CARTOFI DE VARĂ - 2000 kg:
Cartofi roşii destinaţi consumului:
Calitatea I,
Calibru: minim 45 mm, se admit maxim 3% masă tuberculi cu diametrul de 35 … 45 mm
Cartofi întregi, sănătoşi, cu pielea suberificată, curaţi turgescenţi fără umiditate exterioară anormală, neînverziţi, fără lovituri mecanice, fără defecte provocate de boli sau dăunători, fără gust şi/sau miros străin.
Total defecte admise, % din care:
- corpuri ...
CARTOFI DE VARĂ - 2000 kg:
Cartofi roşii destinaţi consumului:
Calitatea I,
Calibru: minim 45 mm, se admit maxim 3% masă tuberculi cu diametrul de 35 … 45 mm
Cartofi întregi, sănătoşi, cu pielea suberificată, curaţi turgescenţi fără umiditate exterioară anormală, neînverziţi, fără lovituri mecanice, fără defecte provocate de boli sau dăunători, fără gust şi/sau miros străin.
Total defecte admise, % din care:
- corpuri stăine inclusiv pământ aderent – maxim 2 %
- atac de boli criptogamice cu excepţia bolilor ca: râia neagră a cartofului (Synchytrium endobioticum), putregaiul brun (Pseudomonas solanacearum) şi putregaiul umed (Erwinia carotovora) – maxim 1 %
- cartofi tăiaţi, cu leziuni mecanice care să nu depăşească 20 mm lungime şi 5 mm adâncime, atacati de rozătoare, insecte şi înverziţi (pe mai mult de ¼ suprafaţă) – maxim 2 %
- cartofi exfoliaţi pe circa ¼ din suprafaţa cartofului – maxim 1 %-----------------
MORCOVI - 250 kg :
Calitatea I,
Morcovi cu aspect proaspăt, întregi, sănătoşi/ fără defecte cauzate de boli şi dăunători, fără lovituri mecanice, netrecuţi în tija florală, nelemnificaţi, fără umiditate exterioară anormală, fără gust şi/sau miros străin.
Morcovii trebuie să fie netezi, formă regulată, fără strivituri sau crăpături, neatacaţi de ger, prezentând caracteristicile tipice solului.
Se admit uşoare defecte, cu condiţia ca acestea să nu modifice nici aspectul general, nici calitatea şi nici prezentarea produsului.
Se admit:
- uşoare defecte de formă;
- uşoare defecte de culoare;
- uşoare crăpături cicatrizante;
- uşoare rupturi sau răni cauzate de manipulare sau spălare la maxim 2% din morcovi.---------------
VARZĂ ALBĂ - 600 kg :
Calitatea I,
Varză cu aspect proaspăt, întreagă, complet formată, îndesată, necrăpată, nepornită în vegetaţie, sănătoasă (fără atac de insecte sau de alţi paraziţi) şi fără urme de lovituri şi deteriorări, fără leziuni produse de ger, fără umiditate exterioara anormală, curata (fără urme de pământ, îngrăşăminte sau produse fitofarmaceutice toxice), fără miros şi gust străin, cu cotorul de maxim 1 cm lungime, sănătos şi cu tăietura netedă, cu frunzele de protecţie bine prinse de căpăţână şi neofilite.
Se admit:
- uşoare defecte de formă şi coloraţie,
- mici rupturi ale frunzelor,
- uşoare vătămări care să nu deprecieze valoarea comercială a produsului.--------LIVRARE 30.07.2021-----