Cartofi de vară pentru consum - 3500 kg :
Calitatea I,
Calibru: minim 45 mm, se admit maxim 3% masă tuberculi cu diametrul de 35 … 45 mm
Cartofi întregi, sănătoşi, cu pielea suberificată, curaţi turgescenţi fără umiditate exterioară anormală, neînverziţi, fără lovituri mecanice, fără defecte provocate de boli sau dăunători, fără gust şi/sau miros străin.
Total defecte admise, % din care:
- corpuri stăine inclusiv pămâ...
Cartofi de vară pentru consum - 3500 kg :
Calitatea I,
Calibru: minim 45 mm, se admit maxim 3% masă tuberculi cu diametrul de 35 … 45 mm
Cartofi întregi, sănătoşi, cu pielea suberificată, curaţi turgescenţi fără umiditate exterioară anormală, neînverziţi, fără lovituri mecanice, fără defecte provocate de boli sau dăunători, fără gust şi/sau miros străin.
Total defecte admise, % din care:
- corpuri stăine inclusiv pământ aderent – maxim 2 %
- atac de boli criptogamice cu excepţia bolilor ca: râia neagră a cartofului (Synchytrium endobioticum), putregaiul brun (Pseudomonas solanacearum) şi putregaiul umed (Erwinia carotovora) – maxim 1 %
- cartofi tăiaţi, cu leziuni mecanice care să nu depăşească 20 mm lungime şi 5 mm adâncime, atacati de rozătoare, insecte şi înverziţi (pe mai mult de ¼ suprafaţă) – maxim 2 %
- cartofi exfoliaţi pe circa ¼ din suprafaţa cartofului – maxim 1 %---------
Ceapă uscată - 350 kg :
Calitatea: I.
Aspect: bulbi întregi, sănatoşi, curaţi, suficient de uscaţi, fără umiditate exterioară anormală, fără miros şi gust străin, cu tulpina falsă ,tija de maxim 4 cm, fără vătămări produse de ger.
Bulbi de formă şi culoare caracteristică soiului, tari, turgescenţi, neincolţiţi, fără urme de fuşti, fără defecte provocate de o dezvoltare vegetativă anormală, cu rădăcini scurtate sau fără radăcini, cu frunze pergamentoase acoperitoare bine înfăşurate pe bulbi, fără produse de insolaţie, manipulări
Corpuri străine: se admit impurităţi (pământ, frunze uscate, rădăcini detaşate), în proporţie de maxim 2 %.--------
Morcovi - 350 kg :
Calitatea I,
Morcovi cu aspect proaspăt, întregi, sănătoşi/ fără defecte cauzate de boli şi dăunători, fără lovituri mecanice, netrecuţi în tija florală, nelemnificaţi, fără umiditate exterioară anormală, fără gust şi/sau miros străin.
Morcovii trebuie să fie netezi, formă regulată, fără strivituri sau crăpături, neatacaţi de ger, prezentând caracteristicile tipice solului.
Se admit uşoare defecte, cu condiţia ca acestea să nu modifice nici aspectul general, nici calitatea şi nici prezentarea produsului.
Se admit:
- uşoare defecte de formă;
- uşoare defecte de culoare;
- uşoare crăpături cicatrizante;
- uşoare rupturi sau răni cauzate de manipulare sau spălare la maxim 2% din morcovi.