Descriere succintă "Achiziţie materiale de protecţie, consumabile medicale, câmpuri chirurgicale, termometre, pulsoximetre, truse resuscitare, teste COVID din cadrul proietului "Consolidarea capacitatii Spitalului Municipal Mangalia de gestionare a crizei COVID-19" are o importanţă majoră în domeniul sănătăţii publice, luându-se astfel toate măsurile necesare preîntâmpinării răspândirii Coronavirusului şi implicit combateri...
Descriere succintă "Achiziţie materiale de protecţie, consumabile medicale, câmpuri chirurgicale, termometre, pulsoximetre, truse resuscitare, teste COVID din cadrul proietului "Consolidarea capacitatii Spitalului Municipal Mangalia de gestionare a crizei COVID-19" are o importanţă majoră în domeniul sănătăţii publice, luându-se astfel toate măsurile necesare preîntâmpinării răspândirii Coronavirusului şi implicit combaterii acestui virus în situaţia în care există suspiciuni de infecţie cu acest virus.
Necesitatea şi oportunitatea achiziţiei:
Necesitatea şi oportunitatea achiziţiei a fost determinatăîn baza contractului de finanţare nr. 139662 denumit Consolidarea capacitatii Spitalului Municipal Mangalia de gestionare a crizei COVID-19.
Directorul General al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a declarat pandemia COVID-19 pe data de 11 martie 2020. In Romania, prin Decretul Presedintelui Romaniei nr. 195 din data de 16.03.2020 a fost instituita Starea de urgenta pe o durata de 30 de zile, iar începand cu data de 15.04.2020, Starea de urgenţă a fost prelungită cu înca 30 de zile. Incepand cu data de 18.05.2020, a fost instituita
Starea de alerta, pe o durata de 30 de zile, fiind prelungită ulterior cu 30 de zile.
Cazurile de COVID-19 se pot prezenta de la asimptomatice până la pneumonii severe; formele clinice severe pot evolua catre deces.
In contexul generat de dinamica evolutiei situatiei epidemiologice nationale, dar si internationale, determinata de răspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, interesul public general reclamă adoptarea unor noi măsuri care să permită intervenţia în mod eficient şi cu mijloace adecvate pentru gestionarea crizei, luând în considerare necesitatea asigurarii in continuare, chiar si dupa incetarea stării de
urgenţă şi ulterior a stării de alertă, a unei protecţii adecvate împotriva îmbolnăvirii cu coronavirusul SARS-CoV-2. În acelaşi timp se doreşte şi crearea premiselor-cadru pentru revenirea etapizată, fără sincope majore, la situaţia de normalitate, inclusiv prin luarea unor măsuri care să protejeze, în mod adecvat şi cu prioritate, drepturile conventionale, unionale şi constitutionale la viaţa, la integritate fizică şi la ocrotirea sănătăţii. Având în vedere obligaţia statului de a asigura prin orice modalităţi rezonabile şi viabile sănătatea cetăţenilor săi, a fost necesară adoptarea de măsuri concrete pentru sprijinul institutiilor medicale dedicate în vederea prevenirii şi înlăturării ameninţărilor iminente la adresa integritatii fizice şi a sănătatii populaţiei României.
Prin urmare, una dintre aceste măsuri a vizat dotarea unităţilor sanitare publice cu necesarul de dezinfectanţi pentru gestionarea crizei sanitare.