Făină albă de grau, ambalată la 1 kg ambalaj de hartie/carton
Cuoare/aspect: albă cu nuanţă gălbuie cu nuanţă slab cenuşie si cu particule fine de tarate
Miros: Plăcut specific făinii sănătoase, fără miros de mucegai, de încins, sau alt miros străin.
Gust: Normal, puţin dulceag, nici amar, nici acru; fără scrâşnet la mestecare (datorită impurităţilor minerale, pământ, nisip, etc.)---120 kg-------------
Paste făinoase, f...
Făină albă de grau, ambalată la 1 kg ambalaj de hartie/carton
Cuoare/aspect: albă cu nuanţă gălbuie cu nuanţă slab cenuşie si cu particule fine de tarate
Miros: Plăcut specific făinii sănătoase, fără miros de mucegai, de încins, sau alt miros străin.
Gust: Normal, puţin dulceag, nici amar, nici acru; fără scrâşnet la mestecare (datorită impurităţilor minerale, pământ, nisip, etc.)---120 kg-------------
Paste făinoase, formă spirală/melcişori
Caracteristici: Paste făinoase obişnuite, extra, superioare simple sau cu adaosuri nutritive.
Aspect: Suprafaţă netedă, mată, fără urme de făină nefrământată, se admit asperităţi mici, îndoituri uşoare şi deformări neînsemnate; La macaroane şi spaghete se admite o încovoiere cu săgeata de max 1,5
Culoare: Albă uniformă
Gust şi miros: Caracteristic, fără miros, gust străin şi/sau mucegai
Comportarea la fierbere: După fierbere, trebuie să fie elastice, să nu se lipească între ele, să nu se formeze conglomerate, să-şi păstreze forma, să nu se desfacă la încheieturi. Apa în care s-au fiert pastele făinoase poate fi: slab opalescentă, fără sediment---600 kg