5. PATRUNJEL FRUNZE,
PATRUNJEL FRUNZE
Patrunjel frunze- frunzele trebuie sa fie intregi, sanatoase, sa nu fie atacate de boli sau daunatori, să nu fie inghetate, incinse,
putrezite sau mucegaite, de culoare caracteristica soiului, cu aspect proaspat (fara frunze ingalbenite), curate (sa nu prezinte resturi
de pamant, gunoi, ingrasaminte, etc.) fara uniditate exterioara anormale, fara gust si /sau miros strain, s...
5. PATRUNJEL FRUNZE,
PATRUNJEL FRUNZE
Patrunjel frunze- frunzele trebuie sa fie intregi, sanatoase, sa nu fie atacate de boli sau daunatori, să nu fie inghetate, incinse,
putrezite sau mucegaite, de culoare caracteristica soiului, cu aspect proaspat (fara frunze ingalbenite), curate (sa nu prezinte resturi
de pamant, gunoi, ingrasaminte, etc.) fara uniditate exterioara anormale, fara gust si /sau miros strain, sa nu prezinte tije florale. Nu
se admite spalarea frunzelor.
Cantitate totală estimată acord cadru: min. 1400,00 kg şi max.1500,00 kg.
11. PĂSTÂRNAC RĂDĂCINĂ,
Proprietaţi Pastarnac calitatea I, rădăcină :
-aspect proaspat, intreg, neramificat, curat (fara pamant sau nisip);
-sanatos(fara defecte cauzate de boli si/sau daunatori), fara lovituri mecanice;
-netrecut in tija florala, nelemnificat;
-fara umiditate exterioara anormala si suficient de zvantat;
cu frunzele retezate, fara miros si gust strain;
-necuratat mecanic de pamant
Cantitate totală estimată acord cadru: min. 2333,00 kg şi max. 2500,00 kg.
1. CARTOFI DE VARA,
Cartofii trebuie să provină din soiuri pure rezistente la păstrare, cultivate pe suprafeţe la care s-a aplicat o tehnologie
corespunzătoare privind administrarea unui regim moderat de fertilizare şi irigare, precum şi măsuri de prevenire şi tratamente
eficace de combatere a bolilor şi dăunătorilor.
Cartofi întregi , sănătoşi ,cu pieliţă suberficată ,curaţi turgescenţi fără umiditate exterioară anormală neînverziţi tipici soiului
nedegeraţi fără lovituri mecanice, neîncolţiţi , fără defecte provocate de boli sau de dăunători , fără gust şi/sau miros străin.
Cantitate totală estimată acord cadru: min. 46666,00 kg şi max. 50000,00 kg.
3. USTUROI,
Proprietaţi usturoi alb, uscat, iesit din vegetatie, calitatea I
- Aspect caracteristic usturoiului, sanatos, neincoltit.
- Culoare naturala alba, pulpa alba
- Diametru ecuatorial trebuie sa fie de minim 30 mm.
- Bulbi intregi, maturizati complet, fermi, de forma globuloasa, cu gust fin
- Nu se admit corpuri straine
- Fara miros si gustr strain (de mucegai incins, de rozatoare) sau urme de alterare
- Aroma placuta, caracteristica usturoiului.
Cantitate totală estimată acord cadru: min. 312,00 kg şi max. 335,00 kg.
10. ŢELINĂ - RĂDĂCINĂ,
ŢELINĂ - RĂDĂCINĂ
Proprietaţi Ţelină calitatea I, rădăcină :
- aspect proaspat, intreg, neramificat, curat (fara pamant sau nisip);
- sanatos(fara defecte cauzate de boli si/sau daunatori), fara lovituri mecanice;
- netrecut in tija florala, nelemnificat;
- fara umiditate exterioara anormala si suficient de zvantat;
cu frunzele retezate, fara miros si gust strain;
- necuratat mecanic de pamant
Cantitate totală estimată acord cadru: min. 2395,00 kg şi max. 2567,00 kg.
8. ARDEI GRAS,
ARDEI GRAS
- întregi, bine dezvoltaţi;
- sănătoşi, produsul afectat de putrezire sau depreciere, astfel încât să îl facă impropriu consumului, este exclus;
- practic fără dăunători şi fără deprecieri cauzate de dăunători;
- fără arsuri de soare;
- cu peduncul prezent;
- fără orice miros şi/sau gust străin.
Cantitate totală estimată acord cadru: min. 6533,00 kg şi max. 7000,00 kg.
6. dovlecei,
Dovleceii trebuie să fie:
intacţi şi cu codiţă, care poate fi uşor vătămată;
sănătoşi; produsul afectat de putrezire sau depreciere astfel încât să îl facă impropriu consumului este exclus;
practic fără dăunători;
practic fără deprecieri cauzate de dăunători;
fără orice miros şi/sau gust străin.
Cantitate totală estimată acord cadru: min. 8054,00 kg şi max. 8630,00 kg.
7. ROSII,
ROŞII
- întregi, suficient de ferme si sa aibă caracteristicile specifice soiului;
- sănătoase, produsul afectat de putrezire sau depreciere astfel încât să îl facă impropriu consumului este exclus;
- practic fără dăunători;
- practic fără deprecieri cauzate de dăunători;
- fără orice miros şi/sau gust străin.
Calibrarea : este obligatorie pentru calitatea I si este determinata de diametrul maxim al sectiunii transversal si este cuprinsa intre
min. 40-47 mm si max.57- 67mm.
Tolerante de calitate : se admit max,10% (numar sau masa) tomate de calitatea II din care max.5% cu crapaturi cicatrizatepana la 1
cm lungime .
Cantitate totală estimată acord cadru: min. 6533.00 kg şi max. 7000.00 kg.
9. MORCOVI,
Morcovi calitatea I :
- aspect proaspat,intregi,neramificati,curati (fara pamant sau nisip); sanatosi(fara defecte cauzate de boli si/sau daunatori),fara
lovituri mecanice;
- netrecuti in tija florala,nelemnificati;
- fara umiditate exterioara anormala si suficient de zvantati;
- cu frunzele retezate,fara miros si gust strain;
- necuratati mecanic de pamant
Cantitate totală estimată acord cadru: min. 4666,00 kg şi max. 5000,00 kg.
2. CEAPA USCATA,
- Ceapa :
- Sa nu fie incoltita,
- Sa nu fie atacata de boli,
- Bulbul cepei sä fie tare, fara interior moale datorat frigului/căldurii sau depozitarii necorespunzatoare.
- aspect: bulbii fermi şi compacti, neincolţiţi, fără umflaturi cauzate de o dezvoltare vegetativa anormală şi fără aspecte de
putrezire;
- bulbi cu diametrul ecuatorial de aproximativ 6 cm
- mod de ambalare: în cutii din carton, lăzi lemn sau plase din plastic.
Cantitate totală estimată acord cadru: min. 9618,00 kg şi max. 10305,00 kg.
4. VARZA PROASPATA,
VARZA PROASPATA
Varza cu aspect proaspat, intreaga,complet formata, indesata(la varza timpurie indesarea nu este o conditie obligatorie) necrapata,
nepornita in vegetatie,sanatoasa(fara atac de insecte sau de alti paraziti si fara urme de lovituri si deteriorari;fara leziuni produse de
ger; fara umiditate exterioara anormala) curata(fara urme de pamant, ingrasaminte sau produse fitofarmaceutice toxice)fara miros si
gust strain ; cu cotorul de maxim 1 cm lungime sanatos si cu taietura neteda; cu frunzele de protectie bine prinse de capatana si
neofilite.
Starea produsului trebuie sa permita transportul si manipularea pana la loculde desfacere.
Cantitate totală estimată acord cadru: min. 20533,00 kg şi max. 22000,00 kg.