Pentru realizarea obiectivelor proiectului este necesară realizarea unui flux tehnologic de cercetare, monitorizare, reproducere/ incubaţie, creştere, marcare şi eliberare în Dunăre a puilor de peşti migratori.
Pentru aceasta se impune achiziţionarea, instalarea şi menţinerea în funcţiune a unor echipamente speciale. Acest flux tehnologic se va realiza pe o structură plutitoare staţie mobilă nepropulsată (tip ponton) care v...
Pentru realizarea obiectivelor proiectului este necesară realizarea unui flux tehnologic de cercetare, monitorizare, reproducere/ incubaţie, creştere, marcare şi eliberare în Dunăre a puilor de peşti migratori.
Pentru aceasta se impune achiziţionarea, instalarea şi menţinerea în funcţiune a unor echipamente speciale. Acest flux tehnologic se va realiza pe o structură plutitoare staţie mobilă nepropulsată (tip ponton) care va avea ca principiu de funcţionare folosirea apei din Dunăre pentru alimentarea unei staţii de incubaţie şi a unui modul de creştere puiet sturion. Această staţie va fi deplasabilă, amplasată pe o structură plutitoare staţie mobilă nepropulsată (tip ponton) acostată/ ancorată la mal în zone ce vor fi alese în funcţie de calitatea apei.
Localizarea iniţială a pontonului, considerată ca loc de livrare, punere în funcţiune şi testare este în apropierea Staţiei de monitorizare a peştilor migratori a RBDD (Rezervaţia Biosferei Delta Dunării) din apropierea localităţii Isaccea, conform celor menţionate în Acordul de principiu nr.5575 din 10.05.2022 emis de Primăria Oraşului Isaccea, ataşat prezentului caiet de sarcini.
Conform prevederilor Avizului nr.5657 din 08.08.2022 emis de Apele Române, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Sistemul de Gospodărire a Apelor Tulcea, anexat, înainte de punerea în funcţiune se va proceda la obţinerea Autorizaţiei de Gospodărire a Apelor. Totodată se doreşte ca pe durata de implementare a proiectului şi după implementare, staţia să poată fi mutată şi să opereze în diferite secţiuni ale Dunării fiind posibilă ancorarea/ acostarea pe malul fluviului timp îndelungat (luni) fără întrerupere.
Toată infrastructura trebuie realizată ţinând cont că în multe dintre locaţiile de acostare nu există facilităţi, cum ar fi cheiul, apa dulce sau electricitatea. Prin urmare, întreaga operare trebuie să se autosusţină.
Se solicită livrarea “la cheie" a structurii plutitoare staţie mobilă nepropulsată, începând cu proiectare şi avizare de către ANR (Autoritatea Navală Română) până la înmatricularea, transportul, fixarea la mal/ acostarea şi probele tehnologice. Această cerinţă se va aplica pe tot cuprinsul acestei documentaţii şi se va înţelege de la sine chiar dacă nu este menţionată explicit în diferite secţiuni.
Furnizorul va propune şi va realiza o soluţie de acostare la mal pentru legarea cablurilor metalice/ parâme si fixarea şcondrilor (babale fixate, cazici, inele de ancorare, etc.). În cele din urmă, Furnizorul va proiecta, realiza şi amplasa structura plutitoare.
Pentru acostarea la locul de amplasare şi racordarea la reţeaua de utilităţi (apă potabilă şi alimentare cu electricitate) se vor furniza şi instala elementele necesare (cabluri electrice, tablouri, racorduri internaţionale, cabluri metalice/ parâme de acostare, şcondri, pasarela/ platforme de acces, conducta de alimentare cu apă), furnizorul trebuind să asigure transportul structurii/ navei la locul de amplasare, acostarea, racordul la utilităţi şi probele tehnologice pentru pornirea fluxului tehnologic. În funcţie de posibilităţile de la locul de amplasare, furnizorul va realiza şi amenajările necesare pentru acostarea la mal.
Realizarea proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie şi obţinerea avizării de către Autoritatea Navală Română (ANR) cu o valoare estimată de 293.680,67 lei, construcţia şi echiparea navei conform cerinţelor din caietul de sarcini având o valoare estimată de 13.031.199,45 lei, din care valoarea echipamentelor întărire capacitate administrativă este de 719.838,11 lei. Obiectul contractului include transport la locul indicat de autoritatea contractantă, branşare la utilităţi, punere în funcţiune şi efectuare de probe tehnologice precum şi obţinerea tuturor avizelor şi autorizaţiilor necesare.