Conservă Fasole verde - 2500 kg : Conserve preparate din fasole păstăi fină sau obişnuită, în soluţie de sare, ambalate în recipiente închise ermetic şi sterilizate. Dimensiunile păstăilor înainte de sterilizare :
Tipul Lăţime păstăi Lungime păstăi
Fină Min 6...8 mm Min 6...8 mm
Obişnuită Min 8 mm Min 8 mm
Proprietăţi organoleptice :
Aspect : păstăi întregi respectiv tăiate, de mărime aproape uniformă, nevătămate, fără aţe...
Conservă Fasole verde - 2500 kg : Conserve preparate din fasole păstăi fină sau obişnuită, în soluţie de sare, ambalate în recipiente închise ermetic şi sterilizate. Dimensiunile păstăilor înainte de sterilizare :
Tipul Lăţime păstăi Lungime păstăi
Fină Min 6...8 mm Min 6...8 mm
Obişnuită Min 8 mm Min 8 mm
Proprietăţi organoleptice :
Aspect : păstăi întregi respectiv tăiate, de mărime aproape uniformă, nevătămate, fără aţe sau cozi. Se admit : păstăi vătămate : max 3%, păstăi cu capete şi cozi netăiate : max 5 %, păstăi cu aţe : max 2 % la fasolea fină şi max 3 % la fasolea obişnuită, păstăi cu bobul format, dar cărnoase : max 5 %.
Culoarea păstăilor : verde sau galbenă, caracteristică fasolei fierte şi uniformă în unitatea de ambalaj.
Aspectul lichidului : opalescent, se admie uşor tulbure sau tulbure, se admite un sediment slab.
Boabe libere întregi sau tăiate (raportate la fasolea tăiată) % max : 5.
Corpuri străine specifice (frunzuliţe, petale, etc.) : lipsă.
Cozi şi aţe libere : max 6 bucăţi raportate la recipientul 1/1.
Consistenţă : păstăi bine fierte, dar nedestrămate.
Miros şi gust : plăcut, caracteristic de fasole fiartă, fără miros sau gust străin.
Proprietăţi fizice şi chimice :
Caracteristici
Conţinutul de păstăi , raportate la masa nominală, % min 60
Clorură de sodiu, % 0,5....1,2
Staniu, mg/kg, max 100
Plumb, mg/kg, max 0,5
Zinc, mg/kg, max 20
Cupru, mg/kg, max 3
Arsen, mg/kg, max 0,1
Conservele de fasole păstăi se ambalează în cutii de tablă cositorită, borcane de sticlă sau ambaleje avizate conform dispoziţiilor sanitare legale şli care asigură o închidere ermetică.-----------------------
Conservă Zarzavat ciorbă - 2500 kg : Conservele de zarzavat pentru ciorbă, ambalate în recipiente închise ermetic şi sterilizate termic.
Proprietăţi organoleptice :
Aspect : legume divizate apropiate ca mărime, culoare şi grad de coacere.
Culoarea : legumelor : caracteristică legumelor fierte; lichidului : caracteristică legumelor fierte.
Consistenţă : legume sau bucăţi de legume bine fierte.
Gust şi miros : specific legumelor fierte, fără gust sau miros străin.
Corpuri străine : lipsă.
Proprietăţi fizice şi chimice :
Caracteristici Condiţii de admisibilitate
Conţinutul total de legume , raportat la masa nominală, % min 60
Clorură de sodiu, % 0,5....1,5
Impurităţi minerale Lipsă
Cupru, mg/kg, max 5
Staniu, mg/kg, max 100
Plumb, mg/kg, max 0,5
Arsen, mg/kg, max 0,1
Zinc, mg/kg, max 15
Cadmiu, mg/kg, max 0,1
Zarzavatul pentru ciorbă se ambalează în cutii de tablă cositorită, borcane de sticlă sau ambaleje avizate conform dispoziţiilor sanitare legale şli care asigură o închidere ermetică.