Achizitionarea de autoturisme – 2 bucati, conform cerintelor din caietul de sarcini .
Parcul auto al Inspectoratului Teritorial de Munca Neamt este constituit din 7(şapte) autoturisme care au durata de funcţionare expirată. Dintre acestea, doua autoturisme au durata de functionare expirata din septembrie 2008 si indeplinesc criteriile de eligibilitate pentru achizitionarea de autoturisme prin Programul de stimulare a innoi...
Achizitionarea de autoturisme – 2 bucati, conform cerintelor din caietul de sarcini .
Parcul auto al Inspectoratului Teritorial de Munca Neamt este constituit din 7(şapte) autoturisme care au durata de funcţionare expirată. Dintre acestea, doua autoturisme au durata de functionare expirata din septembrie 2008 si indeplinesc criteriile de eligibilitate pentru achizitionarea de autoturisme prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national conform prevederilor Ordinului nr. 180 din 2 februarie 2022 privind modificarea anexei la Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 324/2020 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2020-2024
În cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, pentru cercetarea accidentelor de muncă, rezolvare petiţii, campanii, controale tematice, control preventiv, în mod curent se efectuează deplasări în teren atât în localităţile Piatra Neamţ, Roman, Tg. Neamţ, Bicaz cât şi în cele 86 de comune.
Menţionăm faptul că judeţul Neamţ are o suprafaţă de teren acoperită cu păduri de cca 211 mii ha, în care funcţionează 145 de agenţi economici cu obiect principal de activitate "exploatarea lemnului"şi 297 de agenţi economici cu obiect principal de activitate "prelucrarea primară a lemnului".
Activitatile agricultura, silvicultura si exploatarea si prelucrarea primara a lemnului reprezintă o prioritate a acţiunilor de inspecţie (dar si a altor tipuri de activitati) a inspectoratului nostru in domeniul relaţiilor de munca, dar si a securităţii si sanatatii in munca, datorita pericolelor si riscurilor existente, dar si a accidentelor care se produc an de an.
Pentru efectuarea inspecţiilor privind relaţiile de munca, securitatea si sănătatea in munca dar si, după caz, pentru cercetarea evenimentelor, inspectorii de munca au nevoie sa se deplaseze in exploatarile agricole, parchete de exploatare, platforme primare, gatere etc.
Spre exemplu la cercetarea unor evenimente, din cauza că autoturismele inspectoratului nu sunt adecvate (de teren), sunt necesare parcurgerea unor distante de peste 5 km pe jos, chiar daca pana la locul accidentului exista drum forestier amenajat, cu toate inconvenientele ce decurg din acest fapt si anume:
• mărirea timpului in care echipa de cercetare ajunge la locul evenimentelor;
• lăsarea întunericului fapt care conduce la prelevarea cu greutate a probelor de la locul producerii sau chiar amanarea pentru a doua zi.
Oricum, la aceasta data, parcul auto (insuficient si învechit) al Inspectoratului Teritorial de Munca Neamţ nu poate asigura necesitatile de deplasare ale inspectorilor de munca in teren, din acest motiv avem dificultati reale, zilnice, in realizarea numarului de controale stabilite in programele anuale de actiuni .
Din cauza folosirii îndelungate,pe diferite condiţii de drum, autoturismele din dotarea Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ sunt într-un stadiu avansat de uzură şi costul reparaţiilor este de la un an la altul mai mare. Pentru ameliorarea situaţiei prezentate, respectiv asigurarea necesitaţilor de deplasare a inspectorilor de munca in vederea realizării sarcinilor de munca si a atribuţiilor inspectoratului si in zona de munte, se impune achiziţionarea unui număr de 2 autoturisme de teren noi, cu tractiune integrala, pentru înlocuirea celor ce vor fi propuse pentru casare.