Se doreşte Elaborarea documentaţiei tehnico-economice în faza Studiu de fezabilitate aferenta obiectivului de investiţii "Lucrări tehnico-edilitare aferente blocuri ANL pentru tineri, Palazu Mare, etapa I", astfel:
astfel:
Etapa I: Elaborare Studii de teren (studiu geotehnic şi studiu topografic) şi documentaţii pentru obţinerea avizelor stabilite prin certificatul de urbanism (alimentare cu apă, canalizare, gaze naturale...
Se doreşte Elaborarea documentaţiei tehnico-economice în faza Studiu de fezabilitate aferenta obiectivului de investiţii "Lucrări tehnico-edilitare aferente blocuri ANL pentru tineri, Palazu Mare, etapa I", astfel:
astfel:
Etapa I: Elaborare Studii de teren (studiu geotehnic şi studiu topografic) şi documentaţii pentru obţinerea avizelor stabilite prin certificatul de urbanism (alimentare cu apă, canalizare, gaze naturale, alimentare cu energie electrică, telefonizare, avizul Direcţiei Judeţene de Cultură, avizul autorităţii competente pentru protecţia mediului, aviz RCS şi RDS S.A.).
Etapa II: Elaborare Studiu de fezabilitate.
Terenul în suprafaţa totală de 5722 mp aferent proiectului derulat în colaborare de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) şi Municipiul Constanţa a fost dat, în folosinţă gratuită, Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, pe durata execuţiei lucrărilor, pe durata executării lucrărilor, către Agenţia Naţională pentru Locuinţe în vederea construirii unui ansamblu de locuinţe.
În anii anteriori au fost demarate, de către ANL, lucrările pentru edificarea a 5 tronsoane de locuinţe pentru tineri în vederea închirierii, în zona Palazu Mare, lucrări ramase nefinalizate din anul 2004 la stadiu de fundaţie, în diferite faze de execuţie, pentru 4 din cele 5 tronsoane prevăzute în proiect.
În cadrul proiectului, corelat cu execuţia blocurilor de locuinţe constând în realizarea unui ansamblu de 5 blocuri de locuinţe pentru tineri, în regim de închiriere cu un număr total de 88 de unităţi locative, municipalitatea are sarcina realizării tuturor lucrărilor tehnico-edilitare şi a dotărilor urbane care vor asigura funcţionalitatea locuinţelor
Amplasamentul lucrărilor tehnico-edilitare care fac obiectul studiului de fezabilitate este cel precizat, diminuat cu suprafaţa construită aferentă celor 5 tronsoane de locuinţe care se vor edifica de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).
Atât proiectarea, cât şi execuţia lucrărilor tehnico-edilitare se va face corelat cu obiectivul de investiţii promovat de ANL astfel încât să fie îndeplinite premisele pentru acordarea autorizaţiei de construire în baza detalierii acestei etape de proiectare în următoarele etape prevăzute de legislaţie (număr de parcări, retrageri de la axul drumului etc.).
Lucrările de viabilizare a terenului care fac obiectul studiului de fezabilitate sunt cel puţin următoarele:
Sistematizare pe verticală
În studiul de fezabilitate se vor proiecta lucrări de amenajare a terenului luând în considerare relieful amplasamentului, cotele finale ţinând cont de soluţia tehnica abordată pentru aceste lucrări dar şi de cotele impuse de construcţiile ce urmează să fie edificate, respectiv a celor 5 tronsoane de locuinţe.
Se va avea în vedere prevederea în documentaţie a lucrărilor de terasamente necesare aducerii terenului la cotele de fundare astfel încât acestea să servească scopului asigurării funcţionalităţii blocurilor de locuinţe şi în concordanţă cu lucrările de asigurare utilităţi prin extinderea reţelelor în zona (apă-canal, energie electrică, gaze naturale, etc.) ce se vor desfăşura de către societăţile furnizoare de utilităţi.
Parcări, trotuare, căi de acces şi alei pietonale
În vederea respectării reglementărilor urbanistice în vigoare, se vor proiecta locuri de parcare într-un număr corespunzător numărului de locuinţe proiectate, respectiv 88 de locuri de parcare, suplimentat cu un procent suplimentar pentru asigurarea parcărilor pentru vizitatori.
Se va avea în vedere realizarea de accese principale, inclusiv accesul rutier, şi de accese secundare pentru fiecare bloc de locuinţe în parte cu asigurarea funcţionalităţii şi a accesului pentru persoane cu dezabilităţi.
Aleile pietonale vor fi amplasate funcţional asigurând accesul facil către locul diferitelor dotări urbane cum ar fi: platforme gospodăreşti, loc de joacă etc.
La proiectarea acestora, se vor avea în vedere prevederile HCL nr.113/2017 privind aprobarea regulamentului privind asigurarea numărului minim de locuri de parcare pentru lucrările de construcţii şi amenajări autorizate pe raza municipiului Constanţa, modificată prin HCL nr.28/2018 şi HCL nr.532/19.12.2018 şi modificările ulterioare şi orice alte reglementări în vigoare.
Spaţii verzi
Se va asigura un spaţiu ambiental plăcut zonei prin prevederea de spaţii verzi cât mai armonios amplasate având forme diferite, pe care vor fi prevăzute plantarea de arbori şi arbuşti ornamentali.
Loc de joacă
Având în vedere faptul că acest proiect este destinat tinerilor şi familiilor tinere având vârsta pană în 35 de ani, este important ca spaţiul să fie dotat cu un loc de joacă destinat copiilor de vârste mici şi foarte mici.
La proiectarea acestuia se va avea în vedere utilizarea de materiale moderne şi dotarea cu echipamente de joacă în culori plăcute. Proiectarea acestora se va face cu respectarea normelor de siguranţă şi a normativelor în vigoare. Spaţiul public proiectat va fi echipat cu dotări specifice: bănci, coşuri de gunoi şi alte asemenea dotări specifice, cu respectarea standardelor în vigoare, fără a face trimitere la mărci.
Platformă gospodărească
Aceasta va fi proiectată astfel încât să poată deservi toate cele 5 construcţii şi pe locuitorii acestora iar amplasarea acestora se va face cu respectarea normativelor de construire în vigoare şi a normelor de igienă specifice.
De asemenea, amplasamentul acesteia va fi stabilit cu respectarea distanţelor prevăzute de legislaţie.
Iluminat public
Reţeaua de iluminat public in interiorul amplasamentului se va realiza cu stâlpi de iluminat moderni prevăzuţi cu corpuri de iluminat cu consum redus (cu LED-uri).
Stâlpii de iluminat public vor fi amplasaţi astfel încât să asigure iluminatul dotărilor urbane de pe amplasament şi o acoperire confortabilă pentru locuitori.
Telefonie/internet
La proiectarea reţelelor de telefonie şi internet se va avea în vedere prevederea de canale şi canalete şi puncte de tragere în care se vor amplasa reţelele furnizorilor de servicii de aceasta natură.
Proiectarea se va face cu includerea prevederilor din avizele obţinute pentru această categorie de lucrări de la deţinătorii de utilităţi conform Certificatului de urbanism.
Canalizare pluvială
Se va proiecta reţeaua de colectare şi dirijare ape pluviale pentru cele 5 blocuri.
Durata serviciului
Durata totală a serviciului de proiectare a documentaţiei tehnico-economice este de 105 zile calendaristice, astfel:
- Etapa I – 45 zile calendaristice pentru întocmirea şi predarea documentaţiei prevăzute la etapa I;
- Etapa II - 60 zile calendaristice pentru întocmirea şi predarea documentaţiei prevăzute la etapa II;