Autoritatea contractanta doreşte sa achiziţioneze servicii de elaborare documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) inclusiv documentaţii pentru obţinerea avizelor si Proiectul tehnic pentru obiectivul Placare pereţi exteriori cu plăci tip alucobond si înlocuire tâmplărie pentru sediul ANR central, Constanta conform Certificatului de performanţă energetică si expertizei tehnice anexate.
1. Întreaga tâmplăr...
Autoritatea contractanta doreşte sa achiziţioneze servicii de elaborare documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) inclusiv documentaţii pentru obţinerea avizelor si Proiectul tehnic pentru obiectivul Placare pereţi exteriori cu plăci tip alucobond si înlocuire tâmplărie pentru sediul ANR central, Constanta conform Certificatului de performanţă energetică si expertizei tehnice anexate.
1. Întreaga tâmplărie prezintă un grad avansat de uzură, iar sistemele de închidere-deschidere nu mai corespund din punct de vedere al funcţionalităţii, mare parte din garniturile de la ferestre sunt dezlipite sau rupte, iar reparaţiile ce se impun pentru remedierea acestor defecţiuni nu pot fi făcuta, având în vedere că materialele/piesele necesare a fi înlocuite nu se mai găsesc pe piaţă.
2.O parte din tencuiala faţadei clădirii a început să cadă, iar pentru a preveni accidentarea prin căderea în continuare a tencuielii şi pentru o imagine cât mai bună a clădirii sunt necesare lucrările de reparaţii în vederea reabilitării faţadei. Alucobond este un produs special conceput pentru proiecte de placări de clădiri sau de design exterior ori interior, uşor şi rapid de montat. Are proprietăţi mecanice excelente datorită consistenţei sale de material compozit. Chiar dacă au o greutate redusă faţă de alte materiale, plăcile de alucobond au o rezistenţă foarte bună la rupere sau îndoire. În acelaşi timp plăcile prezintă calităţi excepţionale în ceea ce priveşte rezistenţa la presiuni mari ale vântului şi la flambaj. Suprafaţa superioară a panourilor este dublu lacuită sporind rezistenţa materialului la abraziune, săruri, umezeală şi raze UV, la intemperii, amortizarea vibraţiilor, gama alucobond distingându-se printr-o durată de viaţă sporită. Imobilul a fost construit în baza proiectului nr.128/1976, elaborat de către Institutul Judetean de Proiectare Constanta începând cu anul 1977 si pusă in funcţiune in anul 1978.
Imobilul are regim de înălţime S+P+11E si S+P+1E, suprafaţa construită la sol de 2.070,06 mp, suprafaţă construită desfaşurată 8.373,01 mp, iar suprafaţă utilă desfaşurată 7.480,69 mp.
Corpul principal S+P+11E (C1) este realizat cu o structura din beton armat tip cadru, sprijinită direct pe un radier general. Corpurile secundare S+P+1E (C2-C5) sunt realizate tot in solutia tip cadru din beton armat monolit, fundat pe fundatii izolate.
In decursul anilor au fost realizate diverse lucrări de reparaţii. Reamintim cele mai importante si relevante pentru aceasta investitie:
- în anul 2005 au fost executate reparaţii si zugrăveli faţadă.
- tot în anul 2005 a fost executat modernizare acces sediu prin remodelare copertina peste intrare, refacere trepte, podeste si închidere laterala.
- în anul 2009 au fost executate lucrări de amenajare faţadă prin refacere tencuiala decorativa.
Din anul 2014 pana in anul 2020 s-au efectuat următoarele lucrări:
- refacere izolaţie terasa peluza etaj I, - reparatii acoperiş etaj IX, - înlocuire tâmplarie etaj I (casierie, SCTW, sala examene, Director DPN, Secretariat DISSN, DISSN, DT).
- înlocuire tâmplărie parţială de la Sig. Navigaţiei (etajul IV)., Înmatriculări Nave si managementul Calitatii (etajul I).
Descrierea principalelor activităţi,acestea nu sunt limitative, proiectantul avand posibilitatea de a interveni cu propuneri modificatoare de comun accord cu autoritatea contractanta:
-înlocuirea tamplariei exterioare din aluminiu existente ~ 1.630 mp ferestre si ~ 137 mp usi (inclusiv cele doua usi automate de la intrarea principala, usi garaj, etc),
-placarea faţadei cladirii cu placi de alucobond, suprafaţa fatada ~ 3440mp din care ~1715 mp pentru placare cu alucobond.
Suprafetele sunt estimative, ele se vor determina la momentul elaborării documentaţiei de către prestator.
Dacă prestatorul consideră necesar un studiu sau alte categorii de lucrări nenominalizate dar considerate a fi necesare, ca urmare a vizitei de amplasament, acestea vor fi cuprinse distinct în oferta financiara.
La solicitarea viitorului prestator beneficiarul va pune la dispoziţie toate informaţiile si datele disponibile la nivelul său.
Ofertantul economic autorizat la elaborarea documentaţia solicitată va tine cont de prevederile din: HG nr. 907/2016 cu modificările si completările ulterioare, Legea nr.10/1995 privind calitatea în constructii cu modificările si completările ulterioare, Legea nr. 50/1991 (republicata) privind autorizarea lucrarilor de constructii, HG nr. 925/1995 pentru aprobarea Regulamentului privind verificarea şi expertizarea tehnică a proiectelor, expertizarea tehnică a execuţiei lucrărilor şi a construcţiilor, precum şi verificarea calităţii lucrărilor executate cu modificrile si completarile ulterioare, HG nr. 273/1994 privind aprobarea Regulamentului privind recepţia construcţiilor, HG nr. 766/1997 pentru aprobarea unor regulamente privind calitatea în construcţii cu modificarile si completarile uletrioare precum si a tuturor legilatiilor in domeniu în vigoare.
Sugeram ofertantilor vizita amplasamentului lucrării pentru întocmirea corectă a ofertei de pret pentru elaborarea documentaţiei de interventie (DALI) si de proiectare (PT), a devizului general precum si a listelor de cantitati pe articole de deviz.
Pentru vizionarea amplasamentului, ofertanţii pot lua legătura cu reprezentatul ANR Şincan Elena, tel: 0749251080, de luni pana joi, în intervalul orar 09:00 -15:00, la sediul ANR, Incinta Port, nr.1, Constanta
În urma vizitei se va întocmi un PV de vizitare amplasament.