3. Lot 3 – produse din carne,
1. Pulpă de porc fara os proaspata : Aspectul exterior si in sectiune: cu suprafata curata, cu ţesut conjunctiv, tendoane, articulaţii lucioase, netede. Culoarea variază de la roz deschis la roşu închis, specifică speciei. Consistenţa cărnii: elastică, prin apăsare cu degetul trebuie să revină la forma iniţială; imediat după tăiere, este moale. Fără gust şi miros străin, rânced, în...
3. Lot 3 – produse din carne,
1. Pulpă de porc fara os proaspata : Aspectul exterior si in sectiune: cu suprafata curata, cu ţesut conjunctiv, tendoane, articulaţii lucioase, netede. Culoarea variază de la roz deschis la roşu închis, specifică speciei. Consistenţa cărnii: elastică, prin apăsare cu degetul trebuie să revină la forma iniţială; imediat după tăiere, este moale. Fără gust şi miros străin, rânced, închis sau alterat.
2. Carne de porc tocată proaspătă: Compozitie: carne de porc. Culoarea variază de la roz deschis la roşu închis. Mirosul specific speciei, fără gust şi miros străin, rânced, închis sau alterat. Carnea tocată să nu conţină tendoane, zgârci sau sânge.
3. Pastă de mici congelată: Preparată din carne tocată de oaie si porc. Culoarea variază de la roz deschis la roşu închis. Mirosul specific speciei, fără gust şi miros străin, rânced, închis, sau alterat.Carnea tocată să nu conţină tendoane, zgârci sau sânge.
4. Ceafă de porc fără os proaspată: Culoarea variază de la roz deschis la roşu închis, specifică speciei. Consistenţa cărnii: elastică, prin apăsare cu degetul trebuie să revină la forma iniţială; imediat după tăiere, este moale. Mirosul specific speciei, fără gust şi miros străin, rânced, închis sau alterat.
5. Cotlet de porc fără os proaspăt: Consistenţa cărnii: elastică, prin apăsare cu degetul trebuie să revină la forma iniţială; imediat după tăiere, este moale. Culoare specifica, fără gust si miros strain şi rânced, închis sau alterat.
6. Crenvursti de pasare: din carne de pasare, continut de apa max. 70 % , grasime max.23 % . In sectiune compozitia este bine legata, compacta, uniforma fara goluri de aer sau grasime topita, de culoare roz – pal. Miros si gust placut, specific de produs proaspat si corespunzator condimentelor folosite. Consistenta moale, catre semitare. Suprafata batoanelor trebuie sa fie curata, fara incretituri, culoare galbena - rosiatica spre caramiziu, fara pete sau mucegai.
7. Parizer de pasare: din carne de pasare, umiditate max. 70 %, grasime max. 20 % , consistenta semitare, elastica. In sectiune prezinta compozitie bine legata si aderenta la invelis. Carnea de culoare roz pana la rosie, fara gol de aer sau grasime topita. Miros , gust placut de produs afumat si de condimnete, fara gust si miros strain.
8.Cabanos: din carne de porc, cu un continut de apa de max. 55% si grasime de max. 40%. In sectiune compozitia este bine legata, compacta, uniforma, fara goluri de aer sau de grasime topita, de culoare roz-pal. Miros si gust placut, specific, de produs proaspat si corespunzator condimentelor folosite. Consistent moale, catre semitare. Suprafata batoanelor trebuie sa fie curata, fara incretituri, culoare galbena- rosiatica spre caramiziu, fara pete sau mucegai.
9.Kaizer: piept de porc dezosat fiert si afumat. Contine straturi alternative de carne si grasime. Consistenta semitare, elastic. Carnea de culoare roz pana la rosie, fara gol de aet sau grasime topita. Grasime de culoare alba, gust placut de produs afumat si de condiment, fara gust si miros strain.
10.Caltabos: din organe de porc (ficat, etc), grasime. In sectiune compozitia trebuie sa fie compacta fara goluri de aer sau grasime topita. Miros si gust placut, specific de produs proaspat si corespunzator condimentelor folosite. Consistenta moale, catre semitare.
11.Carnati tip debretin: din carne de porc, vita, continut de apa max. 60%, grasime max. 40%. In sectiune compozitia este bine legata, compacta, uniforma fara goluri de aer sau grasime topita, de coloare roz-pal. Miros si gust placut, specific de produs proaspat si corespunzator condimentelor folosite. Consistenta moale, catre semitare. Suprafata batoanelor trebuie sa fie curata, fara incretituri, coloare galbena- rosiatica spre caramiziu, fara pete, mucegai.
12.Carnati tip trandafir: din carne de porc, vita, continut de apa max. 60%, grasime max. 40%. In sectiune compozitia este bine legata, compacta, uniforma fara goluri de aer sau grasime topita, de coloare roz-pal. Miros si gust placut, specific de produs proaspat si corespunzator condimentelor folosite. Consistenta moale, catre semitare. Suprafata batoanelor trebuie sa fie curata, fara incretituri, coloare galbena- rosiatica spre caramiziu, fara pete, mucegai.
13.Carnati porc afumat: continutul de substante colagene din preparate carne pentru,,carnati" nu trebuie sa depaseasca limita maxima de 30%. Stare termică: proaspat, afumat. Aspect exterior: suprafata curata nelipicioasa, invelis continuu, fara deteriorari, aderent la compozitie,de culoare specifica produsului fara pete de mucegai. Aspect pe sectiune : pasta fina mozaicata, omogena, compacta, de culoare roz rosie, fara goluri mari de aer, fara flaxuri, grasime topita sau pungi de gelatina sub membrane ori la capete. Forma: siraguri intregi sau bucati cilindrice sau usor curbate,caracteristica fiecarui sortiment, fara denivelari, acumulari de gaze sau grasime, prin umplerea membranelor naturale sau artificiale. Consistenta : semitare, dar elastica. Miros: placut cu aroma de condiment si fum, dupa caz, si fara mirosuri straine. Gust: placut aromat, caracteristic produsului.
14.Ciolan de porc afumat: produs sarat si afumat de consistenta tare, culoare galben-roscat, fara par pe suprafata soricului si roz-roscat cu slanina alb-galbui pe sectiune, gust si miros afumat.
15. Slanina afumata: produs sarat si afumat, de consistenta semitare, suprafata curata, uscata de culoare brun-rosiatica specifica produsului afumat.
16.Costita afumata de porc: piept de porc cu strat de carne si grasime si os. Produs fiert si afumat de consistenta tare, culoare galben-roscat, fara par pe suprafata soricului, cu slanina alba-galbuie pe sectiune, gust si miros afumat.
17. Toba: din cap de porc, soric si supa de oase, In sectiune prezinta compozitie bine legata si aderenta la invelis, fara gust si miros strain.
18. Crenvursti de pasare: din carne de porc, continut de apa max. 70%, grasime max. 23%. In sectiune compozitia este bine legata, compacta, uniforma fara goluri de aer sau grasime topita, de culoare roz-pal. Miros si gust placut, specific de produs proaspat si corespunzator condimentelor folosite. Consistenta moale, catre semitare. Suprafata batoanelor trebuie sa fie curate, fara incretituri, culoare galbena- rosiatica spre caramiziu, fara pete sau mucegai.
19.Parizer porc: din carne de porc, umiditate max.70%, grasime max. 20%, consistenta semitare, elastica. In sectiune prezinta compozitie bine legata si aderenta la invelis. Carnea de culoare roz pana la rosie, fara gol de aer sau grasime topita. Miros, gust placut de produs afumat si de condiment, fara gust si miros strain.
20. Polonez: din carne de porc, vita, umiditate max. 70%, grasime max. 23%. In sectiune compozitia este bine legata, compacta, uniforma fara goluri de aer sau grasime topita, de culoare roz-pal. Miros si gust placut, specific de produs proaspat si corespunzator condimentelor folosite.Consistenta moale, catre semitare. Suprafata batoanelor trebuie sa fie curata fara incretituri, culoare galbena- rosiatica spre caramiziu, fara pete sau mucegai.
21. Salam cu sunca: din carne de porc, vita, continut de apa max. 45%, grasime maxim 48%, consistenta semitare, elastica cu bucati de sunca in compozitie. In sectiune prezinta compozitie bine legata si aderenta la invelis.Carnea de culoare roz pana la rosie in functie de sortiment, slanina de culoare alba, uniform repartizata, aspect de mozaic, fara gol de aer sau grasime topita. Miros, gust placut de produs afumat si de condiment, fara gust si miros strain.
22. Salam vara: din carne de porc, vita, continut de apa max. 45% grasime maxim 48% consistenta semitare, elastica. In sectiune prezinta compozitie bine legata si aderenta la invelis. Carnea de culoare roz pana la rosie in functie de sortiment, slanina de culoare alba, uniform repartizata, aspect de mozaic, fara gol de aer sau grasime topita. Miros, gust placut de produs afumat si de condimente, fara gust si miros strain.
23.Salam Porc :
Acest produs face parte din categoria preparate din carne, produse fierte si afumate, salam cu structura. Produsul se prezinta sub forma unor batoane cilindrice cu diametru aprox 80-120mm si lungime intre 40-50 mm si greutate 1,5-2,0 kg, in membrana perisabila la fum. Suprafata sa fie curata, nelipicioasa, cu invelis continuu, fara pete sau mucegai.
Aspect pe sectiune: Compozitie perfect legata, compacta, mozaicata, fara goluri de aer sau aglomerari de gel, grasime sub membrana. La feliere sa isi pastreze integritatea.Consistenta: semitare, elastica. Culoare: Specifica produselor afumate si membranelor utilizate. Gust si miros: placut, specific componentelor si condimentelor utilizate, fara gust sau miros strain (acru, mucegai, ranced etc), cu gust si miros de fum moderat. Ingrediente: Carne de porc, slanina. Nu se accepta in reteta carne dezosata mecanic, organe, amidonuri modificate si amidon. Termen de valabilitate de la data receptiei : minim 15 zile.
24.Salam Victoria :
Acest produs face parte din categoria preparate din carne, produse fierte, salam cu structura. Produsul se prezinta sub forma unor batoane cilindrice cu diametru aprox 70-100mm si lungime intre 20-30 cm si greutate 1-1,5 kg, in membrana. Suprafata sa fie curata, nelipicioasa, cu invelis continuu, fara pete sau mucegai.
Aspect pe sectiune: Compozitie perfect legata, compacta, mozaicata, fara goluri de aer sau aglomerari de gel, grasime sub membrana. La feliere sa isi pastreze integritatea.
Consistenta: semitare, elastica.
Culoare : Specifica produsului.
Gust si miros: placut, specific componentelor si condimentelor utilizate, fara gust sau miros strain (acru, mucegai, ranced etc), cu gust si miros de fum moderat.
Ingrediente : Carne de porc. Nu se accepta in reteta carne dezosata mecanic, organe, amidonuri modificate si amidon. Termen de valabilitate de la data receptiei : minim 25 zile
25. Sunca presata: din carne de porc, consistenta frageda, compacta, masa bine legata si nesf..
4. Lot 4 – legume, fructe şi fructe cu coajă, – fructe, legume şi produse conexe,
1.BANANE: fructele sa fie coapte, nepatate, sanatoase, fara vatamari produse de frig, lovituri, striviri, fara miros si gust strain, culoare galben uniforma, ambalate in cutii de carton / ladite.
2.CAISE: fructele sa fie coapte, nepătate ,sănătoase, fără atacuri de boli sau insecte, Fără vătămări produse de frig,lovituri, striviri, fără miros şi gust străin, 8-10 buc /kg. Ambalarea se efectuează în cutii din pvc/lemn.
3.KIWI: fructe sanatoase, intregi, bine dezvoltate, cu coaja intacta, nedeteriorată, nelovita, fara gust si miros strain, cu miezul verde, cărnos, acrişor, pulpa cărnoasă, de culoare verde, consistenta tare, ambalate in cutii de carton/plastic.
4.LĂMAI:fructe sanatoase, intregi, bine dezvoltate cu coaja intacta, nedeteriorată, nelovita, culoarea galben uniforma, fara gust si miros strain, consistenta tare, ambalate in cutii de carton/ladite sau saculeti de max 1 kg.
5.MANDARINE:fructe intacte, sanatoase, coloratia si marimea specifica soiului, coapte, gustoase, sa fie fara pete, fara mucegai, fara lovituri sau stricaciuni, sa aiba ata pulpa cat si coaja fara defecte, ambalate in cutii de carton/plastic.
6.MERE: fructele sa fie intacte, sanatoase, curate, fara deteriorari produse de frig, fara lovituri sau striviri, gust-miros placut, aromat, caracteristic de mar, fara miros si gust strain, fara defecte de forma si culoare la nivelul epidermei, culoare galben –verzui sau rosiatica, ambalate in cutii de carton/ladite.
7.NECTARINE: fructele sa fie proaspete, fara pete, fara lovituri, sau stricaciuni.,sanatoase, pulpa intacta, lipsita de orice vatamare, culoarea rosiatica, consistenta tare, gust miros placut, caracteristic de nectarina, aromat, fara gust si miros strain, ambalate in cutii din pvc/lemn.
8.PEPENE GALBEN : produs copt, fruct sferic, culoare galben cu striatii, gust dulce si aromat, pulpa alba spre verzui, textura buna solida fara pete.
9.PEPENE ROSU: produs copt,prospat, fruct rotund sau oval culoare verde inchis sau deschis specifica soiului, gust dulce si aromat, pulpa rosiatica-rosie, textura buna solida fara pete.
10.PERE: fructe intacte, sa fie proaspete, coapte, gustoase, fara pete, fara lovituri, sau stricaciuni, sa nu fie amestecate cu produse similare de categorie inferioara; fructe intregi
sanatoase, forma, marimea si coloratia caracteristica soiului, pulpa intacta, lipsita de orice vatamari, consistenta - tare, gust- miros placut, caracteristic de para, aromat, fara gust si miros,strain. ambalate in cutii din pvc/lemn.
11.PIERSICI: fructele sa fie proaspete, fara pete, fara lovituri, sau stricaciuni.,sanatoase, pulpa intacta, lipsita de orice vatamare, culoarea rosiatica, consistenta tare, gust miros placut, caracteristic de
piersica, aromat, fara gust si miros strain, ambalate in cutii din pvc/lemn.
12.PORTOCALE: fructele sa fie intacte, sanatoase, curate, fara deteriorari produse de frig, fara lovituri sau striviri, fara miros si gust strain, fara defecte de forma si culoare la nivelul epidermei,
culoare portocalie uniforma, ambalate in ladite/saculeti.
13.PRUNE: fructe intacte, sa fie proaspete, coapte, gustoase, fara pete, fara lovituri, sau stricaciuni, sa nu fie amestecate cu produse similare de categorie inferioara; fructe intregi sanatoase, forma, marimea si coloratia caracteristica soiului, pulpa intacta, lipsita de orice vatamari, consistenta - tare, gust- miros placut, caracteristic de pruna, aromat, fara gust si miros,strain. ambalate in cutii din pvc/lemn.
14.STRUGURI DE MASA: fructele sa fie coapte, nepătate ,sănătoase, fără atacuri de boli sau insecte, Fără vătămări produse de frig,lovituri, striviri, fără miros şi gust străin. Ambalarea se efectuează în cutii din pvc/lemn.
15.CAPSUNI:sortate, sa aiba aspect natural proaspat,coapte,gustoase,sa fie fara pete ,fara mucegai, fara lovituri sau stricaciuni, ajunse la maturitate, ambalate in cutii din pvc/lemn.
16.CIRESE: proaspete, coloratie naturala, coapte si gustoase, sa fie fara pete, fara mucegai, fara stricaciuni, ambalate in cutii de pvc/lemn.
17.ARDEI GRAS: calitatea I, să fie întregi, sortaţi, curaţi, sănătoşi, fără defecte interne, fără vătămări mecanice, de marime medie, sanatosi,proasprti,curati, tari,intregi gust şi miros specifice soiului, dulci, ambalati in saci de plasă, aerisiţi;
18.RIDICHI: calitatea I, ridichi intregi, proaspete, cu caracterstici specifice soiului, culoare rosie stralucitoare, radacina rotunda, uniforma, nelemnificata. Diametru: 25-35 mm.
19.CEAPA VERDE: Tulpini şi frunze verzi drepte (intacte cu lungimea de 30-35 cm), goale pe dinăuntru, bulbi cărnoşi albi, fara umiditate crescuta, fara gust sau miros strain.
20.GOGOSARI: sortati, sa fie fara pete, aspect si culoare specifica, proaspeti, gustosi, aspect de gogosar intreg cu peduncul proaspat, avand forma regulata, sanatosi, curati, bine dezvoltati, fara defecte, culoare rosu- verzui, pulpa tare, gust miros placut, caracteristic de gogosar, fara gust si miros strain.
21.ARDEI KAPIA: sortati, proaspeti, gustosi, intregi cu peduncul proaspat, avand forma regulata, cu
diametrul de cca 5 cm, sanatosi, curati, bine dezvoltati, fara defecte, culoare rosie, uniforma, consistenta tare, gust miros placut, caracteristic de ardei kapia, fara gust si miros strain, ambalati in ladite.
22.CARTOFI: Calitatea I, sortati, fara impuritati, marimea in functie de necesitati, sa aiba aspect(coloratie) naturala proaspata, dupa procesare sa aiba gust si aspect placut. Aspect – cartofi intregi cu aspect proaspat, curati, sanatoasi, apropiati ca marime, fara vatamari mecanice sau provocate de boli sau daunatori. Culoare – specifica. Consistenta - tare. Gust miros – placut, caracteristic de cartof, fara gust si miros strain.
23.CASTRAVETI: Proaspeti sanatosi marime medie ambalati in ladite sau cutii de maxim 15kg. Culoare specifica, sanatoase, fara stricaciuni, fara pete sau taieturi, fara urme provocate de daunatori.
24.CEAPĂ ALBĂ: Calitatea I, sortata, fara impuritati, sa aiba aspect(coloratie) naturala proaspata, sa fie fara pete, fara lovituri, fara degeraturi sau stricaciuni, sa nu se afle in stare de vegetatie (incoltiri), sa se comporte corespunzator dupa prajire-fierbere, sa nu fie amestecate cu produse similare de categorie inferioara. Aspect – bulbi intregi sanatosi, cu diametrul de cca 4-5 cm sanatosi, cu frunze pergamentoase bine infasurate pe bulb, fara vatamari mecanice. Culoare – galben. Consistenta - suficienti de tari. Gust miros – placut, caracteristic de ceapa, fara gust si miros strain.
25.CONOPIDA: Calitatea I, sortata, curatata de frunzele de la baza, intreg, bine coapta, nepatata, aspect catre culoarea alba, sa aiba aspect (coloratie) naturala, proaspata, sa nu fie atacata de daunatori;
26.FASOLE BOABE: Aspectul, culoarea si gustul trebuie sa fie caracteristice fasolei sanatoase, cu boabe dezvoltate normal, ajunse la maturitate, fara miros si gust strain (de mucegai, de incins, de
substante chimice).Fasolea boabe trebuie sa fie din recolta aceluiasi an; nu se admite infestarea cu gargarita a fasolei. Dimensiunea boabelor:specifica soiului, uniforme. Ambalare: sac 5 kg sau punga de 1 kg.
27.HREAN: radacina, suprafata neteda, cilindric, fara ramificatii, intact si sanatos.
28.MORCOVI: Calitatea I, sortati, sa fie cruzi (nu batrani) sa fie fara pete, fara lovituri, fara degeraturi sau stricaciuni, de marime medie, proaspati, intregi, turgescenti sanatosi, curati, fara vatamari mecanice. culoare portocalie, uniforma. consistenta tare, gust miros placut, dulce, caracteristic de morcov, fara gust si miros strain;
29.PATRUNJEL: Calitatea I,sortati, fara pete, fara lovituri, fara degeraturi sau stricaciuni, de marime medie, intregi, consistenta tare, sa nu fie afectat de boli dăunători, fără pămănt sau resturi, cu miros şi aspec specific;
30.PĂSTÂRNAC: Calitatea I, sortati, sa fie cruzi (nu batrani) sa fie fara pete, fara lovituri, fara degeraturi sau stricaciuni, de marime medie, aspect proaspat, intregi, sanatosi, curati, fara vatamari mecanice, culoare alb-galbuie, uniforma, consistenta tare, gust miros placut, dulce, caracteristic de pastarnac, fara gust si miros strain.
31.ROSII: Calitatea I, sortate, sa fie proaspete, coapte, gustoase, sa fie fara pete, fara lovituri, sau stricaciuni.sa nu fie amestecate cu produse similare de categorie inferioara. avand forma regulata, zvantate, diamentrul maxim al sectiunii transversala de cca. 4,5-5,0 cm, intregi, sanatoase, . culoare rosie, uniforma, pulpa tare, gust miros placut, caracteristic de tomate, fara gust si miros strain. Ambalate în ladite adecvate.
32.SALATA VERDE: cal.I, proaspata, culoare verde, nevestejita.
33.SPANAC: Calitatea I, frunze verzi fara radacina, proaspete
34.TELINĂ: Calitatea I, radacina aspect proaspat, intreaga, curatata (fara pamant, nisip sau orice alte
corpuri straine), fara forme neregulate (noduri, ramificatii sau crapaturi), fara lovituri si/sau taieturi extinse, sanatoase, fara deprecieri cauzate de daunatori, fara semne de dezhidratare interna; fara deprecieri cauzate de temperaturi scazute sau ger, fara umiditate exterioara
anormala; fara orice miros sau gust strain. Produsul efectat de putrezire sau depreciere astfel incat
sa il faca impropriu consumului este exclus.
35.USTUROI:Calitatea I, bulbi compacti, intregi, sanatosi, fara mucegai, fara incoltiri, cu forma regulata.
36.VARZĂ ALBĂ:Calitatea I, fara crapaturi si fara frunze vestejite.
37.VINETE:proaspete, tari, nedeteriorate, curate, lipsite de orice materie străină vizibilă, cu codiţă, fiind admise defecte minore ale acesteia, suficient de maturate, fără ca miezul să fie fibros, întărit sau cu seminţele supra-maturate, fără umiditate exterioară anormală; fără miros şi/sau gust străin.
38.Compot ananas
Ambalaj etanş si continut intact, bucati intregi, gust, miros, aspect placut, fara urme de mucegai, lichid transparent, fara depuneri, fara corpuri straine, ambalat in cutii 580gr.
39.Compot caise
ETC.
1. Lot 1 - faină, griş, orez, pesmet,
ACHIZITIE DE ALIMENTE
1. Făină de grâu –: făină albă superioară, trei nula (000). Aspect: culoare alb cu nuanţă uşor gălbuie aspră la pipăit,miros şi gust specific de făină de grâu, fără miros străin (de mucegai, de încins).
Ambalat la kg.
2. Făină de porumb-malai - : culoare aspect:galben-portocaliu, fără tărâţe, miros caracteristic, fără miros sau gust străin, gust plăcut dulceag. Ambalat la kg.
3. Griş 500 gr: structura granulată, conţine 84% amidon şi 15% proteine. Miros şi gust normal fără urme de infestare cu dăunători, culoare alb-gălbuie, umiditate maximă 14%. Ambalat la pachete de 500 g.
4. Orez cu bob lung si simplu: tip G glasat, aspect-boabe complet decortificate aspect-boabe sănătoase, culoare alb, fără miros străin, de mucegai sau de încins, gust specific produsului sănătos. Ambalat la kg.
5. – Pesmet: din pâine , structura granulată. Miros şi gust normal, fără urme de infestare cu dăunători culoare alb gălbuie, umiditate maximă 14%. Ambalat la pachet de 500 g..
2. Lot 2 - zahăr, ulei, oţet,
1.Zahăr - tip cristal, culoarea alb-lucios, cristale uscate, nelipicioase, fără aglomerări, fără corpuri străine, miros şi gust dulce. Ambalat in functie de solicitarea beneficiarului la pachet de 1 kg.
2. Zahăr pudra : zahăr în formă de pudră fină, culoarea alb-lucios, omogen, nelipicios, fără aglomerări, fără corpuri străine, miros şi gust dulce.
Ambalat în functie de solicitarea beneficiarului la pachete de 500 gr sau 1 kg in functie de solicitarea beneficiarului.
3. Ulei de floarea soarelui: culoare galben – roşcat cu gust specific, limpede; fără miros şi gust străin (rânced, ars); ambalat în recipiente de plastic sau de sticlă la 1 litru.
4. Oţet alimentar, având de regulă 5 % până la 18 % acid acetic (cu procentajul calculat de obicei în masă) folosit ca atare fie pentru condimentare, fie pentru conservarea ca murături a legumelor şi a altor produse alimentare, fără miros şi gust străin; ambalat în recipiente de plastic sau de sticlă la 1 litru..
5. Lot 5 – diverse produse alimentare,
1. BOIA ARDEI
Boia de ardei iute ambalata la plic din folie PE/BOPP, cu masa neta 100gr. Produs obtinut prin macinarea ardeiului (capsicum anuum).
Mod de utilizare: produsul se foloseste ca aromatizant (condiment) in industria alimentara, farmaceutica si la nivel casnic, in bucatarie.
Proprietati organoleptice: pulbere fina, fara aglomerari stabile, fara impuritati, de culoare caramizie, pana la rosu aprins, cu gust si miros placut, foarte picant, fara gust si miros strain.
Proprietati fizice si chimice:
o Umiditate 10-12%;
o Cenusa in substanta uscata 5-8% (dulce 6,5; iute 8);
o Cenusa insolubila in acid 0,5-1,6%;
o Puritate 99%;
o Coloranti organici de sinteza nu se admit;
Proprietati microbiologice:
o Drojdii si mucegaiuri: 10 ufc/g;
o Enterobacteriaceae: 10²-10³.
Statutul alergenic: produsul nu are potential alergenic;
Statutul OMG: Produsul nu este modificat genetic.
Depozitare: Produsul ambalat trebuie pastrat la loc racoros, uscat si ferit de lumina si caldura excesiva, la temperaturi de maxim 25⁰C si umiditate relativa a aerului de max. 75%.
2. BORS PLIC
Amestec de ingrediente destinat asezonarii ciorbelor, ambalat la plic din folie metalizata, termosudata, cu masa neta de 80g .
Produs alimentar obtinut prin amestecarea duiferitelor ingrediente: Sare iodata, acidifianti (acid citric, acid lactic), zahar, potentiator de aroma (monoglutamat de sodiu), amidon de porumb, tarate de grau (4,5 %), regulator de aciditate (lactat de calciu), morcovi (2%), radacina de leustean (1,3%), patrunjel , pastarnac (1%), seminte de TELINA {0,9%), praz (0.5%), grasime vegetala (de palmier), faina de porumb {0,15%), colorant (riboflavina).
Proprietati fizico-chimici:
o Umiditate max. 6%;
o Sare max. 40.5%
Proprietati microbiologice:
o NTG max. 10.000/g
o Enterobacteriaceae max. 1000/g
o E. coli max. 10/g;
o Salmonella absent/25g;
o Staphilococcus aureus, max. 100/g;
o Bacillus cereus max. 1000/g;
o Drojdii si mucegaiuri max. 1000/g;
Termen de valabilitate 12 luni.
3. CACAO
Pudra de cacao, ambalata in cutie carton, cu masa neta 250g.
Mod de utilizare: produsul se foloseste ca aromatizant (condiment), in industria alimentara, farmaceutica si la nivel casnic, in bucatarie.
Proprietati organoleptice:
o Pulbere fina, omogena, fara aglomerari stabile, fara impuritati, de culoare brun inchis, sau brun deschis, cu gust si miros placut, foarte picant, fara gust si miros strain.
Proprietati fizice si chimice:
o Umiditate 5-7.5%;
o Cenusa in substanta uscata 10-14%;
o Cenusa insolubila in acid 0.1-0.3%;
o Continut de grasime raportat la substanta uscata max.12%.
Proprietati microbiologice:
o Drojdii si mucegaiuri: 10 ufc/g;
o Enterobacteriaceae: 10²-10³.
Statutul alergenic: produsul nu are potential alergenic;
Statutul OMG: Produsul nu este modificat genetic.
Depozitare: Produsul ambalat trebuie pastrat la loc racoros, uscat si ferit de lumina si caldura excesiva, la temperaturi de maxim 25⁰C si umiditate relativa a aerului de max. 75%.
4. CEAI
Ambalat in cutie de carton cu continut 100 pliculete x 2gr. Ceai diverse sortimente sunatoare, tei, menta, musetel).
Proprietati organoleptice:
o Bucati mici, aciculare, fara corpuri straine, de culoare specifica, cu gust placut si miros specific sortimentului, fara gust si miros strain.
Proprietati fizice si chimice:
o Umiditate 9.02 - 11.96%;
o Cenusa totala 7.50- 10.70%;
Depozitare: Produsul ambalat trebuie pastrat la loc racoros, uscat si ferit de lumina si caldura excesiva.
5. CHIMEN
Chimen seminte, ambalat la plic cu masa neta de 50g.
Mod de utilizare: produsul se foloseste ca aromatizant (condiment), in industria alimentara, si la nivel casnic, in bucatarie.
Proprietati organoleptice:
o Seminte, fara particule grosiere, fara impuritati, de culoare maro, cu gust si miros caracteristic de chimen, fara gust si miros strain.
Proprietati fizice si chimice:
o Umiditate: max. 16%;
o Cenusa totala max. 9%;
o Uleiuri volatile: min 1,5 ml/100g;
o Cenusa insolubila in HCI10% max. 1,5%.
Proprietati microbiologice:
o Mucegaiuri: max. 1000 cfu/g;
o Drojdii: max. 1000 cfu/g;
o Numar total de germeni: max. 4000000 cfu/g;
o Enterobacteriaceae: max. 500 cfu/g;.
o E-coli: max. 10 cfu/g;
o Salmonella absent/25g,
o Listeria absent/25g.
Depozitare: Produsul ambalat trebuie pastrat la loc racoros, uscat si ferit de lumina si caldura excesiva, la temperaturi intre 10-20⁰C si umiditate relativa a aerului intre 60-70%.
6. CIMBRU
Cimbru, ambalat la plic cu masa neta de 30g.
Mod de utilizare: produsul se foloseste ca aromatizant (condiment), in industria alimentara, si la nivel casnic, in bucatarie.
Proprietati organoleptice:
o Frunze maruntite uscate, fara particule grosiere, fara impuritati, de culoare verde-maroniu, cu gust si miros caracteristic de cimbru, fara gust si miros strain.
Proprietati fizice si chimice:
o Cenusa insolubila in HCI10% max. 1%.
Proprietati microbiologice:
o Drojdii si mucegaiuri: 100000 cfu/g;
o Enterobacteriaceae: 500 cfu/g;.
o Salmonella absent/25g;
o Listeria absent/25g;
o numar total de germeni: 4000000 cfu/g;
Depozitare: Produsul ambalat trebuie pastrat la loc racoros, uscat si ferit de lumina si caldura excesiva, la temperaturi intre 10-20⁰C si umiditate relativa a aerului intre 60-70%.
7. DROJDIE
Drojdie de panificatie uscata ambalata la pachet cu o greutate neta de 25g. Drojdie instant.
Ingrediente: drojdie de panificatie uscata, emulgator monostearat de sorbitan.
Caracteristici senzoriale:
o Amestec granular omogen de particule mici, fara aglomerari, de culoare crem- deschis cu miros caracteristic de drojdie.
Depozitare in loc uscat, racoros.
8. ESENTA ROM
Aroma alimentara, ambalata la pet 25 ml.
Ingrediente:Apa. Aroma alimentara de rom, colorant caramel, propilen glycol.
Mod de utilizare: produsele se folosesc ca aromatizant (condiment) in industria alimentara, si la nivel casnic, in bucatarie (prepararea bauturilor alcoolice, aromatizarea aluaturilor, cremelor, siropurilor si a umpluturilor utilizate in patiserie, aromatizarea inghetatei, a salatelor de fructe, a glazurilor, precum si aromatizarea altor produse alimentare.
Proprietati organoleptice:
o Aspect: lichid limpede, fara sediment.
o Culoare: brun inchis;
o Gust: Arzator, caracteristic de rom;
o Miros placut, specific aromei, fara miros strain.
Proprietati fizice si chimice:
o Aciditate (acid acetic) 0,1-0,3/g.
o Reziduu la evaporare 0,1-0,3%;
o Densitate relativa 0,1-1,5.
Proprietati microbiologice:
o Drojdii si mucegaiuri: 10 ufc/g;
o Enterobacteriaceae: 10²-10³.
o Continut de metale grele (Hg, Cd, Pb, As, Sb): lipsa.
o Statutul alergenic: produsul nu are potential alergenic;
Statutul OMG: Produsul nu este modificat genetic.
Depozitare: Produsul ambalat trebuie pastrat la loc racoros, uscat si ferit de lumina si caldura excesiva, la temperaturi de maxim 25⁰C si umiditate relativa a aerului de max. 75%.
9. ESENTA VANILIE
Aroma alimentara, ambalata la pet 25 ml.
Ingrediente:Apa. Aroma alimentara de vanilie, propilen glycol.
Mod de utilizare: produsele se folosesc ca aromatizant (condiment) in industria alimentara, si la nivel casnic, in bucatarie (prepararea bauturilor alcoolice, aromatizarea aluaturilor, cremelor, siropurilor si a umpluturilor utilizate in patiserie, aromatizarea inghetatei, a salatelor de fructe, a glazurilor, precum si aromatizarea altor produse alimentare.
Proprietati organoleptice:
o Aspect: lichid limpede, fara sediment;
o Culoare: incolor, sau maron inchis;
o Gust: Arzator, caracteristic de vanilie;
o Miros placut, specific aromei, fara miros strain.
Proprietati fizice si chimice:
o Aciditate (acid acetic) 0,1-0,3/g.
o Reziduu la evaporare 0,1-0,3%;
o Densitate relativa 0,1-1,5.
Proprietati microbiologice:
o Drojdii si mucegaiuri: 10 ufc/g;
o Enterobacteriaceae: 10²-10³.
o Continut de metale grele (Hg, Cd, Pb, As, Sb): lipsa.
o Statutul alergenic: produsul nu are potential alergenic;
Statutul OMG: Produsul nu este modificat genetic.
Depozitare: Produsul ambalat trebuie pastrat la loc racoros, uscat si ferit de lumina si caldura excesiva, la temperaturi de maxim 25⁰C si umiditate relativa a aerului de max. 75%.
10. FOI DAFIN
Foi de dafin, reprezentand frunzele arbustului (Laurus Nobilis), sub forma uscata, ambalate in folie PE/BOPP la un gramaj net de 20gr.
Mod de utilzare: produsul se foloseste la nivel casnic, in bucatarie.
Proprietati organoleptice:
o Frunze cu forma alungita, caracteristica frunzelor de dafin, cu margini ondulate, uniforme ca marime de culoare verde galbui fara modificari de culoare si gust patrunzator, aromat, aroma ce se degaja la sfaramare, fara miros de mucegai sau putrefactie.
Mod de utilizare: produsul se foloseste la nivel casnic, in bucatarie.
Proprietati fizice si chimice:
o Umiditate 8-11%,
o Cenusa in substanta uscata 5-7%,
o Cenusa insolubila in acid 0,5-1,4%.
Proprietati microbiologice:
o Drojdii si mucegaiuri: 10 ufc/g;
o Enterobacteriaceae: 10²-10³.
o Continut de metale grele (Hg, Cd, Pb, As, Sb): lipsa.
Statutul alergenic: produsul nu are potential alergenic;
Statutul OMG: Produsul nu este modificat genetic.
Depozitare: Produsul ambalat trebuie pastrat la loc racoros, uscat si ferit de lumina si caldura excesiva, la temperaturi de maxim 25⁰C si umiditate relativa a aerului de max. 75%.
11. HALVA
Ambalata în pachete de 250g.
Ingrediente: seminte prajite de floarea soarelui, zahar, sirop de glucoza, extract de ciulin, substante de aromatizare.
Caracteristici organoleptice:
o Aspect: masa compacta, cu structura fina si uniforma, de halvita, care se rupe usor;
o Consistenta: masa compacta, usor sfaramicioasa la taiere
o Culoare: galbuie-cenusie deschisa, uniforma.
o Miros si gust: Miros placut, bine exprimat, caracteristic miezului de seminte de floarea-soarelui prajit, fara miros strain. Gust dulce, caracteristic
ETC.