Obiectivul general al proiectului este de a îmbunataţi accesul populaţiei, si în special a grupurilor vulnerabile din comuna Curtuiseni, la servicii sociale, educaţionale si la infrastructura medicala de calitate, cu scopul de a promova incluziunea sociala si combaterea saraciei.
Obiectivul specific al achizitiei il reprezinta infiinţarea unui Centru Comunitar Integrat care sa ofere servicii medico-socio-educaţionale destin...
Obiectivul general al proiectului este de a îmbunataţi accesul populaţiei, si în special a grupurilor vulnerabile din comuna Curtuiseni, la servicii sociale, educaţionale si la infrastructura medicala de calitate, cu scopul de a promova incluziunea sociala si combaterea saraciei.
Obiectivul specific al achizitiei il reprezinta infiinţarea unui Centru Comunitar Integrat care sa ofere servicii medico-socio-educaţionale destinate în special persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile, prin realizarea unor lucrari de reabilitare, recompartimentare si modernizare la nivelul cladirii existente în comuna, precum si lucrari de amenajari exterioare.
Conform datelor statistice, în comuna Curtuiseni se afla o comunitate semnificativa de romi, în numar de 800 persoane, respectiv 20,29% din totalul populaţiei comunei, localitatea Curtuiseni fiind înscrisa pe lista localitaţilor rurale cu zone marginalizate din Atlasul Zonelor Rurale Marginalizate si al Dezvoltarii Umane Locale din România. În medie, o gospodarie include 1,75 - 2,2 copii, iar între 10% si 30% din totalul familiilor de romi cuprind cel puţin 3 copii. Femeile si mamele tinere si singure reprezinta o categorie deosebit de vulnerabila.
Autoritaţile publice locale depun eforturi pentru integrarea si sprijinirea populaţiei rome din comuna Curtuiseni, prin proiecte care au ca scop reducerea numarului persoanelor aflate în risc de saracie sau excluziune sociala si promovarea incluziunii sociale.
Prin proiect se propune înfiinţarea unui centru comunitar integrat, care va avea urmatoarele funcţiuni: încapere consiliere individuala medicala si activitaţi de grup: 23,78 mp, încapere consiliere sociala si activitaţi sociale: 19,31 mp, încapere cu dotare medicala: 30,73 mp, încapere pentru consiliere scolara: 24,46 mp, birou personal: 9,74, 3 grupuri sanitare: 1 pt. personal: 2,66 mp, 1 pt. beneficiari: 14,32 mp si 1 pt. persoane cu dizabilitaţi: 9,53 mp, depozit: 7,38 mp, terasa acoperita: 81,05 mp.
În urma intervenţiilor se propune si refacerea instalaţiilor electrice si de asemenea lucrari de reparaţii si extindere asupra instalaţiilor sanitare si termice. Din punct de vedere al eficienţiei energetice se propune: izolarea termica a faţadelor, termoizolarea planseului la pod, înlocuirea tâmplariei exterioare si executare instalaţie de încalzire centrala cu centrala termica proprie pe gaz metan care va asigura si necesarul de apa calda menajera. Menţionam faptul ca surplusul de energie electrica nu se va introduce in sistemul national de energie SEN.
Ca urmare a lucrarilor de extindere, suprafaþa construita a cladirii va fi în total 525 mp.
În vederea refacerii instalaţiilor electrice, termice si sanitare sunt necesare urmatoarele echipamente si dotari care necesita montaj: 1 sistem fotovoltaic, 22 corpuri de iluminat interior LED, 9 corpuri de iluminat interior cu senzor de miscare, 4 corpuri de iluminat de siguranta interior, 3 corpuri de iluminat de siguranta exterior, 3 corpuri de iluminat exterior, 7 radiator tabla, 5 lavoar ceramica, 5 baterie lavoar, 5 vas wc ceramic, 5 rezervor vas wc, 1 lavoar si 1 vas wc grup sanitar pers. cu dizbilitati, dupa cum sunt si detaliate în DALI.
Fiecare încapere va fi dotata cu dotarile minime prevazute de HG nr.324/2019. Autoritatea contractanta dispune de aceste dotari, urmând sa achiziţioneze din bugetul propriu doar trusa medicala, iar la finalizarea investiţiei aceste dotari vor fi puse la dispoziţia centrului comunitar.