Proiectul vizează dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu la nivelul standardelor internaţionale, în sensul prevenirii infecţiilor asociate asistenţei medicale (IAAM) prin investiţii în infrastructura Spitalului, în controlul microbiologic al aerului din secţiile şi compartimentele spitalului prin instalaţii specifice de aer condiţionat, instalaţii de dezinfectare a personalului medical, precum şi echipamente de de...
Proiectul vizează dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu la nivelul standardelor internaţionale, în sensul prevenirii infecţiilor asociate asistenţei medicale (IAAM) prin investiţii în infrastructura Spitalului, în controlul microbiologic al aerului din secţiile şi compartimentele spitalului prin instalaţii specifice de aer condiţionat, instalaţii de dezinfectare a personalului medical, precum şi echipamente de decontaminare a mediului şi pentru sterilizare, investiţii ce vor conduce pe termen lung, la consolidarea sistemului de sănătatea judeţean şi la reducerea impactului major pe care îl are circulaţia germenilor multirezistenţi la antibiotice.
În măsura în care Spitalul Judeţean va fi dotat la nivelul standardelor internaţionale în ceea ce priveşte asigurarea precauţiilor suplimentare de contact (accesul la echipament personal de protecţie, produse medicale pentru asigurarea asepsiei, educaţia continuă a personalului în privinţa igienei), a precauţiilor suplimentare pentru transmiterea respiratorie sau prin aerosoli (echipament special de protecţie), aceste investiţii vor conduce pe termen lung la consolidarea sistemului de sănătate din România şi la reducerea impactului major pe care circulaţia germenilor multirezistenţi la antibiotice îl are, nu doar la nivel naţional.
Obiectivul general al proiectului vizează adaptarea infrastructurii existente a Spitalului, prin dotarea cu echipamente pentru reducerea infecţiilor asociate asistenţei medicale (IAAM). Realizarea acestui proiect contribuie la îndeplinirea obiectivele PNRR, de asigurare a unui echilibru optim între priorităţile Uniunii Europene şi necesităţile de dezvoltare a României, în contextul recuperării după criza COVID-19 care a afectat semnificativ ţara, aşa cum a afectat întreaga Uniune Europeană şi întreaga lume. Obiectivele specifice sunt: Dezvoltarea laboratorului de analize de microbiologic specializate şi Achiziţionarea de echipamente destinate reducerii infecţiilor nosocomiale.
Realizarea acestui proiect contribuie la reducerea infecţiilor asociate asistenţei medicale (IAAM) la nivelul secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, precum şi la identificarea acestora prin metode inovative prin dotarea Compartimentului de Microbiologic din cadrul Laboratorului de Analize Medicale cu echipamente tehnologice de ultimă generaţie, ce se vor integra în fluxul existent de lucru.
Necesitatea dotării Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu cu echipamente destinate reducerii infecţiilor nosocomiale este determinată de urgenţa luării unor măsuri cu caracter excepţional, pentru limitarea răspândirii infecţiilor intraspitaliceşti în rândul populaţiei judeţului Gorj, ce presupun cu prioritate achiziţionarea unor dotări medicale de strictă necesitate, în vederea asigurării unei funcţionări optime a întregii activităţi spitaliceşti.
Produsele care fac obiectul prezentei achiziţii vor contribui la reducerea infecţiilor asociate asistenţei medicale (IAAM) componentă esenţială în vederea îndeplinirii obiectivelor specifice ale proiectului "Dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu cu echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale", finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României.
În conformitate cu prevederile art. 160, alin. (1) din Legea nr. 98/2016 cu modificările şi completările ulterioare, termenul limită până la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informaţii suplimentare în legătură cu documentaţia de atribuire este în a 16-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor.
În conformitate cu prevederile art. 160 alin. (2) din Legea nr. 98/2016 cu modificările şi completările ulterioare, termenele limită la care autoritatea contractantă va răspunde în mod clar şi complet tuturor solicitărilor de clarificare/informaţiilor suplimentare este în a 21-a zi, respectiv în a 11-a zi înainte de data limită de depunere a ofertelor.