Prin realizarea acestei proceduri simplificate pe loturi se urmăreşte achiziţionarea de tablă interactivă+suport, sisteme de tip desktop cu monitor/sisteme all-in-one/laptop, sistem sunet, imprimantă multifuncţională, camera videoconferinţă, router wifi, tablă interactivă şi scanner portabil pentru dotarea corespunzătoare a şcolii gimanziale "Episcop dr. Partenie Ciopron" din Comuna Păltiniş, Judeţul Botoşani.
Obiectivu...
Prin realizarea acestei proceduri simplificate pe loturi se urmăreşte achiziţionarea de tablă interactivă+suport, sisteme de tip desktop cu monitor/sisteme all-in-one/laptop, sistem sunet, imprimantă multifuncţională, camera videoconferinţă, router wifi, tablă interactivă şi scanner portabil pentru dotarea corespunzătoare a şcolii gimanziale "Episcop dr. Partenie Ciopron" din Comuna Păltiniş, Judeţul Botoşani.
Obiectivul investiţiei este de a asigura infrastructura şi resursele tehnologice necesare pentru unităţile de învăţ. preuniversitar, cu accent pe zonele defavorizate (în special zonele rurale), permiţând accesul elevilor la tehnologie prin lab. info. şi echip. dedicate. Creşterea capacităţii de rezilienţă a sistemului educational prin modernizarea infrastructurii educaţionale şi a dotării aferente, în corelare cu nevoile prezente şi viitoare ale pieţei forţei de muncă, în vederea asigurării participării la un proces educational de calitate, modern şi incluziv şi dezcoltarea unui sistem de servicii de educaţie timpurie unitar, incluziv şi de calitate şi actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcţie şi dotare în sistemul de învăţământ preuniversitar.
Desfăşurarea unui proces educaţional modern şi incluziv presupune o serie de măsuri necesare atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice pentru a spori calitatea şi siguranţa mediului de învăţare din cadrul şcolii, creşterea performanţelor şcolare şi dezvoltarea armonioasă a tinerilor. Starea şi tipul infrastructurii educaţionale au impact nu numai asupra accesului la educatie, ci şi asupra calităţii acesteia, asupra moralului şi sănătăţii mentale a copiilor şi cadrelor didactice, precum şi asupra capacităţii şcolii de a utiliza metode pedagogice moderne.
În scopul creşterii calităţii nivelului educaţional este necesară dotarea unităţilor de învăţ. cu echipamente performante adaptabile nivelului elevilor care vor conduce la un proces de predare şi învăţare accesibil precum şi un mediu de lucru plăcut şi sănătos.
Proiectul are ca scop îmbunătăţirea mediului de învăţare şi creşterea performanţelor elevilor. Aceste reurse materiale şi tehnologice vor ajuta la crearea unui mediu de învăţare modern şi confortabil, care va încuraja elevii să se implice activ în procesul de învăţare şi să îşi dezvolte abilităţile şi competenţele necesare pentru a reuşi în viaţă.
Durata estimată de livrare a bunurilor este de maxim 40 zile de la emiterea comenzii pentru loturile 1 şi 2. Durata contractului este de 4 luni pentru loturile 1 şi 2. Durata contractului implică livrarea bunurilor în funcţie de comandă şi plata acestora pentru fiecare lot în parte.
Val. estimată a contractului este de 426.220,11 lei fără TVA, defalcată astfel:
Lot 1 - Achiziţie echipamente IT pentru laboratorul de informatică (UIP) – 88.540,20 lei fără TVA.
Lot 2 - Achiziţie echipamente IT pentru săli de clasă (UIP/UC) – 337.679,91 lei fără TVA.
Achizitie echip. digitale săli de clasă (UIP/UC) – 12 săli de clasă: 253.815,24 lei fără TVA.
Achizitie echip. digitale pentru laborator de ştiinţe (UIP) – 2 laboratoare: 44.513,40 lei fără TVA.
Achizitie echip. digitale pentru cabinet şcolar – 1 cabinet: 20.151,27 lei fără TVA.
Achizitie echip. digitale pentru cabinet psihopedagogic – 1 cabinet: 19.200 lei fără TVA.
Contractul intră în vigoare la data semnării acestuia, şi va rămâne în vigoare până la îndeplinirea completă a obligaţiilor părţilor, dar nu mai târziu de 01.03.2025. Durata contractului va fi considerată începând cu ordinul de livrare şi până la recepţia bunurilor şi plata acestora.
Autoritatea Contractantă va răspunde în mod clar şi complet la toate solicitările de clarificări conf. obligaţiei prevăzute art. 161 din Legea 98/2016 modificat prin O.U.G. nr. 45/2018 cu 3 zile înainte de data limită de depunere a ofertelor. Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor/candidaturilor: 6 zile.