Lucrări propuse: Lucrările ce fac obiectul achiziţiei se regăsesc în mod detaliat în următoarele documentaţii: Proiect tehnic si detalii de executie PTh+DDE, Documentaţie tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire D.T.A.C şi Autorizaţia de construire, Avize şi acorduri – faza DTAC, Documentaţie tehnică pentru organizarea execuţiei D.T.O.E., expertiza tehnică, auditul energetic, mai multe detalii se pot ...
Lucrări propuse: Lucrările ce fac obiectul achiziţiei se regăsesc în mod detaliat în următoarele documentaţii: Proiect tehnic si detalii de executie PTh+DDE, Documentaţie tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire D.T.A.C şi Autorizaţia de construire, Avize şi acorduri – faza DTAC, Documentaţie tehnică pentru organizarea execuţiei D.T.O.E., expertiza tehnică, auditul energetic, mai multe detalii se pot găsi în caietul de sarcini anexat.
Prin soluţiile aplicate în documentaţie, se urmăreşte o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire la 54,62 kWh/mp/an de la 272,47 kWh/mp/an, şi a consumului de energie primară la 82,74 kWh/mp/an de la 558,35 kWh/mp/an. Nivelul anual estimat al gazelor cu efect de seră la sfârşitul implementarii proiectului va fi redus la 13,47 echivalent kg CO2/mp/an de la 34,07 echivalent kg CO2/mp/an. Având în vedere propunerea auditorului energetic de amplasare a panourilor solare fotovoltaice pentru producerea energiei electrice necesare iluminatului artificial şi a panourilor solare cu tuburi presurizate pentru prepararea apei calde menajere, se doreşte realizarea unui consum din surse regenerabile de 90 % din consumul de energie al clădirii.
Investiţia are de asemenea un impact social prin sporirea confortului lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Staţiei de Pompieri Brezoi, precum şi prin îmbunătătirea imaginii instituţiei în rândul cetăţenilor, clădirea reabilitată având un asemenea impact în comparaţie cu starea ei iniţială, în care se desfăşoară momentan activitatea instituţiei în discuţie.
Toate aspectele şi cerinţele menţionate în caietul de sarcini, anexat, sunt minime şi obligatorii.
Soluţiile propuse sunt descrise, în vederea reabilitării, creşterii eficienţei energetice, gestionării eficiente a energiei, modificărilor interioare, amenajării spaţiilor de lucru, precum şi a condiţiilor optime desfăşurării activităţilor în spaţiile destinate activităţilor profesionale de specialitate.
Propunerea tehnică şi cea financiară se va redacta conform cerinţelor din caietul de sarcini.
Totodată, se vor depune şi formularele prezentate ca anexă la caietul de sarcini, respectând modelele conexate la acesta.