Având în vedere oportunitatea finanţării prin apelul de proiecte cu titlul Finanţarea bibliotecilor pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale, Componenta 7 Transformarea digitală, INVESTIŢIA I17, Scheme de finanţare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale, din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), UAT Judetul Dolj, în parteneriat cu încă 29 ...
Având în vedere oportunitatea finanţării prin apelul de proiecte cu titlul Finanţarea bibliotecilor pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale, Componenta 7 Transformarea digitală, INVESTIŢIA I17, Scheme de finanţare pentru biblioteci pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competenţelor digitale, din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), UAT Judetul Dolj, în parteneriat cu încă 29 de comune, printre care şi UAT Comuna Cernăteşti, implementează proiectul cu titlul “Biblioteca - hub activ de învăţare digitală pentru comunitatea judeţului Dolj".
Prin intermediul acestei operaţiuni sunt sprijinite activităţi/acţiuni specifice realizării de investiţii pentru renovarea/modernizarea (inclusiv extinderea) bibliotecilor şi echiparea cu calculatoare şi echipamente tehnice, pentru a fi transformate în huburi de dezvoltare a competenţelor digitale.
Astfel, în comuna Cernăteşti, se urmăreşte amenajarea bibliotecii locale în clădirea în care funcţionează căminul cultural.
După finalizarea lucrărilor de renovare/modernizare, în această clădire, pe lângă spaţiul alocat căminului cultural, va fi amenajată şi biblioteca, unde se vor pune bazele unui hub de dezvoltare a competenţelor digitale prin dotarea cu echipamentele informatice necesare.
Mobilierul, echipamentele tehnice (maşini de brodat/cusut, aparate pirogravură în lemn, maşini pirogravură în sticlă, ceramică, plastic, piele) şi echipamentele informatice nu fac obiectul acestei achiziţii.
Cu ajutorul abilităţilor dobândite de către locuitorii din zonă, va fi stimulată înfiinţarea micilor afaceri de producţie de obiecte tradiţionale sau altor produse şi servicii, cu impact direct asupra fenomenului migraţional şi al scăderii demografice.
Prin aplicarea măsurilor de reabilitare şi modernizare energetică, clădirea reabilitată va putea fi încadrată în clasa energetică A - eficienţă energetică ridicată, comparativ cu clădirea existentă care se încadrează în clasa energetică D.