7. LOT 7 - ROSII,
Roşiile trebuie să fie: întregi, suficient de ferme si sa aibă caracteristicile specifice soiului; sănătoase, produsul afectat de putrezire sau depreciere astfel încât să îl facă impropriu consumului este exclus; practic fără dăunători; practic fără deprecieri cauzate de dăunători; fără orice miros şi/sau gust străin..
8. LOT 8 - ARDEI GRAS,
Ardeii trebuie să fie: într...
7. LOT 7 - ROSII,
Roşiile trebuie să fie: întregi, suficient de ferme si sa aibă caracteristicile specifice soiului; sănătoase, produsul afectat de putrezire sau depreciere astfel încât să îl facă impropriu consumului este exclus; practic fără dăunători; practic fără deprecieri cauzate de dăunători; fără orice miros şi/sau gust străin..
8. LOT 8 - ARDEI GRAS,
Ardeii trebuie să fie: întregi, bine dezvoltaţi; sănătoşi, produsul afectat de putrezire sau depreciere, astfel încât să îl facă impropriu consumului, este exclus: practic fără dăunători şi fără deprecieri cauzate de dăunători; fără arsuri de soare; cu peduncul prezent; fără orice miros şi/sau gust străin..
6. LOT 6 - DOVLECEI,
dovleceii trebuie să fie: fermi;fără cavităţi; fără crăpături; suficient de dezvoltaţi, fără ca seminţele să fie supradezvoltate;Dovleceii trebuie să aibă o codiţă cu lungimea maximă de 3 cm.
10. LOT 10 - TELINA RADACINA,
aspect proaspat, intreg, neramificat, curat (fara pamant sau nisip); sanatos (fara defecte cauzate de boli si/sau daunatori), fara lovituri mecanice; netrecut in tija florala, nelemnificat; fara umiditate exterioara anormala si suficient de zvantat; cu frunzele retezate,fara miros si gust strain; necuratat mecanic de pamant.
4. LOT 4 - VARZA PROASPATA,
Varza cu aspect proaspat,intreaga,complet formata,indesata(la varza timpurie indesarea nu este o conditie obligatorie) necrapata,nepornita in vegetatie,sanatoasa(fara atac de insecte sau de alti paraziti si fara urme de lovituri si deteriorari;fara leziuni produse de ger ;fara umiditate exterioara anormala) curata(fara urme de pamant, ingrasaminte sau produse fitofarmaceutice toxice)fara miros si gust strain ; cu cotorul de maxim 1 cm lungime sanatos si cu taietura neteda; cu frunzele de protectie bine prinse de capatana si neofilite..
3. LOT 3 - USTUROI,
Usturoi alb uscat - Bulbi intregi, maturizati complet, fermi, de forma globuloasa, cu gust fin, Culoare naturala alba, pulpa alba, diametru ecuatorial trebuie sa fie de minim 30 mm, Bulbi întregi, maturizaţi complet, fermi, de forma globuloasa, cu gust fin, Nu se admit corpuri străine.
2. LOT 2 - CEAPA,
Sa nu fie încolţită; Sa nu fie atacata de boli, Bulbul cepei sä fie tare, fara interior moale datorat frigului/căldurii sau depozitarii necorespunzatoare.aspect: bulbii fermi şi compacti, neincolţiţi, fără umflaturi cauzate de o dezvoltare vegetativa anormală şi fără aspecte de putrezire; bulbi cu diametrul ecuatorial de aproximativ 6 cmmod de ambalare: în cutii din carton, lăzi lemn sau plase din plastic.
1. LOT 1 - CARTOFI DE VARA,
Cartofi întregi , sănătoşi ,cu pieliţă suberficată ,curaţi turgescenţi fără umiditate exterioară anormală neînverziţi tipici soiului nedegeraţi fără lovituri mecanice, neîncolţiţi , fără defecte provocate de boli sau de dăunători , fără gust şi/sau miros străin.
11. LOT 11 - PASTARNAC RADACINA,
aspect proaspat, intreg, neramificat, curat (fara pamant sau nisip); sanatos (fara defecte cauzate de boli si/sau daunatori), fara lovituri mecanice; netrecut in tija florala, nelemnificat; fara umiditate exterioara anormala si suficient de zvantat; cu frunzele retezate,fara miros si gust strain; necuratat mecanic de pamant.
9. LOT 9 - MORCOVI,
aspect proaspat, intregi, neramificati, curati (fara pamant sau nisip); sanatosi (fara defecte cauzate de boli si/sau daunatori), fara lovituri mecanice; netrecuti in tija florala, nelemnificati; fara umiditate exterioara anormala si suficient de zvantati; cu frunzele retezate,fara miros si gust strain; necuratati mecanic de pamant.
5. LOT 5 - PATRUNJEL FRUNZE,
Patrunjel frunze- frunzele trebuie sa fie intregi, sanatoase, sa nu fie atacate de boli sau daunatori, să nu fie inghetate, incinse, putrezite sau mucegaite, de culoare caracteristica soiului, cu aspect proaspat (fara frunze ingalbenite), curate (sa nu prezinte resturi de pamant, gunoi, ingrasaminte, etc.) fara uniditate exterioara anormale, fara gust si /sau miros strain, sa nu prezinte tije florale. Nu se admite spalarea frunzelor.