Ceai
pentru consumul colectiv
obţinut din amestec de diverse plante medicinale şi fructe-- 30 kg---------
Făină albă de grau, ambalată la 1 kg
Culoare - aspect - alb – gălbui, cu nuanţă slab cenuşiu şi fine particule de tărâţe
Miros - plăcut, specific făinii, fără miros de mucegai, de încins sau alt miros străin
Gust - normal, puţin dulceag, nici amar, nici acru, fără scrâşnet la mestecare (datorită impurităţilor...
Ceai
pentru consumul colectiv
obţinut din amestec de diverse plante medicinale şi fructe-- 30 kg---------
Făină albă de grau, ambalată la 1 kg
Culoare - aspect - alb – gălbui, cu nuanţă slab cenuşiu şi fine particule de tărâţe
Miros - plăcut, specific făinii, fără miros de mucegai, de încins sau alt miros străin
Gust - normal, puţin dulceag, nici amar, nici acru, fără scrâşnet la mestecare (datorită impurităţilor minerale: pământ, nisip etc.)
-300 kg-----------
Fasole boabe, ambalata la maxim 1 kg
Culoare - aspect Albă până la albă gălbuie, aspect caracteristic boabelor de fasole, sănătoase, boabe uniforme ca mărime în aceeaşi unitate de ambalaj.
Miros Caracteristic, fără miros străin (mucegai, închis, de rozătoare etc.).
Gust Plăcut, specific boabelor de fasole
--1000 kg---------
Gris, ambalat la 1 kg
Culoare - albă – gălbuie, se admit porţiuni vizibile de înveliş
Miros - plăcut, fără miros de mucegai, de încins sau alt miros străin
Gust - specific, puţin dulceag, fără gust amar sau acru şi fără scrâşnet la mestecare datorită impurităţilor minerale (pământ, nisip)
-100 kg------------
Margarină
Aspect - Culoare - lucios, uscat în secţiunea proaspăt tăiată
- alb-gălbuie
- nu se admit pete provocate de mucegai sau alte microorganisme
- alb gălbuie, omogenă în toată masa
Miros - plăcut, aromat specific sortimentului de margarină
Gust - nu se admite gust amar, rânced sau orice alt gust sau miros străin.
Procent grăsime - 20 %
Ambalare - în caserole de plastic de 500 gr sau 1 kg
--480 kg----------
Marmeladă, din amestec de fructe:
Aspect - suprafaţă netedă sau uşor ondulată, uşor umedă, fără să siropeze,
- nezaharisită, omogenă, fără nisip şi alte impurităţi (codiţe, coji, frunzuliţe)
- nu se admit semne de fermentare, mucegăire sau infestare
Culoare - uniformă, caracteristică fructelor componente fierte cu zahăr
Consistenţă - masă omogenă, când se răstoarnă pe o suprafaţă plană îşi păstrează forma
Miros şi Gust - plăcut, dulce acrişor, gust şi aromă caracteristice amestecului de fructe respectiv, fără gust de caramelizare, fermentare, mucegai sau alt gust sau miros străin
--400 kg-----------
Orez, calitatea I
Aspect - boabe de orez complet decorticate, sănătoase, uniforme ca mărime în aceeaşi unitate de ambalaj
Culoare - albă până la albă - gălbuie
Miros şi Gust - Miros caracteristic, fără miros străin (de mucegai, încins, de rozătoare)
- gust plăcut, specific orezului sănătos
Spărturi - maxim 7 %
Impurităţi - maxim 2 %
--600 kg--------
Oţet alimentar
concentraţie 9 ° 12 litri
Paste făinoase
Aspect - Format : melcişori şi/sau spirale
- suprafaţă netedă, mată, fără urme de făină nefrământată
Infestare - nu se admite prezenţa arahnidelor şi insectelor în diferite stadii de dezvoltare
Miros şi Gust - caracteristic, fără miros şi gust străin
-- 600 kg