzate de dăunători Culoare galbenă Miros plăcut, specific făinii de porumb, fără miros străin sau de mucegai. Gust normal, puţin dulceag Mălai superior – extracţie 75% sau mălai extra.. 22. Citrice, Fructe citrice calitatea I, proaspete, cu caracteristici specifice soiului sau tipului comercial: - grad de dezvoltare şi coacere corespunzător - întregi, fără lovituri sau tăieturi extinse suberificate - sănătoase, fără urme de putrezire sau depreciere, fără dăunători sau deprecieri cauzate de dăunători - curate, fără urme de materii străine vizibile, fără pete - fără semne de deshidratare internă - fără deprecieri cauzate de temperaturi scăzute sau ger - fără umiditate exterioară - miros şi gust caracteristic, fără gust şi miros străin Sunt admise uşoare defecte cu condiţia ca acestea să nu afecteze aspectul general al produsului : - uşor defect de coloraţie - uşor defecte de formă - uşoare defecte ale cojii produse pe durata formării fructului - uşoare defecte cicatrizate din cauze mecanice (grindină, frecări, vătămări de manipulare). 31. Mere, Fructe proaspete întregi, calitatea I, cu caracteristici specifice soiului sau tipului comercial: - grad de dezvoltare şi coacere corespunzător - întregi, fără lovituri, striviri sau tăieturi extinse suberificate - sănătoase, fără urme de putrezire sau depreciere, fără dăunători sau deprecieri cauzate de dăunători - curate, fără urme de materii străine vizibile, fără pete - fără semne de deshidratare internă - fără deprecieri cauzate de temperaturi scăzute sau ger - fără umiditate exterioară - miros şi gust caracteristic, fără gust şi miros străin Sunt admise uşoare defecte cu condiţia ca acestea să nu afecteze aspectul general al produsului : - uşor defect de coloraţie - uşor defecte de formă - uşoare defecte ale cojii produse pe durata formării fructului - uşoare defecte cicatrizate din cauze mecanice (grindină, frecări, vătămări de manipulare). 21. Ceapă, Ceapă uscată albă sau roşie, calitatea I, proaspătă, nevestejită. Ceapă cu bulbi întregi, tari, curaţi, sănătoşi, fără atacuri de boli sau insecte, fără urme de contact cu rozătoare, fără vătămări produse de frig, fără umiditate exterioară ; fără urme de pământ şi resturi vegetale; fără pete; Miros şi gust caracteristic, fără miros şi gust străin, de mucegai sau rânced.. 44. Orez decorticat, Orez decorticat, calitatea I, şlefuit şi polizat, folosit prin prelucrarea mecanică a orezului brut alimentar. Aspect : Bob întreg rotund, fără spărturi, impurităţi sau corpuri străine, de culoare albă, fără spărturi, impurităţi sau corpuri străine Miros caracteristic, fără miros străin sau de mucegai, de rozătoare Gust plăcut, caracteristic Consistenţă : fragedă, tare Proprietăţi fizico-chimice -Umiditate max 15% -Clorură sodiu max 3,5%. 64. Varză proaspătă, Varză proaspătă albă sau roşie, calitatea I. Mărime medie, cu frunze întregi, puternic ataşate, matură, fără urme de pământ şi resturi vegetale, fără pete. Produs fără urme de larve de insecte sau gasteropode, fără urme de îngrăşământ sau substanţe farmaceutice (miros de insecticide), fără deprecieri provocate de dăunători, fără urme de contact cu răzătoare, fără umiditate externă, fără lovituri sau deteriorări. Miros şi gust specific, fără miros şi gust străin, de mucegai, rânced sau de alterare.. 61. Ulei de măsline, Ulei de măsline extravirgin Produs oleaginos, limpede, fără suspensii şi fără sedimente. Culoare galben-verzuie. Miros şi gust plăcut, fără miros şi gust străin.. 20. Ceai, Ceai natural (negru, verde, diverse sortimente de fructe), fără corpuri străine Miros plăcut, fără miros de mucegai sau rânced Conţinut apă max. 8,5%, fără coloranţi artificiali.. 14. Cârnaţi, Produse din carne de porc, vită şi slănină, preparat conform tehnologiilor specifice şi a tratamentului termic care să asigure dublă afumare şi fierderea produselor. Aspect exterior: curat nelipicios fără mucegai sau corpuri străine. Membrană artificială sau naturală comestibilă, transparentă şi nedeteriorată. Miros şi gust plăcut, specific ingredientelor şi a comdimentelor folosite, fără miros şi gust străin (acru, mucegai, rânced).. Apect pe secţiune: Masă mozaicată, fără aglomerări de suc, gelatină, goluri de aer sau grăsime, fără fragmente de os, la tăiere trebuind să se păstreze integritatea feliei. Consistenţă semitare Proprietăţi fizico-chimice: - Carne de porc, min 60% - Carne de vită, min 10% - Apă max 50% - Substanţe grase max 43% - Clorură de sodiu, max 3%; - Substanţe proteice totale, min 15%; - Reacţia hidrogen sulfurat: negativă; - Reacţia Kreis: negativă. Produse din carne de porc, preparat conform tehnologiilor specifice şi a tratamentului termic care să asigure afumarea şi fierderea produselor. Aspect exterior: curat nelipicios fără mucegai sau corpuri străine. Membrană artificială sau naturală comestibilă, transparentă şi nedeteriorată. Miros şi gust plăcut, specific ingredientelor şi a comdimentelor folosite, fără miros şi gust străin (acru, mucegai, rânced). Apect pe secţiune: Masă mozaicată, fără aglomerări de suc, gelatină, goluri de aer sau grăsime, fără fragmente de os, la tăiere trebuind să se păstreze integritatea feliei. Consistenţă moale, spre semitare Proprietăţi fizico-chimice: - Carne de porc, min 65% - Apă max 65% - Substanţe grase max 32% - Clorură de sodiu, max 3%; - Substanţe proteice totale, min 15%; - Reacţia hidrogen sulfurat: negativă; - Reacţia Kreis: negativă. Produse din carne de pui sau porc, preparat conform tehnologiilor specifice şi a tratamentului termic care să asigure fierderea produselor (cârnaţi fără structură) Aspect exterior: curat nelipicios fără mucegai sau corpuri străine. Membrană artificială comestibilă. 36. Lapte de vacă, Lapte de vacă ultrapasteurizat UHT ecologic, Grăsime minim 3,5% Aspect: lichid omogen fără impurităţi Consistenţă fluidă Culoare alb, uniformă în toată masa Miros şi gust plăcut, dulce, fără miros şi gust străin Produs certificat ecologic.. 11. Brânză telemea, Brânză telemea din lapte de vacă, maturată. Aspect exterior: Bucăţi întregi, cu suprafaţa curată, de culoare alb până la alb galbui; se admit bucăţi uşor deformate. Nu se admit bucăţi cu suprafaţa mucegăită, mucilaginoasă, moale, înroşită sau cu urme de sare neagră. Aspect în secţiune: pastă omogenă, curată, fără impurităţi, sau aspect buretos; rare goluri de presare şi ochiuri de fermentare. Miros: plăcut, specific brânzei maturate din lapte de vacă, nu se admit mirosuri straine. Gust: plăcut, specific brânzei maturate din lapte de vacă, acrişor, uşor sărat. Consistenţă: Masă compactă, legată, de consistenţă uniform, se rupe uşor fără a se sfărâma. Nu se admite consistent creţoasă, cauciucoasă. Proprietăţi fizico chimice: - Grăsime în substanţa uscată: minim 50%. - Sare: max 3%. - Substanţe proteice minim 15%. 9. Boia de ardei, Produs obţinut prin măcinarea ardeiului. Aspect: pulbere fină, fără aglomerări, fără impurităţi, fără coloranţi artificiali, de culoare uniformă cărămizie, până la roşu aprins, fără puncte de culoare neagră sau albă Gust şi miros plăcut, specific de ardei, picant sau dulce, fără gust şi miros strain, rânced sau mucegai. Proprietăţi fizico-chimice: - Umiditate max12%; - Cenuşă în substanţa uscată max 8%. 51. Piper, Aspect : Pulbere fină, omogenă, fără particule grosiere, fără impurităţi şi corpuri străine Culoare gălbuie cu nuanţă verzuie la piperul alb şi culoare cenuşie la piperul negru. Miros caracteristic, plăcut, aromat, gust picant, fără miros şi gust străin. Caracteristici fizico-chimice - Apă max 13% - cenuşă raportată la substanţa uscată max 7%. 4. Esenţe alimentare, Esenţe alimentare diverse arome Aspect : lichid limpede, fără sediment, incolor, de culoare galbenă sau maron închis, specifică aromei folosite Miros placut, specific aromei, fără miros străin. 7. Bere, Bere diverse sortimente Concentraţie acool min 5% Ingrediente : apă, malţ, hamei, fără mălai. 34. Iaurt, Iaurt simplu sau cu fructe, obţinut din lapte de vacă pasteurizat, fermentat cu culturi lactice selectionate de bacterii lactice. Aspect şi consistenţă: coagul fin, compact, cremos, fără bule de gaz ; se admit particule vizibile de coagul. Culoare albă de lapte, uniformă Miros placut, specific de fermentaţie lactic, fără miros străin Gust plăcut, caracteristic, acrişor, răcoritor, fără gust străin. Proprietati fizico-chimice: - Grasime min. 3,5% - Zer max 3% - Substanţe proteice: min. 3%. - Conţinut de fructe min 10% şi grăsime min 2,6% pentru iaurtul cu fructe. 27. Fasoleboabe uscată, Aspect caracteristic fasolei sănătoase, cu boabe dezvoltate normal, ajunse la maturitate, din recoleta aceluiaşi an, fără boabe necorespunzătoare, atacate de boli, alterate, mucegăite, fără vătămări mecanice, impurităţi (pamant, nisip,bucati de pastai uscate etc), corpuri străine sau corpuri inerte organice (frunze, resturi de păstăi, coji, insecte) Nu se admite infestarea cu gărgăriţa fasolei. Fără miros şi gust strain (de mucegai, de încins, de substanţe chimice) Dimensiunea boabelor: specifică soiului, uniformă. Proprietăţi fizico-chimice - Umiditate max 14% - Corpuri străine max 5%. 23. Ciocolată, Ciocolată diverse sortimente (albă, neagră, cu lapte, cu alune, diverse arome, etc) Aspect exterior: formă regulată, suprafaţă netedă, lucioasă. Aspect pe secţiune: masă omogenă, mată în ruptură. Culoare: alb, de la brun deschis la brun închis în funcţie de sortiment Miros şi gust: dulce plăcut, specifice adaosurilor. Consistenta: tare casantă la rupere Conţinut de substanţa uscată de cacao min. 30% Conţinut min de alune 20%, la ciocolată cu alune. 3. Arome, Zahar cristale cu aromă de vanilie. Produs rafinat obţinut din sfeclă de zahar, sub formă de pudră fină, culoarea alb-lucios, omogenă, nelipicioasă, fară aglomerări, fără corpuri străine, miros şi gust dulce.. 28. Făină de grâu, Produs de calitate superioară, sub formă de pulbere fină de culoare albă, Produs curat, uscat, fără aglomerări, fără corpuri străine, impurităţi minerale, fără dăunători sau deprecieri cauzate de dăunători Proprietăţi fizico-chimice - Umiditate max 14,5% - Calitatea 000 - Cenuşă raportată la substanţa uscată max 0,65%. 10. Borş, Amestec de ingredient destinat asezonării ciorbelor. Pulbere fină Gust specific acrişor, fără gust şi miros străin (amar, rânced) Conţinut de sare max 13% Conţinut de legume deshidratate min 4%. 45. Oţet, Oţet alimentar obţinut prin fermentarea acetică a vinului. Aspect : lichid limpede până la opalescent, fără sediment sau corpuri străine, culoare gălbuie, uniformă Gust acru specific, fără gust străin, arzător sau amar ; miros caracteristic materiei prime din care provine Aciditate totală min 60 g/100 ml. 26. Dulceaţă, Conţine fructe sau petale moi, nedestrămate, bine pătrunse cu sirop. Pentru dulceaţa de zmeură sau de mure se admit fructe destămate max 25%, iar pentru celellte dulceţuti de max 10%. Lichidul siropos este sticlos, se admit particule de pulpă în suspensie, fără depuneri, fără impurităţi sau corpuri străine, fără resturi de frunze, codiţe sau sâmburi. Gust şi miros caracteristic frustelor folosite, fără gust şi miros străin, de mucegai şi fără semne de fermentaţie. Proprietăţi fizico-chimice - Conţinut de fructe min 45% - Grade refractometrice min 72 grade R. 15. Carne de pasăre, Produs de calitate superioară, format din humerus, radiu şi ulna, fără vârfuri, fără porţiune toracică. Aspect: Musculatura în aderenţă naturală, de culoare roz, uniformă. Suprafaţă netedă, nelipicioasă, curată, fără resturi de conţinut intestinal, impurităţi mecanice sau pene. Miros la suprafaţă şi în secţiune plăcut, caracteristic, fără miros străin (acru, putred, rânced, mucegai), fără semne de alterare. Consistenţă fermă, elastică, nu se admite consistenţă moale. Stare termică: produs refrigerat, răcit în condiţii care să asigure în profunzime temperatura de 1..4 grade C. Produs calitate superioară, obţinut prin tranşare din pieptul întreg sau porţionat în jumătăţi, fără os, fără piele, rezultat din îndepartarea sternului, claviculei, coastelor şi a părţilor cartilaginoase a sternului. Aspect: Musculatura în aderenţă naturală, de culoare roz, uniformă. Suprafaţă nefrajurată, netedă, umedă dar nelipicioasă, curată, fără resturi de conţinut intestinal sau impurităţi mecanice. Miros la suprafaţă şi în secţiune plăcut, caracteristic, fără miros străin (acru, putred, rânced, mucegai), fără semne de alterare. Aspect pe secţiune : fără cheaguri de sânge, fără fragmente de os. Consistenţă fermă, elastică, nu se admite consistenţă moale. Stare termică: produs refrigerat, răcit în condiţii care să asigure în profunzime temperatura de 1..4 grade C. Produs calitate superioară, fără piele, fără os, reprezintă masa musculară obţinută în urma secţionării tansversale la nivelul articulaţiei coxo-femurale a pulpei şi a dezosării acesteia. Aspect: Bucăţi întregi. Musculatura în aderenţă naturală, de culoare roz, uniformă. Suprafaţă nefrajurată, netedă, umedă dar nelipicioasă, curată, fără resturi de conţinut intestinal sau impurităţi mecanice. Miros la suprafaţă şi în secţiune plăcut, caracteristic, fără miros străin (acru, putred, rânced, mucegai), fără semne de alterare. Aspect pe secţiune : fără cheaguri de sânge, fără fragmente de os.. 5. Băuturi răcoritoare, Băutură răcoritoare carbogazoasă cu diferite arome (portocale, lămâie şi lămâie verde, cafeină) Substanţă solubilă uscată min 8 grade R Conţinut de suc de portocale min 5%. 57. Smântână, Produs obţinut din lapte de vacă pasteurizat. Aspect şi consistenţă: Masă omogenă, fără impurităţi, vâscoasă, fără aglomerări de grăsime sau substanţe proteice, fără consistenţă fluidă Miros şi gust: plăcut, aromat, uşor acrişor, specific de fermentaţie lactică, fără gust şi miros străin. Culoare: alb, uniformă în toată masa Proprietăţi fizico-chimice: -Grăsime minim 20%;. 58. Specialităti din carne, Aspect exterior şi culoare: suprafaţă curată, nelipicioasă, de culoare specifică produselor supuse tratamentului de fierbere şi afumare, fără mucegai, impurităţi, aglomerări de sare. Aspect pe seţiune: Muşchi de culoare roz, fără zone de culoare modificată. Formă : Bucăţi dreptunghiulare, îngrijit fasonate, fără franjuri. Miros şi gust: Plăcut, specific produsului, fără gust şi miros străin. Consistenţă: Elastică. Proprietăţi fizico-chimice: - Cotlet de porc, min 85% - Clorură de sodiu, max 3%; - Substanţe proteicetotale, min 15%; - Azot uşor hidrolizabil, mg NH3/100g, max 45; - Reacţia hidrogen sulfurat: negativă; - Reacţia Kreis: negativă. Aspect exterior şi culoare: Suprafaţă curată, fără mucegai sau corpuri străine, nelipicioasă, de culoare specifică produselor supuse tratamentului de fierbere şi afumare, acoperită cu condimente măcinate răspândite uniform. Aspect pe secţiune: carne de culoare roşie-brună, fără cartilaj, flaxuri tari sau slănină. Consistenţă: semitare. Formă: Felii de pulpă de porc de formă neregulată, îngrijit fasonate, fără franjuri. Miros şi gust: Plăcut, specific produsului şi condimentelor folosite (sare, usturoi, boia de ardei, piper etc), fără gust şi miros străin. Proprietăţi fizico-chimice: - Pulpă de porc, min 85% - Clorură de sodiu, %, max 4% - Substanţe porteice totale, %, min 15%; - Reacţia hidrogen sulfurat: negativă; - Reacţia Kreis: negativă. Aspect exterior şi culoare: Bucăţi de culoare brun-roşcată, fără porţiuni neafumate. Se admit dungi de culoare galben-brună datorate straturilor de grăsime intermusculară. Aspect pe secţiune: Masă de carne de culoare roz-roşcată, întrepătrunsă de grăsime alb-gălbuie. Formă: Bucăţi bine fasonate în formă neregulată, fără franjuri sau resturi osoase. Miros şi gust: Plăcut, caracteristic produsului fiert şi afumat, fără gust şi miros străin. Consistenţă: Elastică. Proprietăţi fizico-chimice: - Ceafă de porc, min 85% - Clorură de sodiu, %, max 3%; - Substanţe porteice totale, %, min 15%. 17. Carne de vită, Pulpa de vită cu os este delimitată anterior de secţiunea ce o separă de vrăbioară, în spatele ultimei vertebre lombare şi se continuă spre partea inferioară, pe linia de separare de fleică, iar de rasol prin articulaţia femuro-tibio-rotuliană ; rămâne astfel musculatura posterioară şi inferioară a pulpei, cu suportul osos. Aspect: Bucăţi întregi, de culoare roz până la roşu. Suprafaţă nefrajurată, uscată, netedă, nelipicioasă, curată, fără resturi de conţinut intestinal sau impurităţi mecanice. Miros la suprafaţă şi în secţiune plăcut, caracteristic, fără miros străin (acru, putred, rânced, mucegai), fără semne de alterare. Aspect pe secţiune : suprafaţă uşor umedă, fără cheaguri de sânge sau porţiuni infiltrate cu sânge, tendoane lucioase şi tari. Consistenţă fermă, elastică atât la suprafaţă cât şi în secţiune. Urmele ce se formează revin repede. Stare termică: produs refrigerat, răcit în condiţii care să asigure în profunzime temperatura de 0..4 grade C. Antricotul fără os obţinut din muşchiul aflat de-o parte şi de alta a coloanei vertebrale, curăţat de grăsimea în exces Aspect: Bucăţi întregi, de culoare roz până la roşu închis. Suprafaţă fasonată (fără pieliţe, tendoane, franjuri şi resturi ale muşchilor sencundari), uscată, netedă, nelipicioasă, curată, fără resturi de conţinut intestinal sau impurităţi mecanice. Miros la suprafaţă şi în secţiune plăcut, caracteristic, fără miros străin (acru, putred, rânced, mucegai), fără semne de alterare. Aspect pe secţiune : suprafaţă uşor umedă, grîsime intramusculară prezentă, fără cheaguri de sânge sau porţiuni infiltrate cu sânge, fără fragmente de os, fără cartilagii, grăsime. Consistenţă fermă, elastică atât la suprafaţă cât şi în secţiune. Urmele ce se formează revin repede. Sucul din carne se obţine greu şi este limpede Stare termică: produs refrigerat, răcit în condiţii care să asigure în profunzime temperatura de 0..4 grade C.. 38. Legume proaspete, Legume diverse sortimente calitatea I. Legumele trebuie să fie de aceeaşi origine, soi sau tip comercial, întregi, sănătoase, proaspete, tari, neafectate de putrezire sau deteriorare, de mărime medie, fără urme de pământ şi resturi vegetale, fără pete, fără urme de contact cu rozătoare, să nu fie atacate de boli, să nu fie ucate sau seci la interior. Suprafaţa curată, fără defecte de formă, fără umiditate externă, fără afecţiuni cauzate de dăunători, fără părţi alterate, fără vătămări produse de frig, coaja sănătoasă, fără urme de alterare, mucegai. Culoare specifică soiului şi tipului comercial, uniformă, fără pete de culoare Fără miros sau gust străin. - Tomatele: lipsite de zone pedunculare verzi - Castraveţi cu seminţe moi, fără gust amar, suculenţi - Ardei gras diverse sortimente, cu caliciul nevătămat. - Salată verde cu frunze întregi, ataşate, matură, - Ridichii fără frunze, fără crăpături necicatrizate, suculente - Ceapă şi usturoi verde: proapete, nevestejite, cu bulbul tare. - Mazăre verde boabe, cu boabe de dimesiune uniformă şi suprafaţă netedă - fasole verde păstăi, nevestejită, fragedă. - Dovlecei fără gust amar, cu seminţe moi, suprafaţa lucioasă - Vinete cu suprafaţa lucioasă - Verdeţuri frunzoase diverse sortimente: pătrunjel, ţelină, mărar, leuştean, etc.. 50. Peşte, Peşte proaspăt decapitat şi eviscerat, obţinut prin decapitarea şi eviscerarea peştelui proaspăt, răcit cu gheaţă, destinat consumului alimentar : merlucius, şalău, cod, crap (fără novac), peşte marin. Aspect : peritoneu neted şi lucios, dificil de detaşat de carne, tăiat îngrijit, foro urme de sânge, fără oase mici, doar cu oase mari legate de coloana vertebrală, fără semne aparente de boală sau alte impurităţi. Culoare naturală, specifică Consistenţă : fermă, elastică (amprenta revine) Miros plăcut, specific peştelui proaspăt şi speciei, fără miros de alterare sau miros străin. 13. Cafea naturală, Cafea naturală 100% Arabica Pulbere fină, obţinuă prin măcinarea boabelor de cafea, fără aglomerări, fără impurităţi sau corpuri străine. Cafea cu cofeină, aromă bogată, miros puternic de cafea şi gust rafinat. 19. Caşcaval, Caşcaval obţinut din lapte de vacă pasteurizat, prelucrat prin opărire. Aspect : Coajă sau suprafaţă netedă, curată, fără cute sau goluri, fără pete sau crăpături, alb-gălbui până la galben. Roţile sau bucăţile pot fi acoperite cu o peliculă protectoare uniformă, avizată conform dispoziţiilor sanitare în vigoare. În secţiune : Pastă curată, compactă, omogenă, fără urme de mucegai, cu rare şi mici ochiuri de fermentare.Se admit rare goluri alungite de formare şi presare, incluziuni de grăsime. Consistenţă: Pastă fină, onctuoasă, uşor elastică; la rupere se desface în fâşii. Miros: Plăcut, caracteristic brânzeturilor cu pastă opărită provenite din lapte de vacă fără miros străin. Gust : Plăcut, cu aromă de specifică brânzeturilor cu pastă opărită, provenite din lapte de vacă, potrivit de sărat, fără gust străin. Proprietăţi fizico-chimice: - Grăsime raportată la substanţa uscată, %, min 45%; - Substanţe proteice, %, min 20%; - Clorură de sodiu, %, max 2%.. 40. Miere de albine, Miere de albine naturală, monofloră sau polifloră. Aspect curat, omogen, fără impurităţi, fără spumă. Consistenţă : masă fluidă, vâscoasă Culoare : galben deschis până la galben intens Gust pronunţat dulce, cu gust caracteristic de miere. Proprietăţi fizico-chimice - Conţinut apă max 20% - Zahăr reducător exprimat în zahîr invertit min 70% Pentru consum individual. 16. Carne de porc, Pulpa de porc cu os cuprinde musculatura şi suportul osos din regiunea bazinului (ilium, ischium, pubis), oasele sacrum, două vertrebre codale femurul şi rotula. Este delimitată anterior de ultima vertebră lombară (exclusiv), la linia de separare de fleică, iar posterior de articulaţia femurotibiorotuliană (ce separă pulpa de rasolul din spate). Se prezintă fără slănină, şoriciul de acoperire, suportul osos din regiunea sacrală, oasele codale. Aspect: Bucăţi întregi, de culoare roz până la roşu. Suprafaţă nefrajurată, uscată, netedă, nelipicioasă, curată, fără resturi de conţinut intestinal sau impurităţi mecanice. Strat discontinuu de 0,5 cm de slănină, fără şorici. Ţesut conjunctiv alb-sidefiu şi elastic. Miros la suprafaţă şi în secţiune plăcut, caracteristic, fără miros străin (acru, putred, rânced, mucegai), fără semne de alterare. Aspect pe secţiune : suprafaţă uşor umedă, fără cheaguri de sânge sau porţiuni infiltrate cu sânge, fără şorici ; tendoane lucioase şi tari. Consistenţă fermă, elastică atât la suprafaţă cât şi în secţiune. Urmele ce se formează revin repede. Stare termică: produs refrigerat, răcit în condiţii care să asigure în profunzime temperatura de 0..4 grade C. Cotletul d eporc fără os reprezintă porţiunea terminală a muşchiului dorsal din regiunea lombară (între ultima vertebră dorsală şi prima sacrală). Se dezosează, se degresează, se îndepărtează excesul de grăsime de la suprafaţă şi se fasonează lateral pe marginea inferioară a muşchiului Aspect: Bucăţi întregi, de culoare roz până la roşu. Suprafaţă nefrajurată, uscată, netedă, nelipicioasă, curată, fără resturi de conţinut intestinal sau impurităţi mecanice. Miros la suprafaţă şi în secţiune plăcut, caracteristic, fără miros străin (acru, putred, rânced, mucegai), fără semne de alterare. Aspect pe secţiune : suprafaţă uşor umedă, fără grăsime, fără cheaguri de sânge sau porţiuni infiltrate cu sânge, fără fragmente de os, fără cartilagii, grăsime sau şorici.. 42. Murături, Bucăţi întregi sau bucăţi pentru murăturile asortate, de formă regulată specifică soiului, apropiate ca mărime, culoare şi grad de dezvoltare. Fără vătămări, codiţe, flori, aspect plăcut, fără urme de mucegai. Culoare specifică soiului, fără pete Consistenţa semitare/tare, elastică, cu mijloc fraged, seminţe nedezvoltate, fără exemplare moi. Aspectul şi culoare lichidului : limpede sau uşor opalescent ; se admit sedimente sau depuneri rezultate de la condimentele folosite Gust şi miros plăcut, acru/acru-dulceag caracteristic condimentelor folosite, fără gust amar fără miros de mucegai. Proprietăţi fizico-chimice : - Sare max 5% min - Legume min 60% Ambalate în recipiente închise ermetic, fără bombaje, sau mirosuri, să nu prezinte fisuri sau scurgeri de conţinut, să nu prezinte pete de rugină la exteriorul sau interiorul recipientelor ori pelicula de lac desprinsă de pe interiorul ambalajului. 62. Unt proaspăt, Produs din lapte de vacă pasteurizat Aspect: pasta compactă, fără picături de apă, goluri de aer sau impurităţi, cu luciu characteristic la suprafaţă şi în secţiune. Masă onctuoasă, compactă, omogenă, nesfărâmicioasă Gust şi miros: aromat, proaspăt, de smântână dulce, fără gust rânced sau amar Culoare: De la alb-gălbuie până la galben deschis, uniformă în toată masa. Proprietăţi fizico-chimice: Grasime: min 82 % Sare maxim 0,1g/100g Produs din lapte de vacă pasteurizat Aspect: pasta compactă, fără picături de apă, goluri de aer sau impurităţi, cu luciu characteristic la suprafaţă şi în secţiune. Masă onctuoasă, compactă, omogenă, nesfărâmicioasă Gust şi miros: aromat, proaspăt, de smântână dulce, fără gust rânced sau amar Culoare: De la alb-gălbuie până la galben deschis, uniformă în toată masa. Proprietăţi fizico-chimice: Grasime: min 65 % Sare maxim 0,1g/100g. 2. Apă minerală, Apă minerală naturală provenită din surse autorizate (se vor aproviziona apele cunoscute de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale sau de autoritatea competentă dintr-un stat membru al UE). Proprietăţi fizico-chimice - dioxid de carbon - min 3500 mg/l - hidrogencarbonat – max 1000 mg/l - calciu – max 150 mg/l - sodiu – max 60 mg/l - magneziu – max 50 mg/l - cloruri – max 20 mg/l Apă minerală naturală provenită din surse autorizate (se vor aproviziona apele cunoscute de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale sau de autoritatea competentă dintr-un stat membru al UE). Proprietăţi fizico-chimice: - hidrogencarbonat – 300-max 500 mg/l - calciu – max120 mg/l - sodiu – 6-9 mg/l - magneziu – 10-13 mg/l - cloruri – 15-20 mg/l - potasiu – max 2 mg/l. 37. Lămâi, Lămâi calitatea I din specia Citrus Lemon, să aibă caracteristicile soiului şi/sau tipului comercial. Cerinţele minimale: -Întregi, fără lovituri şi tăieturi; -Sănătoase, este exclus produsul afectat de putrezire sau depreciere astfel încât să îl facă impropriu consumului ; -Curate, lipsite de orice materii străine vizibile; -Fără dăunători şi fără deprecieri cauzate de dăunători; -Fără semne de deshidratare internă; -Fără deprecieri cauzate de temperaturi scăzute sau ger; -Fără umiditate exterioară anormală; -Fără orice miros şi/sau gust străin. Următoarele defecte uşoare sunt admise : -Un uşor defect de formă; -Un uşor defect de coloraţie; -Uşoare defecte ale cojii care s-au produs pe durata formării fructelor ; -Uşoare defecte cicatrizate datorate unor cauze mecanice precum: grindină, frecări sau vătămări de manipulare, etc.. 65. Conserva de porc in suc propriu, Nu se admite utilizarea cărnii de porc separate mecanic, sau a proteinelor de origine vegetală. Culoare specifică tipului de carne folosit, roz-roşiatică Gust şi miros caracteristice ingredientelor şi condimentelor folosite, fără gust şi miros străin Consistenţă compactă, textură omogenă, cu mici bucăţi de grăsime animală în masa produsului şi aspic la suprafaţă, fără spumă, goluri de aer, impurităţi, lichidul de acoperire limpede, fără corpuri străine. Proprietăţi fizico-chimice : - carne de porc : minim 60% din masa netă - grăsime: maxim 20 % raportată la masa netă, - amidon : maxim 4 % - sare max 2%. 8. Biscuiţi, Bisuiţi crakers, proaspăţi, fabricaţi din făinuri cernute Forma: biscuit de formă dreptunghiulară, cu suprafaţa mată, fără goluri, bine conturat, întregi, nesfărâmaţi. Suprafaţa poate fi presărată cu sare, susan sau alte condimente. Culoare galben-auriu până la brun roşcat Miros şi gust plăcut, specifice aromelor utilizate, fără miros străin (mucegai, rânced, ars), dulce, Bisuiţi crakers, proaspăţi, fabricaţi din făinuri cernute Forma: biscuit de formă dreptunghiulară, cu suprafaţa mată, fără goluri, bine conturat, întregi, nesfărâmaţi. Suprafaţa poate fi presărată cu sare, susan sau alte condimente. Culoare galben-auriu până la brun roşcat Miros şi gust plăcut, specifice aromelor utilizate, fără miros străin (mucegai, rânced, ars), dulce, Consistenta: crocanţi, usor friabili Proprietăţi fizico-chimice : - Umiditate max 5% - Zahăr total raportat la substanţa uscată 4-6% - Sare max 3% - Grăsime raportată la substanţa uscată 18-25%. 12. Cacao pudră, Pulbere fină, omogenă, obţinuţă din boabe de cacao, fără aglomerări, fară impurităţi Culoare brun roscată, uniformă, fără nuanţe de cenuşiu Gust şi miros plăcut, fară gust şi miros străin. Proprietăţi fizico-chimice: - Unt de cacao min 20% - Umiditate max 9%. 66. Conserva de vită in suc propriu, Nu se admite utilizarea cărnii de vită separate mecanic, sau a proteinelor de origine vegetală. Culoare specifică tipului de carne, roz-roşiatică Gust şi miros caracteristice ingredientelor şi condimentelor folosite, fără gust şi miros străin Consistenţă compactă, textură omogenă, cu mici bucăţi de grăsime animală în masa produsului şi aspic la suprafaţă, fără spumă, goluri de aer, impurităţi, lichidul de acoperire limpede, fără corpuri străine. Proprietăţi fizico-chimice : - carne de porc : minim 60% din masa netă - grăsime: maxim 10 % raportată la masa netă, - amidon : maxim 4 %. 56. Sare comestibilăă, Pentru prepararea hranei se utilizează sarea iodată de bucătărie, iar pentru servit la masă se utiilizează sarea iodată de masă (fină, extrafină) Cristale fine cu granulaţia 0-0,8 mm, culoare albă, miros şi gust caracteristic, fără corpuri străine. Umiditate max. 1%. Clorură de sodiu min 97%. 30. Foi de dafin, Frunze de dafin uscate, cu margini ondulate, uniforme ca marime, cu codiţa de lungime medie. Aspect : Frunze curate, nepătate sau atacate de insecte, fără mucegai. Frunze întregi, se acceptă max 4 % frunze sfărâmate Culoare verde cu nuanţe uşor gălbui sau alburiu, fără modificări de culoare Miros şi gust caracteristic, plăcut, aromat, fără miros de mucegai sau putrefacţie ; aroma se degajă la sfărâmiţare. Proprietăţi fizico-chimice : - Umiditate max 11% - cenuşă raportată la substanţa uscată max 7%. 43. Muştar, Muştar de masă, simplu, iute, cu hrean, dulce, etc Culoare: Galben- mustar, caracteristica, uniforma in toata masa produsului, cu puncte mici inchise la culoare ( in functie de soiul de mustar, galben, maro sau negru), datorat condimentelor folosite. Consistenta: pasta fina, omogena, onctuoasa, fara seminte sau coji provenie de la condimentarea sa plantele de aromatizare folosite. Miros: placut, caracteristic ingredientelor folosite, fara miros strain. Gust: specific aromelor şi condimentelor folosite, fara gust strain. Proprietăţi fizico-chimice - Boabe de muştar min 18% - Sare max 3,5%. 1. Amelioratori, Produs obţinut din legume şi zarzavaturi deshidratate (morov, ardei, păstârnac rădăcină, pătrunjel frunze, ceapă, praz, usturoi, extract de varză, roşii, extract de leuştean), condimente, sare iodată, Conţinut sare max 60% Conţinut legume min 15% Conţinut apă max 12% Fără gust şi miros străin, fără pete negre, urme de mucegai, sau corpuri străine. 67. Pateu de ficat, Produs sterilizat la fabricarea căruia nu se admite utilizarea cărnii separate mechanic, a amidonului sau a amidonului modificat şi a proteinei vegetale. Aspect: masă compactă, omogenă, tartinabilă Culoare : specifica ficatului fiert de porc sau pui Gust şi miros: caracteristic ingredientelor folosite, fără gust şi miros străin. Proprietati fizico-chimice: - Ficat de porc /pui minim. 45 - Grasime - max. 30%, - Sare max 3%. 48. Paste de tomate, Pastă de tomate obţinută prin zdrobirea, strecurarea tomatelor proaspete, sănătoase, întregi, ajunse la maturitate industrială, de culoare roşie intensă, fără semne de fermentare sau mucegai şi concentrarea sucului prin fierbere, până la consistenţa potrivită, fără adaos de sare. Nu se admite folosirea coloranţilor de sinteză a substanţelor de îngroşare (amidon). Masă omogenă fin strecurată, densă, fără corpuri străine (seminţe, pieliţe, frunze, pedunculi), fără semne de mucegai sau alterare. Mirosul şi gustul să fie plăcute, caracteristice tomatelor, nu se admite gust sau miros străin de mucegai, fermentare, afumare sau caramelizare. Culoarea trebuie să fie roşu aprins până la cărămiziu, uniformă în toată masa. Proprietati fizico-chimice: -Fără adaos de sare - Substanţe solubile 24 grade R la 20 grade C. 25. Conserve din legume în apă sau bulion, Conserve de legume în apă sau bulion, preparate din legume întregi sau divizate, bine fierte, de formă regulată specifică soiului, apropiate ca mărime, culoare şi grad de dezvoltare. Legumele sau amestecul de legume tăiate, să fie sănătoase, neatacate de boli sau dăunători, nedestrămate, fără aspect lemnos. Fără vătămări, codiţe, flori, fără urme de mucegai. Culoare specifică soiului, fără pete Aspectul şi culoare lichidului : limpede, fără sedimente sau depuneri, fără impurităţi, fără corpuri străine, fără conservanţi. Gust şi miros plăcut, caracteristic legumelor fierte, fără gust amar fără miros de mucegai. Produs sterilizat Fără conservanţi Conţinut sare max 2% Raport solid/lichid min 60%. 69. Zahăr, Produs rafinat obţinut din sfeclă de zahăr sub formă de cristale de granulaţie medie, omogenă, uniforme, uscate, liber curgătoare, nelipicioase, fără aglomerări, fără corpuri străine, cu gust dulce, fără miros sau gust străin, de culoare alb-lucios. Zahăr cristal: umiditate max 0,06%, zaharoză raportată la substanţa uscată min 99,80%.. 24. Condimente, Condimente simple sau combinate, fără substanţe străine sau părţi de plante necomestibile. Fără corpuri străine, miros şi gust specific condimentului Culoare caracteristică. 35. Ingrediente, Pulbere fină, fără aglomerări stabile, fără corpuri străine. Culoare alb imaculat. Miros şi gust caracteristic.. 32. Gem, Aspect : masă gelificată, omogenă, din fructe diferite sau asortate, nezaharisită, fără impurităţi, cu suprafaţa lucioasă, fără separare de sirop, fără corpuri străine, fără resturi de codiţe, frunze sau sâmburi. Gust şi aromă specifică fructului din care este preparat, fără semne de fermentaţie sau mucegai, fără gust şi miros străin. Culoare corespunzătoare fructului folosit. Proprietăţi fizico-chimice - Substanţă uscată solubilă min 60% - Grade refractometrice min 67 grade R. 59. Suc natural din fructe, Suc pasteurizat, diverse arome : piersici, mere, potocale, caise, struguri, multifructe, etc. Produs lichid nefermentat, dar fermentabil, obţinut din fructe sănătoase şi coapte, proaspete, conservate prin răcire sau din sucuri – semifabricate păstrate în condiţii aseptice Culoarea, aroma şi gustul specifice sucului fructelor utilizate Conservat prin metode fizice Substanţă uscată min 11 grade R Conţinut de fructe min 40%. 53. Salam de Sibiu, Salamul de Sibiu este prelucrat conform tehnologiilor specifice şi a tratamentului care să asigure afumarea la rece, maturarea şi uscarea produsului. Aspect: Batoane cilindrice, nedeformate, cu grosime uniformă, în membrane artificiale necomestibile. Suprafaţa curată, nelipicioasă, fără aglomerări de grasime sau apă sub membrană sau la capetele batonului. Membrana trebuie să se prezinte sub forma unui înveliş continuu, aderent la compoziţie, nedeteriorată, având culoarea albă de mucegai specifică salamurilor cu mucegai. Prezintă încreţituri fine si uniforme. Aspect în secţiune : compoziţie compactă, mozaicată, bine legată, lucioasă; Carnea are o culoare roşu închis spre brun roşcat, cu mici bucăţi de slănină, răspindite uniform. Nu se admit bucăţi de flaxuri, corpuri straine, fragmente de os, goluri de aer, aglomerări de grăsime sau de condimente. La tăiere trebuie să păstreze integritatea feliei. Gust şi miros : caracteristice unui produs afumat, plăcut, uşor sărat, specific condimentelor, fără gust şi miros străin Consistenţă : semitare până la tare. Feliile au o consistenţă fermă, dar semielastică. Proprietati fizico-chimice: - Carne de porc min 70% - Apă max 30% - Substanţe grase max 46% - Fără proteină vegetală - Sare max 6% - Substanţe porteice totale, %, min 15%; - Reacţia hidrogen sulfurat: negativă; - Reacţia Kreis: negativă.. 55. Salam Victoria, Salamul Victoria este prelucrat conform tehnologiilor specifice şi a tratamentului care să asigure afumarea şi fierberea produsului. La fabricare nu se va folosi carne separată mecanic. Aspect : Suprafaţă curată, nelipicioasă, cu înveliş continuu, fără pete sau mucegai. Membrană artificială necomestibilă, aderentă la compoziţie, nedeteriorată. Aspect pe secţiune: Compoziţie compactă, mozaicată, fără goluri de aer sau aglomerari de gelatină sau grăsime. La feliere îşi păstrează integritatea. Nu se admit bucăţi de flaxuri, corpuri straine, fragmente de os, aglomerări de condimente. Culoare roz deschis până la roz închis. Consistenţă: moale spre semitare, elastică. Culoare : Specifică produselor afumate şi membranelor utilizate. Gust şi miros: plăcut, specific componentelor şi condimentelor utilizate, fără gust sau miros străin (acru, mucegai, ranced etc). Proprietati fizico-chimice: - Carne de porc min 70% din care pulpă de porc min 50% - Apă max 66% - Substanţe grase max 30% - Sare max 3% - Substanţe porteice totale, %, min 12%; - Azot uşor hidroxidabil, mg NH3/100g, max 45; - Reacţia hidrogen sulfurat: negativă; - Reacţia Kreis: negativă..
Inregistrati-va acum pentru un test gratuit de 7 zile
si veti putea vizualiza aceasta licitatie si multe altele asemanatoare!
 

De ce licitatie-publica.ro?

  • Oportunitati de afaceri selectionate
    individual

  • Anunturi scanate si actualizate
    din peste 3200 surse publice si private

  • Manager de cont personal - chiar si
    in timpul testarii gratuite

  • Transmiterea zilnica a anunturilor noi

Contul meu