Proiectul propune infiintarea unei retele de distributie gaze naturale cu o lungime de 56.220m, solutia tehnica de racordare fiind completata cu solutii performante de imbunătăţire a eficienţei energetice şi a securităţii, prin implementarea unor sisteme inteligente de monitorizare a retelelor gazelor naturale. Conceptul de reţea inteligentă de distribuţie a gazelor naturale presupune ca investiţia să includă imbunătăţirea ...
Proiectul propune infiintarea unei retele de distributie gaze naturale cu o lungime de 56.220m, solutia tehnica de racordare fiind completata cu solutii performante de imbunătăţire a eficienţei energetice şi a securităţii, prin implementarea unor sisteme inteligente de monitorizare a retelelor gazelor naturale. Conceptul de reţea inteligentă de distribuţie a gazelor naturale presupune ca investiţia să includă imbunătăţirea flexibilităţii reţelei de gaze, în special prin utilizarea solutiilor inteligente. Infiintarea retelei inteligente de distributie a gazelor naturale va asigura un trai decent pentru populatia comunei, precum si desfasurarea in conditii normale a activitatii operatorilor economici din zona dar va asigura si conditii pentru dezvoltare economica in viitor. In cadrul proiectului se vor racorda la reteaua inteligenta de distributie a gazelor naturale un numar de 1.200 consumatori casnici si obiective socio-culturale (1.182 gospodarii + 18 obiective social-culturale). Cresterea atractivitatii localitatii, in contextul judetean si regional si cresterea capacitatii atragerii, pe termen lung, de investitori care sunt in cautare de locatii cu impozite si taxe locale moderate si cu acces facil la utilitatile de baza, sunt efecte ce nu vor intarzia sa apara dupa realizarea investitiei.
Alimentarea cu gaze naturale a satelor Cotu Vaii, Virtop, Albesti si Arsa se va realiza din conducta de transport gaze naturale Ø10" - Dn250mm Negru Voda – Pecineaga – Techirghiol care traverseaza teritoriul administrativ al comunei Albesti la distanta de ~2.7Km nord fata de satul Cotu Vaii conform avizului favorabil nr. 42693 / 1247 / 30.07.2020. In acest caz se va realiza un racord Ø4" in lungime de ~25 m care va face legatura dintre conducta de transport gaze naturale Ø10" Negru Voda – Pecineaga – Techirghiol si SRM Albesti proiectata pentru un debit de 3200 Nmc/h. SRM Albesti proiectata se va amplasa pe un teren aflat in proprietatea primariei Albesti si administrat de catre Parohia Albesti. Aceesul la SRM se va face din drumul comunal DC 11. Pentru racordarea la conducta de transport gaze naturale Ø10" Negru Voda – Pecineaga – Techirghiol, castigatorul licitatiei serviciului de distributie gaze naturale va solicita la SNTGN Transgaz SA avizul tehnic de racordare conform Ordinului ANRE nr. 82/2017. Lucrarile de racordare la SNT, respectiv cuplarea in conducta de transport gaze naturale Ø10" Negru Voda – Pecineaga – Techirghiol vor fi executate doar in prezenta reprezentantilor Transgaz de catre o firma agreata pentru lucrari de perforare sub presiune. Dupa iesirea sin SRM, reteaua de distributie gaze naturale proiectata in regim de medie presiune si realizata din PE100SDR11 se va amplasa in lungul drumului de exploatare catre satul Cotu Vaii, pe partea dreapta a acestuia in sensul de mers spre sat, deoarece pe partea stanga se afla o linie electrica aeriana de medie tensiune. In satul Cotu Vaii, reteaua de distributie gaze naturale proiectata subtraverseaza prin foraj orizontal drumul judetean DJ 391 Mangalia – Negru Voda. Subtraversarea se va realiza conform STAS 9312-87 si normelor NTPEE/2018. In restul traseului, reteaua de distributie gaze naturale proiectata se va amplasa in lungul drumurilor judetene DJ391, DJ393 si a drumurilor comunale existente, in afara partii carosabile, in domeniul public, pe teren apartinand primariei comunei Albesti, astfel incat sa fie posibila racordarea unui numar cat mai mare de gospodarii la aceasta. In cazul in care reteaua de distributie gaze naturale proiectata intersecteaza alte retele de utilitati existente, conductele de gaze naturale proiectate se vor monta la distantele impuse de normele NTPEE/2018 fata de aceste retele si in functie de avizele obtinute de la detinatorii retelelor existente. In cazul in care aceste distante nu pot fi respectate, conductele de gaze naturale proiectate se vor introduce in tub de protectie.