Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală a îşi rezervă dreptul de a recupera de la prestator orice prejudicii care vor fi generate de întârzierile cauzate de erorile şi lipsa de profesonalism în realizarea documentaţiei tehnico-economice, precum şi din nerespectarea obligaţiilor precizate în prezentul caiet de sarcini sau stipulate în legislaţia în vigoare.
Prestatorul va fi responsabil pentru asigurarea resurselor ad...
Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală a îşi rezervă dreptul de a recupera de la prestator orice prejudicii care vor fi generate de întârzierile cauzate de erorile şi lipsa de profesonalism în realizarea documentaţiei tehnico-economice, precum şi din nerespectarea obligaţiilor precizate în prezentul caiet de sarcini sau stipulate în legislaţia în vigoare.
Prestatorul va fi responsabil pentru asigurarea resurselor adiţionale (dacă sunt necesare în vederea îndeplinirii scopului Proiectului), fară a solicita alte costuri suplimentare, Beneficiarului.
Prestatorul va fi responsabil de corectitudinea şi acurateţea datelor, studiilor şi soluţiilor propuse în cadrul documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, conform caietului de sarcini. Prestatorul va răspunde pentru prestaţia sa şi va justifica corespunzator soluţiile alese potrivit prevederilor şi condiţiilor contractuale.
Prestatorul va respecta prevederile Legii nr. 10/1995, republicată cu modificările şi completările ulterioare, privind calitatea în construcţii şi va fi responsabil pentru soluţiile tehnice indicate în cadrul D.A.L.I. şi potrivit prevederilor contractuale.
Pentru etapele de proiectare necuprinse în documentaţia de elaborare şi prezentare a ofertei, dar care, ca urmare a analizării de către ofertanţi a caietului de sarcini şi temei de proiectare, se dovedesc necesare pentru realizarea proiectării, vor fi aduse la cunoştinţă autorităţii contractante, care, în cazul însuşirii observaţiilor respective, are obligaţia de a transmite în scris tuturor ofertanţilor completările sau modificările stabilite.
Prestatorul are obligaţia de a susţine toate documentaţiile tehnice elaborate la fazele PUD/PUZ şi DALI, în faţa comisiilor constituite în vederea avizării acestora.
C. Livrabile şi termene de predare:
1. Plan Urbanistic de Detaliu
Termen de predare pentru ambele documentaţii: 45 de zile de la data ordinului administrativ de începere transmis de către Autoritatea Contractantă
2. Studiul de fezabilitate / Expertiza tehnică, raport de audit, documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii împreună cu toate studiile de specialitate elaborate (studiu geotehnic, studiu topografic, vizat de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi toate celelalte studii specifice necesare) respectiv certificatul de urbanism şi toate avizele solicitate prin acesta, vor fi predate în termen de 90 de zile de la emiterea şi transmiterea ordinului de începere de către beneficiar.
Documentaţia se va preda Autorităţii Contractante în 3 (trei) exemplare pe suport de hârtie şi pe suport electronic, atât scanat cât şi în format electronic editabil. Documentaţia va fi actualizată în urma evaluării OI/AM, prezentându-se documentaţia finală, completă, varianta consolidată.
Materialele, utilajele tehnologice, echipamentele, confecţiile care vor fi prevăzute prin elaborarea documentaţiei tehnico-economice vor fi definite prin parametri, performanţe şi caracteristici. Este interzis a se face referiri sau triniteri la mărci de fabrică, producători ori comercianţi sau la alte asemenea recomandări ori precizări care să indice preferinţe sau să restrângă concurenţa. Caracteristicile tehnice şi parametri funcţionali vor fi prezentaţi în cadrul unor limite rezultate din breviare de calcul şi nu vor fi date în mod determinist, în scopul de a favoriza un anumit furnizor, producător sau comerciant.