Zarzavat pentru ciorbă, ambalat la conservă, în recipient închis ermetic şi sterilizat termic;
Proprietăţi organoleptice:
Aspect: legume divizate apropiate ca mărime, culoare şi grad de coacere
Culoarea:-legumelor : caracteristică legumelor fierte
-lichidului: caracteristică legumelor fierte
Consistenţă: legume sau bucăţi de legume bine fierte
Gust şi miros: specific legumelor fierte, fără gust sau mi...
Zarzavat pentru ciorbă, ambalat la conservă, în recipient închis ermetic şi sterilizat termic;
Proprietăţi organoleptice:
Aspect: legume divizate apropiate ca mărime, culoare şi grad de coacere
Culoarea:-legumelor : caracteristică legumelor fierte
-lichidului: caracteristică legumelor fierte
Consistenţă: legume sau bucăţi de legume bine fierte
Gust şi miros: specific legumelor fierte, fără gust sau miros străin
Corpuri străine: lipsă
-600 kg---------------Conserve de fasole păstăi, preparate din fasole păstăi fină sau obişnuită, în soluţie de sare, ambalate în recipiente închise ermetic şi sterilizate;
Proprietăţi organoleptice:
Aspect: păstăi întregi respectiv tăiate, de mărime aproape uniformă, nevătămate, fără aţe sau cozi . Se admit:
-păstăi vătămate: max. 3%
-păstăi cu capete şi cozi netăiate: max 5%
-păstăi cu aţe max 2% la fasolea fină şi maxim 3% la fasolea obişnuită
-păstăi cu bobul format, dar cărnoase: max 5%
Culoarea păstăilor: verde sau galbenă, caracteristică fasolei fierte şi uniformă în unitatea de ambalaj
Aspectul lichidului: opalescent, se admite uşor tulbure sau tulbure; se admite un sediment slab
Boabe libere întregi sau tăiate(raportate la fasolea tăiată) % max: 5
Corpuri străine specifice (frunzuliţe, petale etc): lipsă
Cozi şi aţe libere: max. 6 bucăţi raportat la recipientul 1/1
Consistenţă: păstăi bine fierte , dar nedestrămate
Miros şi gust: plăcut, caracteristic de fasole fiartă, fără miros sau gust străin-600 kg------------------------Conserve de mazăre verde fină sau mijlocie, în soluţie de sare, ambalate în recipiente ermetic închise şi sterilizate.
Conservele de mazăre verde se livrează după mărimea bobului crud, în cinci tipuri, după cum urmează:
Tipul Diametrul bobului în mm
Extra fină Pană la 7,5
Foate fină Peste 7,5 pană la 8,2
Fină Peste 8,2 pană la 8,75
Mijlocie Peste 8,75 pană la 9,3
Boabe Peste 9,3
La fiecare tip se admit max.10%boabe cu diametrul corespunzător tipului imediat inferior.
Proprietăţi organoleptice:
Aspect: boane întregi de mărime uniformă
Culoarea boabelor: verde pană la gălbui
Aspectul lichidului: opalescent, se admite uşor tulbure
Boabe sparte ( raportate la masa totală a boabelor)% max: 7
Corpuri străine(boabe de porumb, fasole, samburi, etc.): nu se admit cu excepţia resturilor de păstăi, admise în proporţie de 2 la mie din masa totală a boabelor
Miros şi gust : caracteristic mazării fragede fierte, fără miros sau gust străin (acru, fermentat, mucegăit)---600 kg