În vederea îmbunătăţirii serviciilor medicale Consiliul Judeţean Arad, implementează proiectul "Prevenirea şi monitorizarea bolilor infecţioase şi a infecţilor intra-spitaliceşti în Arad şi Mako- Hódmezovásárhely". În cadrul acestei proceduri, Unitatea Administrativ Teritoriala (U.A.T.) – Judeţul Arad, denumită în continuare Consiliul Judeţean Arad, îndeplineşte rolul de Autoritate Contractantă, iar Spitalul Clinic Judeţea...
În vederea îmbunătăţirii serviciilor medicale Consiliul Judeţean Arad, implementează proiectul "Prevenirea şi monitorizarea bolilor infecţioase şi a infecţilor intra-spitaliceşti în Arad şi Mako- Hódmezovásárhely". În cadrul acestei proceduri, Unitatea Administrativ Teritoriala (U.A.T.) – Judeţul Arad, denumită în continuare Consiliul Judeţean Arad, îndeplineşte rolul de Autoritate Contractantă, iar Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad are calitatea de Beneficiar.
Echipamentele medicale care deservesc, momentan, Secţia de Boli Infecţioase Adulţi sunt, în mare parte, depăşite tehnic sau insuficiente, fiind necesară achiziţia, de urgenţă, a unor noi echipamente medicale performante care să deservească Secţia de Boli Infecţioase Adulţi pentru tratarea/diagnosticul pacienţilor.
În acest sens, se vor îmbunătăţi serviciile medicale oferite cetăţenilor, se va crea un mediu profesional performant şi competitiv care să stimuleze personalul medical, se va permite accesul mai rapid al pacienţilor la investigaţii, scurtarea timpilor de aşteptare pentru programare şi totodată scurtarea duratei de spitalizare pentru cei internaţi.
Din cauza contextului pandemic, determinat de virusul SARS CoV-2, abordarea cu privire la investiţiile acestui proiect, destinate Secţiei Clinice Boli Infecţioase Adulţi, a suferit modificări.
Astfel, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, a identificat si dispus masuri urgente privind relocarea secţiei, modificarea circuitelor medicale, cât şi dotarea cu echipamente medicale necesare diagnosticării şi tratării pacienţilor pozitivi SARS CoV-2 care necesită internare.
Deşi starea de alertă a fost ridicată în martie 2022, numărul de îmbolnăviri datorate virusului SARS-CoV-2 este destul de ridicat, presiunea pe spitale fiind tot ridicată. Din informaţiile distribuite de mass media şi din declaraţiile reprezentanţilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ameninţarea creşterii numărului de infectări cu noile tulpini ale virusului este destul de mare, preconizându-se apariţia unui nou val pandemic. Numărul zilnic de noi infecţii cu SARS-CoV-2 a început să crească din nou la niveluri considerate record în China, ţara de unde a pornit pandemia în urmă cu doi ani.
Realizarea proiectului cu spaţii şi echipamente medicale dedicate investigaţiilor imagistice de computer tomografie va asigura diagnosticarea promptă a pacienţilor infectaţi şi internaţi în Secţia Clinică Boli Infecţioase Adulţi şi va degreva punctul de lucru al Laboratorului de Radiologie si Imagistică Medicală din sediul central.
Ca răspuns la situaţia pandemica, dar şi în funcţie de nevoile identificate la nivelul Secţiei Boli Infecţioase Adulţi, cadrele medicale de specialitate din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, au identificat echipamentele medicale care vor deservi cel mai bine aceasta secţie, pentru limitarea răspândirii infecţiilor şi pentru a oferi asistenţă medicală celor aflaţi în nevoie.
Echipamentele medicale achiziţionate prin proiect vor fi date în administrare Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad – Secţiei Clinice Boli Infecţioase Adulţi.
Termenul de solicitari de clarificari adresate de catre operatorii economici este cu minim 20 zile inaninte de termenul de depunere a ofertelor, iar termenul de raspuns al AC, la solicitarile de clarificari, este cu minim 12 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.