Zarzavat pentru ciorbă, ambalat la conservă, în recipient închis ermetic şi sterilizat termic; -
Proprietăţi organoleptice:--
Aspect: legume divizate apropiate ca mărime, culoare şi grad de coacere-
Culoarea:-legumelor : caracteristică legumelor fierte-
-lichidului: caracteristică legumelor fierte-
Consistenţă: legume sau bucăţi de legume bine fierte-
Gust şi miros: specific legumelor fierte, fără gust sau m...
Zarzavat pentru ciorbă, ambalat la conservă, în recipient închis ermetic şi sterilizat termic; -
Proprietăţi organoleptice:--
Aspect: legume divizate apropiate ca mărime, culoare şi grad de coacere-
Culoarea:-legumelor : caracteristică legumelor fierte-
-lichidului: caracteristică legumelor fierte-
Consistenţă: legume sau bucăţi de legume bine fierte-
Gust şi miros: specific legumelor fierte, fără gust sau miros străin-
Corpuri străine: lipsă
-----------------------------------Conserve de fasole păstăi, preparate din fasole păstăi fină sau obişnuită, în soluţie de sare, ambalate în recipiente închise ermetic şi sterilizate;
Proprietăţi organoleptice:--------
Aspect: păstăi întregi respectiv tăiate, de mărime aproape uniformă, nevătămate, fără aţe sau cozi . Se admit:
-păstăi vătămate: max. 3%
-păstăi cu capete şi cozi netăiate: max 5%
-păstăi cu aţe max 2% la fasolea fină şi maxim 3% la fasolea obişnuită
-păstăi cu bobul format, dar cărnoase: max 5%
Culoarea păstăilor: verde sau galbenă, caracteristică fasolei fierte şi uniformă în unitatea de ambalaj
Aspectul lichidului: opalescent, se admite uşor tulbure sau tulbure; se admite un sediment slab
Boabe libere întregi sau tăiate(raportate la fasolea tăiată) % max: 5
Corpuri străine specifice (frunzuliţe, petale etc): lipsă
Cozi şi aţe libere: max. 6 bucăţi raportat la recipientul 1/1
Consistenţă: păstăi bine fierte , dar nedestrămate
Miros şi gust: plăcut, caracteristic de fasole fiartă, fără miros sau gust străin
Proprietăţi fizice şi chimice:
Caracteristici
Conţinutul de păstăi raportat la masa nominală, % min. 60
Clorură de sodiu, % 0,5.............1,2
Staniu mg/kg max. 100
Plumb mg/kg max. 0,5
Zinc mg/kg max. 20
Cupru mg/kg max. 3
Arsen mg/kg max. 0,1
Calitatea produsului trebuie să fie conform STAS 3730-92 sau echivalent.
Termenul de garanţie pentru conservele de zarzavat pentru ciorbă este de 18 luni iar cel de valabilitate de 36 de luni.
-----------------------------Conserve de mazăre verde fină sau mijlocie, în soluţie de sare, ambalate în recipiente ermetic închise şi sterilizate.--Proprietăţi organoleptice:
Aspect: boane întregi de mărime uniformă
Culoarea boabelor: verde pană la gălbui
Aspectul lichidului: opalescent, se admite uşor tulbure
Boabe sparte ( raportate la masa totală a boabelor)% max: 7
Corpuri străine(boabe de porumb, fasole, samburi, etc.): nu se admit cu excepţia resturilor de păstăi, admise în proporţie de 2 la mie din masa totală a boabelor
Miros şi gust : caracteristic mazării fragede fierte, fără miros sau gust străin (acru, fermentat, mucegăit)