Ceai
pentru consumul colectiv
obţinut din amestec de diverse plante medicinale şi fructe
Făină albă de grau, ambalată la 1 kg
Culoare - aspect - alb – gălbui, cu nuanţă slab cenuşiu şi fine particule de tărâţe
Miros - plăcut, specific făinii, fără miros de mucegai, de încins sau alt miros străin
Gust - normal, puţin dulceag, nici amar, nici acru, fără scrâşnet la mestecare (datorită impurităţilor minerale: pământ...
Ceai
pentru consumul colectiv
obţinut din amestec de diverse plante medicinale şi fructe
Făină albă de grau, ambalată la 1 kg
Culoare - aspect - alb – gălbui, cu nuanţă slab cenuşiu şi fine particule de tărâţe
Miros - plăcut, specific făinii, fără miros de mucegai, de încins sau alt miros străin
Gust - normal, puţin dulceag, nici amar, nici acru, fără scrâşnet la mestecare (datorită impurităţilor minerale: pământ, nisip etc.)
--------------------
Margarină
Aspect - Culoare - lucios, uscat în secţiunea proaspăt tăiată
- alb-gălbuie
- nu se admit pete provocate de mucegai sau alte microorganisme
- alb gălbuie, omogenă în toată masa
Miros - plăcut, aromat specific sortimentului de margarină
Gust - nu se admite gust amar, rânced sau orice alt gust sau miros străin.
Procent grăsime - 20 %
Ambalare - în caserole de plastic de 500 gr sau 1 kg
--------------------
Marmeladă, din amestec de fructe:
Aspect - suprafaţă netedă sau uşor ondulată, uşor umedă, fără să siropeze,
- nezaharisită, omogenă, fără nisip şi alte impurităţi (codiţe, coji, frunzuliţe)
- nu se admit semne de fermentare, mucegăire sau infestare
Culoare - uniformă, caracteristică fructelor componente fierte cu zahăr
Consistenţă - masă omogenă, când se răstoarnă pe o suprafaţă plană îşi păstrează forma
Miros şi Gust - plăcut, dulce acrişor, gust şi aromă caracteristice amestecului de fructe respectiv, fără gust de caramelizare, fermentare, mucegai sau alt gust sau miros străin
-------
Orez, calitatea I
Aspect - boabe de orez complet decorticate, sănătoase, uniforme ca mărime în aceeaşi unitate de ambalaj
Culoare - albă până la albă - gălbuie
Miros şi Gust - Miros caracteristic, fără miros străin (de mucegai, încins, de rozătoare)
- gust plăcut, specific orezului sănătos
Spărturi - maxim 7 %
Impurităţi - maxim 2 %
-------
Paste făinoase
Aspect - Format : melcişori şi/sau spirale
- suprafaţă netedă, mată, fără urme de făină nefrământată
Infestare - nu se admite prezenţa arahnidelor şi insectelor în diferite stadii de dezvoltare
Miros şi Gust - caracteristic, fără miros şi gust străin
-------
Gris, ambalat la 1 kg
Culoare - albă – gălbuie, se admit porţiuni vizibile de înveliş
Miros - plăcut, fără miros de mucegai, de încins sau alt miros străin
Gust - specific, puţin dulceag, fără gust amar sau acru şi fără scrâşnet la mestecare datorită impurităţilor minerale (pământ, nisip)
-------
Oţet alimentar
concentraţie 9 °