Laptele praf achizitionat trebuie sa respecte prevederile Legii 321/ 2001. Formula este urmatoarea: Compozitia la 100 ml lapte reconstituit: Kcal = 67-80 KJ = 250-335 Proteine: 1,5-2,5 g din care: Albumina min. 40% Continutul în proteine poate fi mai mic (1,2 g) numai în cazul în care continutul în aminoacizi este echilibrat, cu biodisponibilitate crescuta. Concentratia optima a unor aminoacizi esentiali (g AA/16 g azot pro...
Laptele praf achizitionat trebuie sa respecte prevederile Legii 321/ 2001. Formula este urmatoarea: Compozitia la 100 ml lapte reconstituit: Kcal = 67-80 KJ = 250-335 Proteine: 1,5-2,5 g din care: Albumina min. 40% Continutul în proteine poate fi mai mic (1,2 g) numai în cazul în care continutul în aminoacizi este echilibrat, cu biodisponibilitate crescuta. Concentratia optima a unor aminoacizi esentiali (g AA/16 g azot proteic): - triptofan = 2,0-2,5 - treonina = 5,3-6 - valina = 5,9-7 - izoleucina = 5,7-6,5 - leucina = 11,5-12 Lipide: 3,3-3,7 g din care: Acizi grasi polinesaturati (acid linoleic) min. 0,4 Glucide: 7-10 g din care: Lactoza min. 4,6 g Zaharoza max. 2,2 g Polizaharide (amidon, dextrinmaltoza) Saruri minerale: Max. 0,40 g Na: Max. 40 mg Ca: Min. 38 mg Fe: 0,8-1,5 mg I: Min. 3,4 µg Vitamine: - vitamina A (min. 57 µg/160 UI); - vitamina D (aprox. 1 µg/40 UI); - vitamina E, vitamina K, vitamina C, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina B12, vitamina PP pantotenat, acid folic, biotina