1. INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN SILVICULTURĂ "MARIN DRĂCEA" - Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare şi Experimentare Producţie Bistriţa, în calitate de autoritate contractantă, intenţionează încheierea unui Acord cadru de achiziţie Hrană pentru păstrăvi, sortimente de diferite granulaţii specifice etapelor de creştere, cu niveluri minime ale conţinutului de proteină animală şi grăsime animală specificate î...
1. INSTITUTUL NATIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN SILVICULTURĂ "MARIN DRĂCEA" - Staţiunea de Cercetare - Dezvoltare şi Experimentare Producţie Bistriţa, în calitate de autoritate contractantă, intenţionează încheierea unui Acord cadru de achiziţie Hrană pentru păstrăvi, sortimente de diferite granulaţii specifice etapelor de creştere, cu niveluri minime ale conţinutului de proteină animală şi grăsime animală specificate în caietul de sarcini.
Achiziţionarea produselor se va face în conformitate cu prevederile Legii nr. 98/2016 privind achiziţiile publice şi Hotararea nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.
1. Obiectul şi constrângerile achiziţiei
Obiectul achiziţiei: Furnizare hrană pentru păstrăvi, sortimente de diferite granulaţii specifice etapelor de creştere, cu niveluri minime ale conţinutului de proteină animală şi grăsime animală specificate în caietul de sarcini.
Contextul achiziţiei: I.N.C.D.S "Marin Drăcea" este persoană juridică de drept public care îşi desfăşoară activitatea în coordonarea Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI), organ de specialitate, cu personalitate juridică, aflat în subordinea Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi este specializată în cercetare ştiinţifică, dezvoltare tehnologică, proiectare de investiţii, acordarea de consultanţă tehnică de specialitate, precum şi pentru implementarea de tehnologii noi în vederea gestionării durabile a pădurilor.
Produsele ce fac obiectul acestei achiziţii sunt necesare pentru creşterea şi dezvoltarea în condiţii normale a efectivului de peşti din păstrăvăria I.N.C.D.S "MARIN DRACEA" din localitatea Gilău, jud. Cluj. Cantităţile s-au estimat având în vedere necesarul autorităţii la nivelul I.N.C.D.S. Marin Drăcea – S.C.D.E.P. Bistriţa, la momentul actual.
Deoarece obiectul achiziţiei îl constituie furnizarea de hrană pentru păstrăv, în funcţie de stadiul de dezvoltare al acestuia, el trebuie hrănit constant cu acelaşi tip de furaj. Pe parcursul dezvoltării fiziologice a păstrăvului de la stadiul de alevin şi până la comercializare metabolismul trebuie păstrat în aceeaşi parametri, fără să apară dezechilibre care pot influenţa negativ dezvoltarea, sporul în greutate şi/sau supravieţuirea, sau mortalitatea. Schimbarea tipului de furaj pe parcursul dezvoltării fiziologice este contraindicată întucât provoacă dereglări metabolice, scaderea sporului şi mărirea mortalităţii. Soluţia optimă este ca întreg lotul de hrană sa fie de la acelaş producător, cu aceeaşi compoziţie de premixuri, vitamine, proteine şi aminoacizi.
Cantităţile minime şi maxime ce pot face obiectul unui singur contract subsecvent au fost estimate la nivelul unei jumătaţi din cantitatile acordului cadru prevazute în caietul de sarcini. Astfel, se estimează: minim 36905 kg hrană si maxim 73810 kg hrană.Cantitati estimate pentru cel mai mare contract subsecvent au fost estimate la nivelul unei jumătăţi din cantitatea maximă a acordului cadru prevazută în caietul de sarcini. Astfel, se estimează 36905 kg hrană.
Lotizarea în cadrul achiziţiei nu este necesară deoarece autoritatea contractantă solicită o singură categorie de produse, respectiv furaj extrudat pentru păstrăv şi nu se justifică structurarea acestora pe loturi. Acestea urmează a fi livrate într-o singură locaţie, respectiv localitatea Gilău, jud. Cluj.
Categorie de produse cu:
- Posibilitatea asigurării furajelor necesare hrănirii stocului de păstrăvi existent şi a celui ce va fi achiziţionat în vederea realizării unei producţii crescute de păstrăv pentru consum.
- Nevoia continuă de furaj, pentru creşterea salmonidelor, bogat în proteine cu digestibilitate ridicată, din surse proteice animale, vegetale şi din peşte.
- Caracteristicile referitoare la nivelul calitativ al produselor să fie identice, sau echivalente cu standardele europene.