88. Salata icre hering cu ceapa,
Produs ambalat in caserole transparente din polipropilena,inchise cu capac transparent prin presare(avizate de M.S.),cu continut net de 1kg;caserolele trebuie in mod obligatoriu sa fie etichetate cu data expirarii si numarul lotului de fabricatie.
Proprietati organoleptice:aspect-crema omogena de icre si ulei cu bucatele fine de ceapa;consistenta-masa omogena,cremoasa,legata;culo...
88. Salata icre hering cu ceapa,
Produs ambalat in caserole transparente din polipropilena,inchise cu capac transparent prin presare(avizate de M.S.),cu continut net de 1kg;caserolele trebuie in mod obligatoriu sa fie etichetate cu data expirarii si numarul lotului de fabricatie.
Proprietati organoleptice:aspect-crema omogena de icre si ulei cu bucatele fine de ceapa;consistenta-masa omogena,cremoasa,legata;culoare specifica , gust-placut,de peste,fara gust de alterat sau gusturi straine.
cant.min. = 150 kg
cant.max. = 300 kg.
18. Cereala integrale cu miere,
Cereale extrudate,sub diferite forme,cu miere,cu ados de vitamine si minerale;ingrediente:cereale extrudate 60-65%(faina integrala de grau,faina de porumb, faina integrala de orez,tarate de grau), zahar, sirop de glucoza, ulei vegetal,miere de albine,cacao,complex de vitamine si minerale;miros si gust caracteristice ingredientelor folosite;
consistenta crocanta;ambalate la pungi de BOPP,cu masa neta de 250g
cant.min. = 250 kg
cant. max. = 500 kg.
29. Croissant vanilie 50g,
CROISSANT 65 GR - produs dulce, copt, afanat prin fermentatie naturala. Croissant cu crema de vanilie sau caise, ambalat in folie tip film BOPP , cu masa neta de 65 gr. Intrediente: faina alba de grau, umputura 25% diverse sortimente (crema de caise, crema de vanilie), grasimi vegetale nehidrogenate, zahar, apa, drojdie naturala, oua, sirop de zahar invertit, unt, emulgatori: mono si digliceride ale acizilor grasi alimentari, si lecitina din soia, sare iodata, lapte praf degresat, conservant ( sorbet de potasiu, acidifiant acid citric, colorant: betacaroten), arome. Produsul contine gluten de grau.Caracteristici organoleptice: Aspect coaja: neteda, lucioasa.Culoare: brun roscat catre inchis.Miez: poros, pori fini cu pereti subtiri, bine copt, bine crescut, fara straturi compacte. Gust placut, corespunzator unui produs bine copt. Miros placut, caracteristic materilor prime din compozitia sortimentului, fara miros de mucegai, sau alt miros strain. Semne de alterare microbiana: lipsa.
cant.min. = 3500 buc
cant.max. = 7000 buc.
36. Faina alba tip 550,
Faina de grau tip 550,culoare alb-galbuie,cu nuanta usor cenusie si particule fine de tarate;miros placut, specific produsului,fara miros de mucegai,de incins sau alte mirosuri straine;gust putin dulceag;ambalata in pungi de hartie pentru uz alimentar cu masa neta de 1kg.
cant.min. = 900 kg
cant.max. =1800 kg.
49. Malai,
Masa macinata granular,omogena,de culoare galben-portocalie cu particule alb-galbui,cu gust placut,specific, fara scrisnit la masticatie(datorita impuritatilor),fara miros de mucegai,de incins sau alt miros strain.Ambalat in pungi de polietilena/hartie de uz alimentar cu masa neta de 1kg.
cant.min. = 2000 kg
cant.max. = 4000 kg.
73. Pesmet,
Pulbere fina de culoare galbena-roscata,gust si miros placut,caracteristic de paine alba,uscata,fara gust si miros strain,fara impuritati minerale si fara aglomerari.
Ambalat la pungi de 1kg,etichetate in mod corespunzator cu toate elementele de identificare si valabilitate.
cant.min. = 1000 kg
cant max. = 2000 kg.
91. Taitei subtiri cu ou,
Preparati din faina alba de grau,apa si gluten,cu ou;
Suprafata neteda ,fara urme de faina neframantata, translucida;in sectiune cu aspect sticlos,culoare alb-galbuie uniforma,cu gust si miros caracteristic;
Dupa fierbere pastele trebuie sa fie elatice,sa nu se lipeasca intre ele.
Defecte:maxim 10% sparturi,sfaramaturi sau deformari.
Ambalate in pungi de polietilena sau cutii de carton cu masa neta de 5kg,
cant.min. = 700 kg
cant.max. = 1400 kg.
82. Sardine ulei vegetal 125g cu cheita,
Caracteristicile produsului:culoare specifica pestelui, ,fara spume,impuritati,goluri de aer;fara imbrunare puternica(datorata supra sterilizarii);lichidul de acoperire (ulei)sa nu fie tulbure, filant;
Continut:carne de sardine min.90g din masa neta,sub forma de bucati, grasime max.20% raportata la masa neta, amidon max.4%;gust si miros specific produsului; Ambalaj:cutii metalice cu cheita, nebombate,de 125g,fara fisuri sau scurgeri de continut,corect si vizibil marcate
cant.min. = 5500 buc
cant.max. = 11000 buc.
67. Paste fainoase vrac fara ou,
Paste fainoase preparate din faina alba de grau,apa si gluten,fara ou;
Suprafata neteda ,fara urme de faina, neframantata, translucide,in sectiune cu aspect sticlos,culoare alb-galbuie, uniforma,cu gust si miros caracteristic; Dupa fierbere pastele trebuie sa fie elatice,sa nu se lipeasca intre ele.
Defecte:maxim 10% sparturi,sfaramaturi sau deformari.
Ambalate in pungi de polietilena cu masa neta de 5kg,diferite forme(spirale,melcisori;exclus forma de scoica)
cant. min. = 3000 kg
cant. max. = 6000 kg.
55. Miere poliflora,
Miere poliflora,de culoare galbuie, fara spume si fara corpuri straine;miros si gust,dulce,placut, specific;consistenta omogena,fluida,vascoasa;
Ambalata la cutii de plastic de 20g.
cant.min. = 22000 buc
cant . max = 44000 buc.
23. Conserve pate ficat porc 100 gr. cu cheita,
Conserva pateu de ficat porc urmatorul continut;
ficat de porc min.25%,carne cap porc,sorici,grasimi animale,supa de le fierberea capului de porc,ceapa, sare,proteina de origine animala,condimente,grasime max.30%.
Proprietati organoleptice;aspect de masa compacta, omogena,fara goluri de aer;culoare specifica ficatului fiert;gust si miros caracteristice ingredientelor folosite,fara gust si miros straine.
Sa se incadreze in parametrii micro-biologici si toxicologici in limitele maxime admise, stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
Ambalaj:cutii metalice cu cheita, de 100g, nebombate,fara fisuri sau scurgeri de continut, corect si vizibil marcate
cant.min. = 23000 buc
cant. max. = 46000 buc.
43. Hrean,
Radacina curata,proaspata,fara depuneri de pamant pe toata suprafata,de dimensiuni medii.
cant.min = 2 kg
cant.max. = 4 kg.
33. Crochete de peste,
CROCHETE PESTE Calitatea I Batoane de peste. Crochete pane din carne tocata de peste, pre-prajite, congelate rapid.
Ingrediente: miez din carne tocata de peste 30%, faina de grau, ulei vegetal, apa, amidon din cartofi (cartofi deshidratati, emulsifianti (mono-si digliceride ale acizilor grasi, fosfat de sodiu), fibre din mazare, sare, drojdie)l; invelis pane (35%) (faina de grau, apa, ulei vegetal, sare, amidon de porumb, drojdie, boia, stabilizator, guma guar]. Preprajit in ulei vegetal. Depozitat la maxim minus l8 grade Celsius, . Specii: cambula de Baltica (Pleuronectes platessa) si cambula (Platichthys flesus). Conditii de pastrare:'congelator minus 6 grade Celsius: 1 saptamana, congelator minus 6 grade Celsius: I luna, congelator minus l g grade Celsius
cant.min. = 250 kg
cant.max. = 500 kg.
6. Branza vaci,
Branza dulce din lapte de vaca pasteurizat;
Grasime min.15%-max.20%,Apa max.70%;
Proteine min.15%
Proprietati organoleptice-proaspata,masa omogena, curata,fara eliminare de zer, nesfaramicioasa,de culoare alb-galbuie;uniforma in toata masa; miros placut de fermentatie lactica,fara miros strain si fara gust de mucegai,de acru,de drojdie,amar.
Sa se incadreze in parametrii micro-biologici si toxicologici in limitele maxime admise, stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
Ambalare la 5kg.
cant. min = 4500 kg
cant. max = 9000 kg.
8. Branza telemea vaca semisarata,
Produs din lapte de vaca pasteurizat;
Substanta uscata:45+/-2.0%,grasime 45-50% din SU
Aspect:masa compacta,legata,de consistenta uniforma,se rupe usor fara a se sfarama;se prezinta sub forma de bucati intregi,cu suprfata curata,nu se admit bucati cu suprafata mucegaita,mucilaginoasa;in sectiune-pasta curata,uniforma,se admit goluri de presare si ochiuri de fermentare;culoare alba,pana la nuanta usor galbuie,uniforma in toata masa;gust si miros-placut,specific branzei,usor sarat,fara gust acru,amar,de mucegai,de afumat,de drojdie;miros-nu se admit mirosuri straine de amar,de iod,de furaj,de fermentatie straina,de chimicale,metalic;
Termenul de valabilitate:conform reglementarilor legale in vigoare.
Sa se incadreze in parametrii micro-biologici si toxicologici in limitele maxime admise, stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
Ambalare in recipiente confectionate din material pentru produse alimentare,captusite cu folie,avizate de Ministerul Sanatatii,cu o cantitate neta de 10-15kg.
cant. min = 3500 kg
cant. max = 7000 kg.
44. Iaurt natur 3% 140 g / buc,
Iaurt din lapte de vaca,ambalat in pahar de plastic cu capac termosudat,vizibil marcat cu data expirarii;cu masa neta de 140g,grasime 3%.
Proprietatti organoleptice-aspect si consistenta-coagul de consistenta ferma,cremoasa,fara bule de gaz,nu exprima zer sau elimina max.2%;la rupere are aspect granular, poros;culoare-alba, de lapte,uniforma sau cu nuanta slab galbuie;miros si gust-specific de iaurt,placut acrisor,fara gust sau miros strain.
Sa se incadreze in parametrii micro-biologici si toxicologici in limitele maxime admise, stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare
cant.min. = 27000 buc
cant.max. = 54000 buc.
21. Conserve pateu vegetal 100 g cu cheita,
Conserva pateu vegetal cu urmatorul continut;
Apa, ulei vegetal nehidrogenat, proteina vegetala din soia, sare iodata, condimente, mustar,saruri ale acizilor grasi, caragenan, amidon de porumb, amidon din grau, sirop de glucoza, zahar, glutamat monosodic, legume deshidratate, acid ascorbic, acid citric,
Proprietati organoleptice;aspect de masa compacta, omogena,fara goluri de aer;culoare specifica, datorata ingredintelor;gust si miros caracteristice ingredientelor folosite,fara gust si miros straine.
Proprietati fizico-chimice-in limitele admise prin legislatie.
Ambalaj:cutii metalice cu cheita, de 100g, nebombate,fara fisuri sau scurgeri de continut, corect si vizibil marcate
cant.min. = 750 buc
cant. max. = 1500 buc.
38. Fasole verde/galbena,
Fasole galbena/verde pastai,taiata, congelata,cu aspect proaspat,fara miros si corpuri straine,dupa fierbere sa se pastreze pastaile intregi;ambalata la pungi de polietilena de 2.5 kg.
cant.min. = 3500 kg
cant.max. = 7000 kg.
22. Conopida congelata,
Produsul conopida va fi - Calitatea I – peduncul cu masa vegetativa cu aspect granulat si inflorescenta de culoare alba cu frunze oval alungite asezate in rozeta, bine coapta,nepatata in stare proaspata, fara sa fie atacata de daunatori, cu gust si miros caracteristic conopidei, fara gust si miros strain ;dupa fierbere buchetelele sa se pastreze intregi si sa isi pastreze gustul characteristic.
Produs congelat,ambalat la pungi de 2.5kg
cant. min.= 500 kg
cant.max. = 1000 kg.
39. Ficat pui,
Ficat de pui,congelat,bucati intregi,nesfaramicios,sa fie curat,culoare caracteristica ficatului de pui,fara nici un fel ce corpuri straine,sa nu aiba mirosuri straine(alterat),sa fie fara deteriorari,sa nu fie lipicios,sa se incadreze in parametrii microbiologici si toxicologici in limitele maxime admise stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare; Amabalat in tavite cu cantitate neta de max.1kg,acoperite cu folie strech, in care nu se admit aglomerari de gheata;la momentul livrarii,data congelarii sa fie de maxim 3 luni.Termenul de valabilitate:minim 6luni de la data livrarii.Nu se accepta produse recongelate.
cant.min. = 350 kg
cant.max. = 700 kg.
53. Mazare,
Mazare cu boabe intregi,congelate, cu aspect proaspat,de culoare verde ,fara miros si corpuri straine, dupa fierbere sa se pastreze boabele intregi;ambalata la pungi de 2.5 kg
cant.min. = 3500 kg
cant.max. = 7000 kg.
51. Margarina,
Grasime tartinabila cu continut scazut de grasime 25%;se prezinta sub forma unei mase omogene,lucioase, onctuoasa,fara picaturi de apa in sectiune,de culoare alb-galbuie(se admite o usoara inchidere la culoare-galben-pe o adancime de max.2mm);
miros si gust placut,cu aroma specifica,fara miros si gust strain (ranced,amar,acru);Ambalata in cutii de polipropilena cu masa neta de 500g
cant.min. = 120 kg
cant. max. = 240 kg.
24. Conserve rosii pasta,
Produs pasteurizat cu continut de pireu de rosii,concentratia de tomate minim 50%;aspectul bulionului trebuie sa fie de masa omogena,densa,sa nu prezinte semne de alterare(fermentatie,
mucegai);mirosul si gustul trebuie sa fie placute,caracteristice tomatelor;culoarea trebuie sa fie rosu aprins pana la caramiziu,uniforma in toata masa;
Cutiile sa nu fie deformate,bombate si cu pierderi de continut;
Ambalare la cutii de carton cu masa neta de 500 gr
cant.min. = 7000 buc
cant. max = 14000 buc.
80. Salam tip Victoria,
Produs fiert din carne de porc,cu continut carne de porc min.60%,fara sorici,fara coloranti alimentari sintetici, fara adaosuri de carne separata mecanic si a subproduselor comestibile de abator,cu proteina vegetala din soia max.3%.
Proprietati organoleptice-compozitia sa prezinte o
masa omogena,compacta,mozaicata,fara goluri de aer, fara zgarciuri, cu aspect si miros placut, fara miros si gust strain(ranced,acru),fara acumulari de gelatina sub membrana,la feliere sa-si pastreze consistenta;
Ambalare –batoane cilindrice,cu diametrul de aproximativ 70-100mm,intre 20-30cm lungime si o greutate de cca.1-1.5kg cu membrana aderenta; suprafata membranei sa fie curata, nelipicioasa, integra,fara pete sau mucegai.
Sa se incadreze in parametrii micro-biologici si toxicologici in limitele maxime admise, stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
cant.min. = 1200 kg
cant.max. = 2400 kg.
89. Sunca presata pui,
Produs fiert din carne de pui,cu continut carne de pui min.60%,fara sorici,fara coloranti alimentari sintetici, fara adaosuri de carne separata mecanic si a subproduselor comestibile de abator cu proteina vegetala din soia max.3%.
Proprietati organoleptice-compozitia sa prezinte o
masa omogena,compacta,fara goluri mari de aer, fara zgarciuri, cu aspect si miros placut, fara miros si gust strain(ranced,acru),fara acumulari de gelatina sub membrana;
Aspect exterior- forma cilindrica cu dimetrul aprox.100-100mm,greutate 3-3.5kg,cu suprafata curata, nelipicioasa,integra,cu invelis continuu, aderent la compozitie,necomestibil.
Sa se incadreze in parametrii micro-biologici si toxicologici in limitele maxime admise, stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
cant.min. = 2700 kg
cant.max. = 5400 kg.
45. Iaurt cu fructe 3% 140g/buc,
Iaurt din lapte de vaca,ambalat in pahar de plastic cu capac termosudat,vizibil marcat cu data expirarii;cu masa neta de 140g,grasime 3%.
Proprietatti organoleptice-aspect si consistenta-coagul de consistenta ferma,cremoasa,cu bucati de fructe,fara bule de gaz,nu exprima zer sau elimina max.2%;la rupere are aspect granular, poros;culoare-uniforma,data de fructul din compozitie;miros si gust-specific de iaurt si fructe,placut,dulce- acrisor, fara gust sau miros strain.
Sa se incadreze in parametrii micro-biologici si toxicologici in limitele maxime admise, stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
cant. min. = 8000 buc
cant max. = 16000 buc.
46. Lapte,
Lapte de vaca 1,8% grasime,ambalat in cutii de carton de 1000ml,vizibil marcate cu data expirarii.
Ingediente-lapte de vaca obtinut prin normalizarea laptelui de vaca si pasteurizarea acestuia la temperatura inalta.
Proprietati organoleptice;aspect- lichid omogen, lipsit de impuritati vizibile;consistenta fluida;culoare alb cu nuanta galbuie,uniforma un toata masa;miros si gust placut,dulce,fara miros si gust strain,se admite gustul de fiert. Nu contine conservanti sau stabilizatori.
Sa se incadreze in parametrii micro-biologici si toxicologici in limitele maxime admise, stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
Proprietati fizico-chimice:grasime 1.8%,proteine min.3 5,glucide min.4%.
Termenul de valabilitate conform reglementarilor in vigoare
cant.min. = 15000 litri
cant.max = 30000 litri.
5. Boia de ardei,
Boia de ardei dulce,obtinuta prin macinarea ardeiului(capsicum anuum);produs folosit ca aromatizant,
condiment in industria alimentara;
pulbere fina,fara aglomerari,fara impuritati,de culoare caramizie pana la rosu aprins,cu gust si miros placut,fara gust si miros strain;puritate 99%;nu se admit colorantii organici de sinteza;produs ambalat la pungi din folie de PE cu masa neta de 1kg
cant. min = 36 kg
cant. max = 72 kg.
63. Oua,
Ouale de gaina se vor livra din categoria oua proaspete si clasa de oua mari,peste 50gr(53-63gr).Categoria de calitate trebuie sa fie A.Vor fi stampilate conform normelor in vigoare cu data expirarii.Ele au marcate pe coaja tara de origine,data producerii si alte informatii codate numeric.
Proprietati organoleptice-coaja nevatamata,curata de forma normala,uscata,camera de aer mobile,albusul translucid,galbenusul vizibil si uso raplatizat,miros si gust caracteristice oualor proaspete.NU se admit oua sparte.
Proprietati chimice-Apa:72.5%;Prodide:13.3%;Lipide:11.6%;
Saruri minerale:1.1%.
Conditii de marcare-vor fi marcate individual, vizibil.
Mod de ambalare-in cofrage de carton(30bucati), asezate in pozitie verticala cu varful in jos; ambalajele vor fi curate,uscate,fara miros strain sau mucegaiuri;
NU se admit oua murdare cu urme de excremente de gaina sau alte impuritati
cant.min = 100000 buc
cant. max. = 200000 buc.
60. Mix legume congelate,
Amestec de legume congelate:
-ameste de diverse legume:morcovi,fasole verde,ardei rosu,mazare,porumb, in diferite concentratii,prefierte si congelate
-aspect-legumele divizate sau boabe,sub forma individualizata sau mici aglomerari,sanatoase,curate,ajunse la maturitatea de consum,neatacate de boli sau daunatori
-culori variate,caracteristice fiecarui produs in parte,fara devieri de culoare
-gust si miros placut specifice fiecarei legume,fara miros si gust strain
-dupa fierbere sa se pastreze gustul caracteristic fiecarui produs
-ambalat la pungi de 2.5kg
cant.min. = 750 kg
cant. max. = 1500 kg.
71. Piper negru,
Ingredient de uz alimentar;pulbere fina,omogena de culoare maronie,cu gust si miros caracteristic,placut,aromat,fara miros si gust strain;fara continut de metale grele; Ambalat la pungi din folie PE cu masa neta de 1kg
cant.min. = 55 kg
cant. max. = 110 kg.
101. Zahar vanilinat,
Zahar vanilinat,ambalat in plic de hartie,cu o greutate neta de 8g.
Compozitie;amestec de zahar,fara aglomerari,cu aromatizant(vanilina)
Proprietati organoleptice:pulbere fina,omogena,de culoare alba,alba-mata,fara gust si miros strain
Proprietati fizico-chimice:zaharoza raportata la SU 99,8;
Proprietati microbiologice-in limitele admise
Fara continut de metale grele
cant.min. = 1200 plic
cant. max. = 2400 plic.
83. Sare alimentara iodata,
Sare de gatit marunta,iodata.Sare gema marunta se prezinta sub forma de cristale cubice,de culoare alba si dimensiuni intre 0-2mm,cu gust sarat,solubile in apa.Substante insolubile in apa max.1.2%.umiditate max 0.20%.Produsul trebuie sa corespunda standardelor in vigoare.
cant.min. = 1000 kg
cant. max. = 2000 kg.
26. Conservant,
La plic de 5g,pentru uz alimentar,necesar pentru conservarea alimentelor
cant.. min. = 20 plic
cant. max. = 40 plic.
20. Ciuperci taiate,
Ciuperci calitatea I, taiate, cu aspect placut, fara impuritati.
Gust si miros specific produsului,fara gust si miros strain.
Ambalate in cutii metalice de 2650 ml ,cantitate neta fara lichid 1200g, nebombate,fara fisuri sau scurgeri de continut, corect si vizibil marcate
cant.min. = 1800 buc.
cant. max. = 3600 buc..
7. Branza topita triunghi 8buc/cut,
Produs obtinut prin topire si emulsionare;
grasime raportata la SU min.40%
Branza topita sub forma de bucati triunghiulare, cu masa de 17.5g/buc,ambalate in folie de aluminiu, care la randul lor sunt ambalate in cutie de carton(8buc/cutie);
Ingrediente:branza,smantana(10%),unt,zer praf,lapte praf,amidon,emulsifianti,sare,corector de aciditate,conservanti;sa prezinte suprafata neteda,lucioasa,fara coaja si pete de mucegai,pasta curata,fina,omogena,de culoare alb-galbuie;
miros si gust placut,caracteristic ingredientelor folosite,fara cristale de saruri de topire perceptibile la masticatie;consistenta sa fie compacta,cremoasa,tartinabila;
Sa se incadreze in parametrii microbiologici in limitele maxime admise stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
cant.min= 3500 cutii
cant.max=7000 cutii.
76. Pulpe pui,
Produs congelat;Proprietati organoleptice-sa fie curate,fara corpuri straine(inclusive pene),mizerie sau sange,fara aglomerari de gheata,sa nu aibe mirosuri straine (alterat,mucagait),sa fie fara deteriorari,sa nu fie refrigerate si apoi congelate;sa fie cu o suprafata curate, consistenta musculaturii sa fie elastica,nu se admite consistenta inmuiata, nelipicioase,sa nu prezinte urme de arsuri de la congelare cu exceptia celor care sunt accidentale,mici si nesemnificative.
Sa se incadreze in parametrii micro-biologici si toxicologici in limitele maxime admise stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
Ambalare- la bax de 10kg,in folie de protectie,apoi in cutie de carton;
Nu se accepta produse recongelate.
La momentul livrarii data congelarii sa fie de maxim 3luni.
Termenul de valabilitate minim 6 luni de la data livrarii.
cant.min = 22500 kg
cant. max. = 45000 kg.
77. Pulpa porc,
Este delimitata anterior de ultima vertebra lombara(exclusiv),la limita de separare de fleica,iar posterior de articulatia femurotibiurotuliana(ce separa pulpa de rasolul din spate).
Se prezinta fara slanina,fara soriciul de acoperire,fara suportul osos din regiunea sacrala.
Carnea sa prezinte o culoare rosiatica specifica celei de porc cu fine striatii de grasime,sa nu prezinte miros de ranced si alterat, aglomerari de sange si ghiata;dupa decongelare sa prezinte miros placut si aspect de carne proaspata.
Ambalata la pungi de aproximativ 1kg in stare congelata.
cant.min. = 3000 kg
cant. max. = 6000 kg.
64. Oase garf afumate,
Aspect:suprafata curate,nelipicioasa,fara mucegai sau corpuri straine,de culoare specifica sortimentului
Aspect in sectiune:caracteristic piesei anatomice in sectiune
Fara gust si miros strain,cu gust placut,de afumatura.
cant. min. = 1500 kg
cant. max. = 3000 kg.
74. Prune,
Fructe intregi,intacte,sanatoase,curate cu aspect proaspat,neafectate de putrezire ,urme de boli sau vatamari,fara deteriorari produse de frig,lovituri,striviri,fara miros si gust strain .Ambalare vrac.
cant.min. = 500 kg
cant.max. = 1000 kg.
59. Muschi file porc,
Aspect exterior-bucati dreptunghiulare ingrijit fasonate,suprafata curata,nelipicioasa,fara mucegai,fara impuritati,de culoare brun-roscat,specifica produselor supuse tratamentului de fierbere,fara pete negre,
Aspect in sectiune-masa compacta de carne de culoare roz-rosiatica,uniforma,fara zone de culoare modificata;
Gust si miros-placute,specifice,de carne maturata, fara gust si miros strain
cant.min. = 300 kg
cant. max. = 600 kg.
54. Mere,
Proprietati organoleptice-fructe intregi,de dimensiune medie,intacte,sanatoase,,curate,cu aspect proaspat,neafectate de putrezire,urme de boli sau vatamari,fara deteriorari produse de frig,lovituri,striviri,,fara miros si gust strain.
Proprietati fizice-corpuri straine minerale,vegetale max.1%
Proprietati chimice si biologice-in limitele admise prin legislatie
Mod de ambulare-cutii de carton de 10-15kg care sa permita protejarea si ventilarea produsuliu;sa fie rezistente la manipulare
cant.min. = 15000 kg
cant. max. = 30000 kg.
56. Morcovi,
Radacini netede,cu aspect proaspat,cu forma regulate,fara fisuri sau crapaturi, neramificati, nelemnificati,fara defecte de forma,de coloratie,fara tendinte de incoltire,fara umiditate externa, uscati,fara miros sau gust strain;
dimensiuni medii-mari.
Ambalare la sac de 20-25kg
cant.min. = 10000 kg
cant.max. = 20000 kg.
84. Sfecla rosie,
Produsul sfecla rosie va fi calitatea I, intreaga, proaspata, cu diametrul de cca 10 cm, curata(fara pamant, nisip sau corpuri straine), nu va fi amestecata cu produse similare de categorie inferioara, cu radacina carnoasa, fara pete, fara vatamari mecanice, fara defecte cauzate de boli si daunatori, fara leziuni produse de ger; Aspect – radacina tare, de culoare rosie, frageda si suculenta, cu aspect proaspat;Consistenta - tare. Gust si miros – cu aroma placuta, caracteristic sfeclei rosii, fara gust si miros strain.
Produsul sfecla rosie va fi ambalata astfel incat produsul sa fie bine protejat si sa se asigure o aerisire adecvata.
cant.min = 1500 kg
cant. max. = 3000 kg.
68. Patrunjel radacina,
Fara fisuri sau crapaturi,neramificati,nelemnificati,fara defecte de forma si coloratie,fara tendinte de incoltire ,fara umiditate externa,uscati, fara miros sau gust strain.
Ambalare vrac.
cant.min. = 2400 kg
cant. max. = 4800 kg.
81. Salam Rustic,
Produs supus unui tratament termic care asigura afumarea si fierberea produsului.
Ingrediente:carne de porc min.60%,slanina,condimente si aditivi admisi de reglementarile legale in vigoare.
Specificatii tehnice:
Aspect exterior:suprafata curate,nelipicioasa,fara mucegai sau corpuri straine,de culoare specifica sortimentului.Nu se admit aglomerari de suc,gelatina si grasime sub membrane.Membrana trebuie sa fie aderenta la compozitie si nedeteriorata.
Aspect in sectiune:pasta omogena,mozaicata.Nu se admit bucati de flaxuri si goluri de aer.,nu se admit corpuri straine,fragmente de os,aglomerari de grasime si condimente.
Gust si miros:placut,specific componentelor si condimentelor,fara gust si miros strain.
Consistenta:elastica
cant.min. = 1200 kg
cant.max. = 2400 kg.
78. Rosii,
Calitatea I , sortate, sa fie proaspete, bine coapte, gustoase, sa fie fara pete, fara lovituri sau stricaciuni, fara vatamari mecanice, de culoare rosie, uniforma; sa nu fie amestecate cu produse similare de categorie inferioara. Tomate cu aspect proaspat, avand forma regulata, diamentrul maxim al sectiunii transversala de cca. 5 -6 cm, intregi, sanatoas;. Consistenta - pulpa tare. Gust si miros – placut, caracteristic de tomate, fara gust si miros strain.
Sa fie ambalate in ladite adecvate astfel incat produsul sa fie bine protejat si sa se asigure o aerisire adecvata.
cant.min. = 1500 kg
cant. max. = 3000 kg.
92. Telina radacina,
Radacini netede cu aspect proaspat,cu forma regulata,fara fisuri sau crapaturi,neramificata,nelemnificata fara defecte de forma si coloratie,fara tendinte de incoltire,fara umiditate externa.Fara miros sau gust strain.
Ambalare vrac.
cant.min. = 2400 kg
cant.max. = 4800 kg.
96. Varza alba,
Capatana buna,curata ,tare ,cu frunze puternic atasate ,fara leziuni ale frunzelor de protectie ,fara umiditate exterioara,fara deprecieri cauzate de daunatori,fara lovituri si deteriorari,fara deprecieri datorate gerului,fara gust sau miros strain,fara urme de ingrasamant sau produse fitofarmaceutice toxice.
cant.min. = 19000 kg
cant.max. = 38000 kg.
17. Ceapa consum,
Bulbi intregi,curati,sanatosi,bine imbracat in frunze,fara atacuri de boli sau insecte care sa-i faca improprii consumului,fara vatamari produse de frig,fara umiditate exterioara anormala;ceapa sa fie suficient de uscata,in stadiul de utilizare;dimensiuni medii-mari
Ambalare la sac de 20-25kg
cant. min. = 9000 kg
cant. max. = 18000 kg.
11. Carne porc lucru,
Produs refrigerat,calitatea a-I-a,in bucati, cu minim 80% carne macra, max.20%grasime;
Proprietati organoleptice-carnea sa fie curata, grasimea sa nu fie separate de carne,fara nici un fel de corpuri straine,mizerie sau sange,sa nu aiba mirosuri straine(alterat,mucagait),sa nu fie congelata si apoi refrigerata;carnea sa prezinte suprafata curata,consistenta musculaturii sa fie elastica, nelipicioasa,culoare specifica carnii de porc; Sa se incadreze in parametrii micro-biologici si toxicologici in limitele maxime admise, stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
Livrare vrac,in ambalaje compatibile cu produsele alimentare,avizate de Ministerul Sanatatii.
cant. min. = 2700 kg
cant. max. = 5400 kg.
15. Castraveti,
Produsul castraveti va fi - Calitatea I , sortati in functie de sezon sau extrasezon de recoltare, vor avea aspect(coloratie) naturala proaspata, fara pete, fara lovituri. Nu vor fi amestecate cu produse similare de categorie inferioara; Cu aspect proaspat, forma alungita de culoare verde uniforma, tare, cu diametrul de cca 3 cm, sanatosi, curati, fara vatamari mecanice.Gust si miros placut caracteristic de castravete, fara gust si miros strain, fara gust amar.
Produsul castraveti va fi ambalat astfel incat produsul sa fie bine protejat si sa se asigure o aerisire adecvata
cant. min. = 1000 kg
cant. max. = 2000 kg.
34. Dovlecel,
Legume intregi,intacte,sanatoase,
curate,cu aspect proaspat, fara urme de boli sau vatamari,fara deteriorari produse de frig,lovituri, striviri,calibru de cca 15-20 cm;Admise corpuri straine minerale sau vegetale de max.1%;Ambalate la ladite de 10kg care sa permita protejarea si ventilarea produsului
cant.min. = 1300 kg
cant.max. = 2600 kg.
12. Carne vita lucru,
Stare termica proaspata,refrigerata, in proportie de 80/20 carne/grasime, fara tendoane si zgarciuri,ferma si elastica atat la suprafata cat si in sectiune, culoare specifica tipului de carne;prin presare sucul din carne sa se obtina greu si sa fie limpede;miros normal,caracteristic si placut;
Ambalata la min 5-max10 kg.
Sa se incadreze in parametrii bacteriologici si toxicologici in limitele maxime admise prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
cant. min. = 500 kg
cant. max. = 1000 kg.
1. Ardei gras,
Produsul ardei gras va fi - Calitatea I, proaspeti, sortati, in functie de sezon sau extrasezon, culoare galbena, uniforma, pulpa tare, sa fie fara pete, fără vătămări sau stricaciuni, gustosi(dulci), marimea in functie de necesitati, forma regulata, cu diametrul de cca 5-6 cm, sanatosi, curati, bine dezvoltati, fara defecte. Nu vor fi fie amestecate cu produse similare de categorie inferioara. Gust si miros – placut, caracteristic de ardei gras, fara gust si miros strain. Produsul ardei gras va fi ambalat astfel incat produsul sa fie bine protejat si sa se asigure o aerisire adecvata.
cant.min = 750 kg
cant . max. = 1500 kg.
30. Caltabos porc,
Acest produs face parte din categoria preparate din carne,produse fierte,tobe.Produsul se prezinta sub forma unor batoane cilindrice care la exterior prezinta o suprafata curata,nelipicioasa,cu invelis continuu.
Aspect pe sectiune -compzitie macinata,compacta,fara goluri de aer,fara acumulari de grasime si condimente,cu gust si miros placut,specifice produsului,fara gust si miros de alterat;la taiere compozitia nu trebuie sa se desfaca in bucati.
Ambalat in folie protectoare vidata.
Ingrediente-carne porc,limba porc,cap porc,organe porc-vita,sorici,sare,condimente,gelatina;
Continut de amidon-max.4%.
Raport colagen/proteina-max.30%
cant.min. = 200 kg
cant.max. = 400 kg.
31. Caise,
Fructe intregi,intacte,sanatoase,curate cu aspect proaspat,neafectate de putrezire ,urme de boli sau vatamari,fara deteriorari produse de frig,lovituri,striviri,fara miros si gust strain .Ambalare vrac.
cant.min. = 600 kg
cant.max.= 1200 kg.
10. Carnat cabanos,
Produs malaxat fiert si afumat,din carne de porc min.60%,condimente naturale, potrivit de sarat,cu masa omogena, compacta,fara goluri mari de aer, fara zgarciuri, cu aspect si miros placut, cu membrana naturala comestibila,nelipicioasa,fara miros si gust strain(ranced,acru);
Sa indeplineasca parametrii specificati in buletinul de analiza bacteriologica si fizico-chimica admise.
cant.min. = 2250 kg
cant. max. = 4500 kg.
32. Clementine,
Proprietati organoleptice-fructe intregi,de dimensiune medie,intacte,sanatoase,,curate,cu aspect proaspat,neafectate de putrezire,urme de boli sau vatamari,fara deteriorari produse de frig,lovituri, striviri,fara miros si gust strain.
Proprietati fizice-corpuri straine minerale,vegetale max.1%
Mod de ambulare-cutii de carton de 10kg care sa permita protejarea si ventilarea produsuliu;sa fie rezistente la manipulare
cant.min. = 500 kg
cant.max. = 1000 kg.
42. Gris,
Gris alimentar,obtinut prin macinarea graului,cu aspect granular,culoare alb-galbuie uniforma,miros si gust caracteristic,fara miros de mucegai sau alt miros strain;gust caracteristic,putin dulceag,fara gust amar,acru,fara scrasnet la mestecare(datorita impuritatilor).
Ambalaj la gramaj net de 0,5kg
cant. min. = 500 kg
cant. max. = 1000 kg.
85. Smantana,
Smantana din lapte de vaca pasteurizat, grasime 20%;sa se prezinte sub forma unei mase omogene, fara impuritatri,de consistenta cremoasa,fara aglomerari de grasime sau substante proteice,de culoare alba,pana la alb-galbui,uniforma in toata masa,cu gust placut, caracteristic,slab acrisor,specific de fermentatie lactica,fara miros si gust strain;
Proprietati fizico-chimice:grasime min.20%,substanta proteica:1-1.5%.
Ambalata in recipiente de max 1kg,confectionate din material pentru produse alimentare,avizate de Ministerul Sanatatii.
cant.min. = 1750 kg
cant.max. = 3500 kg.
94. Unt de masa,
Unt de masa,ambalat in hartie cu o cantitate neta de 200g, 65% grasime.
Proprietati organoleptice-culoare alb-galbuie, uniforma in toata masa,cu luciu caracteristic la suprafata si in sectiune,cu rare picaturi de apa limpede,goluri de aer mici,fara impuritati;masa onctuoasa, compacta, omogena,nesfaramicioasa;cu aroma satisfacatoare,fara nuante straine de aroma;gust specific de unt,suficient de aromat,fara gust strain.
Sa se incadreze in parametrii micro-biologici si toxicologici in limitele maxime admise, stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
Vizibil marcat cu data expirarii.
cant.min. = 3600 kg
cant.max. = 7200 kg.
28. Cremwursti pui neafumati,
Produs fiert din carne de pui,cu continut carne de pasare min.60%,fara sorici,fara coloranti alimentari sintetici, fara adaosuri de carne separata mecanic si a subproduselor comestibile de abator,cu proteina vegetala din soia max.3%.
Proprietati organoleptice-compozitia sa prezinte o
masa omogena, compacta,fara goluri mari de aer, fara zgarciuri, cu aspect si miros placut, specific produsului,cu membrana naturala comestibila, nelipicioasa, neafumata,fara miros si gust strain(ranced,acru);sa fie potrivit de sarati.
Sa se incadreze in parametrii micro-biologici si toxicologici in limitele maxime admise, stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
Ambalaj-cutii plastic de 1kg,vidate.
cant. min. = 2500 kg
cant.max. = 5000 kg.
66. Parizer pui extra,
Produs fiert din carne de pui,cu continut carne de pui min.60%,fara sorici,fara coloranti alimentari sintetici,fara adaosuri de carne separata mecanic si a subproduselor comestibile de abator ,cu proteina vegetala din soia max.3%.
Proprietati organoleptice-compozitia sa prezinte o
masa omogena,compacta,fara goluri mari de aer, fara zgarciuri, cu aspect si miros placut, fara miros si gust strain(ranced,acru),fara acumulari de gelatina sub membrana;
Aspect exterior forma cilindrica cu dimetrul min.120-max.150mm,greutate 2.5-max.3kg,cu suprafata curata, nelipicioasa,integra,cu invelis continuu,aderent la compozitie,necomestibil.
Sa se incadreze in parametrii micro-biologici si toxicologici in limitele maxime admise, stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
cant.min. = 2700 kg
cant. max. = 5400 kg.
65. Paine semialba 300 gr.,
Paine din faina semi-alba la 300g bucata.
Materia prima si materialele auxiliare folosite la fabriarea produselor trebuie sa corespunda normelor tehnice,normativelor de produse si normelor sanitara in vigoare,confirmate prin certificate de conformitate,iar cuantumul de amlioratori ai painii sa nu depaseasca limitele legale admise.
Proprietati organoleptice-
-exterior:format alungit,neaplatizat,bine dezvoltat,fara deteriorari ale ambalajului,nearsa,cu aspect lucios;
-coaja potrivit de rumena,fara urme de ars;
-miezul trebuie sa fie bine crescut,cu pori fini si uniformi,fara cocoloase si urme de faina neframantata,consistenta miezului trebuie sa fie elastica,sa nu se faramiteze,sa nu fie lipicioasa si umeda la pipait;
-aroma trebuie sa fie placuta,caracteristica painii,fara miros de mucagai, ranced sau statut;
-gustul trebuie sa fie placut,fara nuante de acru,amar,fara scasnet in dinti la masticatie datorat impuritatilor.
Eticheta va contine informatii privind tipul produsului,numele si adresa producatorului,data fabricatiei,conditiile de depozitare,compozitie,termen de valabilitate al produsului,gramaj,valoare energetica si substante nutritive la 100g produs.
Painea va fi feliata,ambalata individual si etichetata conform normelor in vigoare si va fi livrata in lazi din material plastic,curate si bine intretinute,proprietatea furnizorului.
Termenul de valabilitate se stabileste de producator,dar nu poate fi mai mic de 72 ore de la data livrarii.
cant.min. = 145000 buc
cant. max. = 290000 buc.
35. Desert cu branza vaci si stafide,
Desert cu crema de branza vaci si stafide, 100 gr, preparat cu faina alba 000, infoliat la bucata. Caracteristici organoleptice: Aspect coaja: neteda, lucioasa.Culoare: brun roscat catre inchis.Miez: poros, pori fini cu pereti subtiri, bine copt, bine crescut, fara straturi compacte. Gust placut, corespunzator unui produs bine copt. Miros placut, caracteristic materilor prime din compozitia sortimentului, fara miros de mucegai, sau alt miros strain. Semne de alterare microbiana: lipsa.
cant.min. = 3500 buc
cant.max. = 7000 buc.
27. Cozonac 0.75 kg,
Din faina de grau tip 550,oua,lapte, drojdie,unt,arome,cu umputura de nuca si rahat;cu forma bine conturata,fara urme de faina neframantata,cu consistenta elastica,neumed la pipait,fara miros de mucegai sau alt miros strain,feliat si ambalat individual la un gramaj de 750g/buc,fara coloranti sintetici.
cant.min. = 200 buc
cant.max. = 400 buc.
52. Marmelada,
Pasta din diferite fructe,fina,omogena in toata masa produsului,
gelificata,fara aglomerari de masa si urme de coji;produs fabricat din fructe de calitate,atent selectionate la deplina maturitate a coacerii;miros si gust caracteristice fructelor componente,fara miros si gust strain; ambalat la borcane de 800 -1000 gr
cant.min. = 1000 kg
cant.max. = 2000 kg.
97. Vopsea oua,
La plic de 5g,de culoare rosie,pentru uz alimentar;fara potential alergenic.
cant.min. = 40 plic
cant.max. = 80 plic.
61. Orez,
Orez cu boabe intregi complet decorticate, de culoare alba-transparent,uniforma;boabe sanatoase,fara impuritati;fara miros strain de mucegai,cu gust specific orezului;
Ambalat la punga de 1 kg
cant. min = 3600 kg
cant. max. = 7200 kg.
57. Muraturi asortate,
Muraturi din castraveti,gogonele,gogosari,conopida;
Consistenta legumelor sa fie tare,ferma;lichidul sa fie limpede,fara bule de fermentatie,sa se vizualizeze legumele,condimentele si plantele aromatice;gust si miros placut,caracteristic muraturilor.
Ambalat la galeti de plastic de max.5kg
cant.min. = 600 kg
cant max. = 1200 kg.
4. Biscuiti Paltinis,
Biscuitii Paltinis contin aroma de vanilie,ce confera un gust deosebit acestui produs;
Produsul este introdus printre primele alimente in alimentatia copilului mic datorita continutului scazut de grasime si zahar,totodata este indicat in afectiunile gastro-intestinale. Ingrediente: faina de grau, zahar, grasimi vegetale nehidrogenate, apa, sirop de glucoza, agenti de afanare (bicarbonat de amoniu, bicarbonat de sodiu), emulgator (lecitina), sare iodata, arome identic naturale, acidifiant (acid citric), conservant (metabisulfit de sodiu). Contine gluten, lecitina de soia.
Proprietati organoleptice:Forma: biscuit de forma dreptunghiulara, cu suprafata mata, fara besici, bine conturat.Culoare galben-auriu .
cant.min = 1500 kg
cant max = 3000 kg.
50. Marar,
Marar ambalat la punga cu masa neta de 1kg.
Proprietati organoleptice:frunze maruntite,uscate, fara particule grosiere,fara impuritati,de culoare verde-maroniu,cu gust si miros caracteristice de cimbru,fara gust si miros strain.
Proprietati fizico-chimice:in limitele admise prin legislatie;
Mod de utilizare-produsul se foloseste ca aromatizant(condiment),in industria alimentara si la nivel casnic,in bucatarie.
cant.min. = 6 kg
cant.max. = 12 kg.
79. Rozmarin macinat,
Rozmarin ambalat la punga cu masa neta de 1kg.
Proprietati organoleptice:frunze maruntite,uscate,fara particule grosiere,fara impuritati,de culoare verde-maroniu,cu gust si miros caracteristice de rozmarin,fara gust si miros strain.
Proprietati fizico-chimice:in limitele admise prin legislatie;
Mod de utilizare-produsul se foloseste ca aromatizant(condiment),in industria alimentara si la nivel casnic,in bucatarie.
cant.min. = 1 kg
cant.max. = 2 kg.
93. Ulei,
Ulei rafinat din floarea soarelui, imbuteliat in flacoane PET 1L,capac simplu;
Proprietati organoleptice-aspect la 15 grade limpede,fara suspensii si fara sediment,culoare galbena,miros si gust placut,fara miros si gust straine;
Proprietati fizici-chimice-in limitele admise de legislatie
cant.min. = 3000 litri
cant.max. = 6000 litri.
98. Mix legume uscate,
Mix de legume uscate,ambalata la plic cu masa neta de 1kg.
Ingrediente: sare iodata,zahar, legume deshidratate in diferite concentratii(morcovi,pastarnac,ardei rosu,patrunjel frunze,ceapa,praz,radacina de patrunjel), grasime vegetala, coloranti,fara potentiatori de arome(monoglutamat de sodium)
Parametrii fizico-chimici:clorura de sodium max.62%
Parametrii microbiologici-in limitele admise de lege
cant.min. = 50 kg
cant.max. = 100 kg.
40. Foi dafin,
Foi de dafin,reprezentand frunzele arbustului Laurus Nobilus,intregi,sub forma uscata,amabalate in folie PE/BOPP,la un gramaj net de 1kg
Proprietati organoleptice-fruze cu forma alungita,caracteristica frunzelor de dafin,cu margini ondulate,uniforme ca marime,,de culoare verde-galbui,cu gust patrunzator aromat,fara miros sau gust de mucegai sau putrefacie
cant. min. = 10 kg
cant. max. = 20 kg.
69. Patrunjel frunze,
Patrunjel ambalat la punga cu masa neta de 1kg.
Proprietati organoleptice:frunze maruntite,uscate, fara particule grosiere,fara impuritati,de culoare verde-maroniu,cu gust si miros caracteristice de cimbru,fara gust si miros strain.
Proprietati fizico-chimice:in limitele admise prin legislatie;
Mod de utilizare-produsul se foloseste ca aromatizant(condiment),in industria alimentara si la nivel casnic,in bucatarie.
cant.min. = 6 kg
cant.max. = 12 kg.
47. Leustean - frunze,
Leustean ambalat la punga cu masa neta de 1kg.
Proprietati organoleptice:frunze maruntite,uscate, fara particule grosiere,fara impuritati,de culoare verde-maroniu,cu gust si miros caracteristice de cimbru,fara gust si miros strain.
Proprietati fizico-chimice:in limitele admise prin legislatie;
Mod de utilizare-produsul se foloseste ca aromatizant(condiment),in industria alimentara si la nivel casnic,in bucatarie.
cant.min. = 6 kg
cant.max. = 12 kg.
19. Cimbru,
Cimbru ambalat la punga cu masa neta de 1kg.
Proprietati organoleptice:frunze maruntite,uscate,fara particule grosiere,fara impuritati,de culoare verde-maroniu,cu gust si miros caracteristice de cimbru,fara gust si miros strain.
Proprietati fizico-chimice:in limitele admise prin legislatie;
Mod de utilizare-produsul se foloseste ca aromatizant(condiment),in industria alimentara si la nivel casnic,in bucatarie.
cant.min. = 6 kg
cant.max. = 12 kg.
75. Toba porc,
Acest produs face parte din categoria preparate din carne,produse fierte,tobe.Produsul se prezinta sub forma unor batoane cilindrice care la exterior prezinta o suprafata curata,nelipicioasa,cu invelis continuu.
Aspect pe sectiune-compacta si omogena,compozitie solida-min65%,fara acumulari de grasime sub membrana,cu gust si miros placut,fara gust si miros de alterat.
Ambalata in folie protectoare vidata.
Ingrediente-ciolan porc,limba porc,cap porc,sare, gelatina,condimente.
cant.min. = 200 kg
cant.max. = 400 kg.
87. Spanac,
Produs congelat,la pungi de 2.5kg.
Proprietati organoleptice-maruntit si portionat,de culoare verde;fara gust si miros strain;dupa fierbere sa se pastreze gustul characteristic de spanac
cant. min. = 3000 kg
cant. max. = 6000 kg.
72. Portocale,
Produsul portocale va fi - Calitatea I , sortate, medii, proaspete, coapte, gustoase, fara pete, fara lovituri, sau stricaciuni, fara continut exagerat de samburi, nu vor fi amestecate cu produse similare de categorie inferioara- Aspect – Fructe intrgi sanatoase, zvantate, cu coaja intacta, forma, coloratia si marimea specifica soiului, fara defecte.- Culoare – portocalie, uniforma.- Consistenta - tare.Gust miros – Placut, caracteristic de portocala, aromat, fara gust si miros strain. Produsul portocale va fi ambalat corespunzator.
cant.min. = 500 kg
cant.max. = 1000 kg.
86. Scortisoara,
Scortisoara macinata ambalata in plic cu masa neta de 40 gr.
Proprietati organoleptice:-pulbere fin macinata de culoare galbuie pana la brun roscat ,cu aroma bine exprimata si caracteristica fara mirosuri straine.
Proprietati fizice si chimice-umiditate 10-12%.
cant.min. = 50 plic
cant.max. = 100 plic.
70. Piept pui dezosat congelat,
Carne din piept de pui,fara os si piele,congelata, nelipicioasa,cu o consistenta elastica,ferma,sa nu prezinte aglomerari de sange si gheata,sa nu prezinte mirosuri straine si semne de alterare; la decongelare trebuie sa aibe un aspect roz,asemenea carnii proaspete.Ambalat la pungi de 1kg.
Sa se incadreze in parametrii microbiologici si toxicologici in limitele maxime admise stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare;
cant.min. = 600 kg
cant.max. = 1200 kg.
95. Usturoi radacina,
Bulbi sanatosi,de dimensiuni medii,tari,
curati,fara urme de mucegai,ajunsi la maturitate,sa nu fie vatamati de ger si soare,in ambalaje curate de saci,lazi sau plasa
cant.min. = 75 kg
cant.max. = 150 kg.
90. Salata verde,
Proaspata; aspect: capatana intreaga, sanatoasa, fara sa fie afectate de putrezire; culoare: verde intens; miros si gust specific; greutatea medie pe bucata: 200gr.; mod de ambalare: in cutii de carton, lemn;
cant.min. = 600 kg
cant. max. = 1200 kg.
14. Cascaval,
Produs din lapte de vaca pasteurizat,sa nu contina grasimi vegetale;
Grasime raportata la substanata uscata de min.45%,max.2g sare
Proprietati organoleptice-exteriorul bucatilor sa aibe o forma regulate,fara deformatii,sa fie curat,de culoare galbuie,coaja neteda,fara fisuri,pete sau urme de mucegai;in sectiune miezul trebuie sa fie sub forma unei paste fine,omogene,compacte,usor elastica,cu rare sau mici ochiuri de fermentare;fara miros strain si fara gust de mucegai,de acru,de drojdie,amar.
Sa se incadreze in parametrii micro-biologici si toxicologici in limitele maxime admise, stabilite prin legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
Sa se prezinte sub forma de calup dreptunghiular de max.3kg,in ambalaj vidat de plastic.
cant. min. = 1900 kg
cant. max. = 3800 kg.
2. Banane,
Produsul banane va fi - Calitatea I -de marimi apropiate, sanatoase, fara vatamari mecanice sau semne de alterare. Culoare: Galbena, uniforma. Gust si miros: Placut, aromat, caracteristic de banane, fara gust si miros strain. Bananele nu vor fi amestecate cu produse similare de categorie inferioara.
Produsul banane va fi ambalate corespunzator.
cant. min = 1100 kg
cant.max = 2200 kg.
13. Cartofi,
Sa prezinte aspect normal,caracteristic soiului,prospeti,sanatosi,intregi(min.98%),curati,
acoperiti bine de coaja,tari,neincoltiti,fara defecte externe sau interne care sa afecteze calitatea (crapaturi,deformari grave,pete sau coaja de culoare gri-albastru sau negre,lipsiti de umezeala externa anormala)fara miros sau gust strain;culoare galbena;dimensiuni medii-mari.
Ambalare la sac de 20-25kg
cant. min = 36000 kg
cant. max = 72000 kg.
48. Lamai,
Proprietati organoleptice-fructe intregi,de dimensiune medie,intacte,sanatoase,,curate,cu aspect proaspat,neafectate de putrezire,urme de boli sau vatamari,fara deteriorari produse de frig,lovituri,striviri,,fara miros si gust strain.
Proprietati fizice-corpuri straine minerale,vegetale max.1%
Proprietati chimice si biologice-in limitele admise prin legislatie
Mod de ambulare-cutii de carton de 10kg care sa permita protejarea si ventilarea produsuliu;sa fie rezistente la manipulare
cant.min. = 150 kg
cant. max. = 300 kg.
25. Conserva zarzavat,
Zarzavat ciorbe cu continut de rosii,morcovi,ardei gras;compozitie clara,fara impuritati,fara corpuri straine;capacul borcanului nebombat,fara urme de rugina;dupa deschiderea borcanului nu se degaja nici un gaz,iar produsele din interior au toate proprietatile organoleptine normale.
Produs pasteuriza,ambalat la borcane de 720gr intacte.
cant. min. = 6000 buc
cant.max. = 12000 buc.
16. Ceai diferit,
Ambalat in cutie de carton cu continut 20 pliculete a cate 1g fiecare.Ceai diverse sortimente:tei,sunatoare,menta,fructe de padure,nervocalm,chimen.
Proprietati organoleptice-bucati mici,aciculare,fara corpuri straine,de culoare specifica,cu gust placut si miros specific sortimentului
Proprietati fizico-chimice-in limitele maxime admise de legislatia sanitar-veterinara in vigoare.
cant. min. = 7500 cutii
cant. max. = 15000 cutii.
9. Budinca vanilie,
Praf pentru prepararea budincii, cu gust de vanilie.
Ambalata la plic de hartie cu o greutate neta de 40 gr.
Ingredinte-amidon,aroma,sare iodata,colorant beta caroten.
Caracteristici senzoriale:pulbere fina, fara aglomerari stabile,
cu gust caracteristic,culoare galbena .
cant.min = 500 buc
cant.max = 1000 buc.
37. Fasole boabe,
Fasole boabe de culoare alba,cu miros placut, cu aroma bine exprimata;cu gust placut,caracteristic; fara semne de infestare cu drojdii sau mucegaiuri;
Proprietati fizico-chimice-sa fie recoltata la maturitate fiziologica,fara boabe atacate de boli,alterate,mucegaite,vatamari mecanice,impuritati si eventuale corpuri straine,fara reziduri de pesticide pe suprafata bobului;
Ambalare la pungi de polipropilena de 1kg
cant.min. = 1500 kg
cant.max. = 3000 kg.
3. Biscuiti eugenia,
Biscuiti cu crema de cacao(25%), tip eugenie;Ingrediente:faina de grau,zahar, grasimi vegetale nehidrogenate,sare,agenti de afanare,arome,cacao;continut de crema=25%;
Proprietati organoleptice-Forma:ovala,cu suprafarta mata,fara besici,cu strat de crema care sa nu depaseasca suprafata capacelor;culoare galben-aurie,uniforma;aspect crema-omogena,fara corpuri straine,miros si gust specific de cacao;sa nu prezinte miros strain de mucegai si ranced;
cant. min = 2000 kg
cant.max = 4000 kg.
58. Mustar,
Ingredinte:otet din vin,boabe de mustar 18%,zahar,sare iodata,amidon modificat din porumb,stabilizator,amestec condimente.
Culoare-galben-mustar carectaristica,uniforma in toata masa produsului,cu puncte mici inchise la culoare(in functie de soiul de mustar galben,maro) datorat condimentelor folosite.
Consistenta-pasta fina,omogena ,onctuoasa,fara seminte sau coji provenite de la condimentare.
Miros-placut caracteristic ingredintelor folosite,fara miros strain.
Gust-dulce fara gust strain
Proprietati fizice si chimice-aciditate max 3%,PH 3-4,
clorura de sodiu max 4%.
Ambalare-galeti plastic 2.5 kg
cant.min. = 300 kg
cant.max. = 600 kg.
99. Zacusca cu vinete borcan 400g,
Zacusca este obtinuta din vinete(min.60%),ardei gras sau gogosar(min.40%),ceapa(min.10%),ulei de floarea soarelui(4.2%), suc de rosii(4.7%),sare(1%),condimente(piper-0.035%).
Caracteristici organoleptice:aspectul produsului-ameste de legume taiate, sanatoase,neatacate de boli sau daunatori,nedestramate, apropiate ca marime pe unitatea de ambalaj;culoarea-specifica legumelor fierte;gust si miros-placut,caracteristic legumelor fierte,fara gust si miros strain;corpuri straine-lipsa.
Caracteristici fizico-chimice si microbiologice in limitele de admisibilitate,in concordanta cu legislatia tarii.
Produsul este ambalat in recipiente(borcane de sticla 420g), inchise ermetic si tratate termic(sterilizate).Capacul borcanului sa fie nebombat, fara pete de rugina la exterior;dupa deschidere nu se degaja nici un gaz,iar produsul din interior are toate proprietatile organoleptice normale.Fara conservanti,produs natural.
cant.min. = 900 buc
cant. max. = 1800 buc.
62. Otet,
Acid acetic alimentar diluat(aciditate totala 9%)- lichid limpede pana la opalescent,fara sedimente sau corpuri straina,culoare galbuie, uniforma,cu gust acru,specific acidului acetic.
Ambalat la pet de 1L
cant.min. = 350 litri
cant.max. = 700 litri.
100. Zahar tos,
Zahar ambalat in pungi de 1kg.
Proprietati organoleptice:aspect in stare solida-cristale uscate,uniform calibrate,neaglomerate care curg liber,de culoare alba,cu stralucire caracteristica;aspect in solutie-solutie limpede,fara sediment si corpuri straine;gust si miros-dulce,fara miros si gust strain atat in stare solida cat si lichida
Proprietati fizico-chimice-zaharoza 99,8%;
Proprietati microbiologice-in limitele admise;
Termen de pvalabilitate nelimitat in conditii de depozitare corespunzatoare.
cant.min. = 5000 kg
cant.max. = 10000 kg.
41. Gem diferit,
Pasta din diferite fructe,fina,omogena in toata masa produsului,gelificata,fara aglomerari de masa si urme de coji;produs fabricat din fructe de calitate,atent selectionate la deplina maturitate a coacerii;miros si gust caracteristice fructelor componente,fara miros si gust strain;
ambalat la galeti de 4,5-5 kg
cant.min. = 1000 kg
cant.max. = 2000 kg.