Proprietati organoleptice. Caracteristici Conditii de admisibilitate: Aspect exterior general Produs in forma paralepipedica, doua fitile impletite, bine conturata, specifica sortimentului. Coaja Suprafata superioara- neteda, uniforma, de culoare brun- roscata pana la brun-inchis presarata cu zahar cristale. Suprafata inferioara si laterale- zone partial cu crema si ou de la uns. Miez (in sectiune). Masa cu pori uniformi ca...
Proprietati organoleptice. Caracteristici Conditii de admisibilitate: Aspect exterior general Produs in forma paralepipedica, doua fitile impletite, bine conturata, specifica sortimentului. Coaja Suprafata superioara- neteda, uniforma, de culoare brun- roscata pana la brun-inchis presarata cu zahar cristale. Suprafata inferioara si laterale- zone partial cu crema si ou de la uns. Miez (in sectiune). Masa cu pori uniformi caracteristici unui produs bine copt, fara cocoloase,fara straturi compacte, cu straturi de umplutura de crema cu cacao, repartizata uniform in masa de aluat si bucati de rahat . Consistenta usor elastic, la apasare revine in starea initiala. Aroma Placuta, caracteristica aromelor folosite, fara miros strain (de mucegai, de ranced, de combustibil, etc). Gust placut, dulce,caracteristic materialelor continute (cacao, rahat) fara scrasnet datorat impuritatilor minerale. Nu se admit semne de alterare microbiana. Proprietati fizice si chimice Caracteristici Conditii de admisibilitate: Umiditatea miezului, %, max 37 Aciditate, grade, max 2.8 Zahar, raportat la s.u., min.% 14 Grasime, raportat la s.u., min.% 4 AMBALARE: Cozonacul cu rahat si cacao 500 g se ambaleaza cu masina de ambalat, in folie de polipropilena imprimata, lipita prin termosudare.