Obiectul principal al contractului constă în prestarea de servicii de consultanţă pentru elaborarea Codului Român al Sustenabilităţii, după modelul german, care să cuprindă, în mod obligatoriu, referiri la crearea de mecanisme pentru raportarea nefinanciară de către entităţile (organizaţiile, întreprinderile şi instituţiile) care intră sub incidenţa prevederilor Ordinului Nr. 1938/2016 din 17 august 2016 privind modificarea...
Obiectul principal al contractului constă în prestarea de servicii de consultanţă pentru elaborarea Codului Român al Sustenabilităţii, după modelul german, care să cuprindă, în mod obligatoriu, referiri la crearea de mecanisme pentru raportarea nefinanciară de către entităţile (organizaţiile, întreprinderile şi instituţiile) care intră sub incidenţa prevederilor Ordinului Nr. 1938/2016 din 17 august 2016 privind modificarea şi completarea unor reglementări contabile - prin care sunt transpuse parţial prevederile Directivelor 2013/34/UE şi 2014/95/UE ale Parlamentului European şi Consiliului, cu privire la aspectele lor legate de diversele aspecte ale sustenabilităţii, de mediu, social şi de personal, respectarea drepturilor omului, combaterea corupţiei şi a dării de mită, cel puţin şi Ordinului Nr. 3456/2018 din 1 noiembrie 2018 privind modificarea şi completarea unor reglementări contabile – care elimină prevederea referitoare la interesul public şi extinde astfel, sfera de aplicare a OMFP Nr. 1938/2016 la toate entităţile cu peste 500 de angajaţi, dar şi de către toate formele de organizare, indiferent de industrie sau dimensiune, care nu sunt supuse obligaţiei de raportare, pentru furnizarea voluntară a datelor.
Obiectivul specific al proiectului la care contribuie serviciile desfăşurate în cadrul contractului este "Crearea cadrului instituţional adecvat pentru implementarea şi monitorizarea SNDD 2030 prin infiinţarea de nuclee de dezvoltare durabilă în cadrul autorităţilor publice centrale şi locale, formarea profesională în domeniul dezvoltării durabile a personalului din cadrul acestora, şi dezvoltarea capacităţii instituţionale a Departamentului pentru dezvoltare durabilă, în vederea indeplinirii funcţiilor de planificare strategică în domeniul dezvoltării durabile, de coordonare a activităţilor de implementare rezultate din setul de 17 Obiective de Dezvoltare Durabila ale Agendei 2030 a O.N.U. pentru dezvoltare durabilă şi de monitorizare a progresului implementării SNDD 2030 pe baza indicatorilor de dezvoltare durabilă, funcţii stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 313/2017 privind infiinţarea, organizarea şi funcţionarea Departamentului pentru dezvoltare durabilă, cu modificările şi completările ulterioare."
Durata activităţilor planificate de la semnarea contractului şi până la plata facturii, inclusiv, este de maximum 18 luni, dar nu mai târziu de data finalizării contractului de finanţare a proiectului SIPOCA 613 "România Durabilă" (31.07.2022), care include şi timpul necesar validarii şi aprobării de către Beneficiar.
Număr zile pana la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 15
Autoritatea contractanta va raspunde solicitărilor de clarificări în a 11 a zi înainte de termenul limită de depunere a ofertelor.