Pastrama de porc - Aspect: Suprafata curata (fara mucegai sau corpuri straine, nelipicioasa, de culoare specifica sortimentului), acoperita cu condimente macinate raspândite uniform.Aspect pe sectiune: Carne de culoare rosie-bruna, fara cartilaj, flaxuri tari sau slanina.Consistenta: semitare. Forma: Felii de carne de porc (pulpa si spate) de forma neregulata de 6-10 cm latime si cca 4 cm grosime. Miros si gust: Placut, spe...
Pastrama de porc - Aspect: Suprafata curata (fara mucegai sau corpuri straine, nelipicioasa, de culoare specifica sortimentului), acoperita cu condimente macinate raspândite uniform.Aspect pe sectiune: Carne de culoare rosie-bruna, fara cartilaj, flaxuri tari sau slanina.Consistenta: semitare. Forma: Felii de carne de porc (pulpa si spate) de forma neregulata de 6-10 cm latime si cca 4 cm grosime. Miros si gust: Placut, specific produsului si condimentelor folosite (sare, usturoi, boia de ardei, piper etc), fara gust si miros strain. Proprietati fizico-chimice: Clorura de sodiu,%, max. 5%. Substante proteice totale,% min. 14 Azot usor hidrolizabil, mg NH3/100 g max. 30 Reactia hidrogen sulfurat: negativa Reactia Kreis: negativa Se aprovizioneaza în ambalaje vidate de maxim 3 - 5 kg. Muschi file afumat - Aspect exterior si culoare: Suprafata curata, nelipicioasa, de culoare specifica produsului fiert si afumat, fara mucegai, impuritati, aglomerari de sare. Aspect pe sectiune: Muschi de culoare roz. Forma: Bucati dreptunghiulare, îngrijit fasonate, fara franjuri. Miros si gust: Placut, specific produsului, fara gust si miros strain Consistenta: Elastica Proprietati fizico-chimice: Clorura de sodiu,%, max. 3,5%. Substante proteice totale,% min. 15 Azot usor hidrolizabil, mg NH3/100 g max. 45 Reactia hidrogen sulfurat: negativa Reactia Kreis: negativa Se aprovizioneaza în ambalaje vidate de maxim 3 - 5 kg. Ceafa afumata - Aspect exterior si culoare: Bucati de culoare brun-roscata, fara portiuni neafumate. Se admit dungi de culoare galben-bruna, datorita straturilor de grasime intermusculara. Aspect pe sectiune: Masa de carne de culoare roz-roscata, întrepatrunsa de grasime alb-galbuie. Forma: Bucati fasonate în forma neregulata. Miros si gust: Placut, caracteristic produsului fiert si afumat, fara gust si miros strain. Consistenta: Elastica Proprietati fizico-chimice: Clorura de sodiu,%, max. 3,5%. Azot usor hidrolizabil, mg NH3/100 g max. 45 Reactia hidrogen sulfurat: negativa Reactia Kreis: negativa Se aprovizioneaza în ambalaje vidate de maxim 3 - 5 kg